Autizmus mindennapok
- Szanya1
-
- admin
Egy biztos, tényleg nem vagy hibás, sőt, a lehető legjobban intézed az ügyeket, ne hagyd magad elbizonytalanítani. Az óvónő viselkedése meg nagyon csúf, sajnos ez van, ha az ember őszinte.
Sünöcske rávilágított a lényegre: az iskolaérettségi vizsgálatnál mindenképp várható, hogy gond lesz.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Nem sok lehetőséged maradt .
Szerintem , ha maradsz "megbélyegzik" .Az Óvi kifogja küzdeni , jól jön nekik a normatíva. ha kevés is .
Marad az óvi váltás és csendben minnél messzebb a másik óvitól.
Különben nagyon nehéz út elé nézel.
Nincs aspiknak megfelelő iskola , és ha már ott a diagnózis nehéz kiküzdeni a normál iskolát .
Ha ennyire enyhén érintett , jobb ha nincs leírva a dignózis .Tapasztalatból írom , a Lányom pont így van .12 éves aspi és szakember javaslatára nincs leírva a diagnózis .De fejlesztést és minden más segítséget megkap.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nikuc
Lehet, hogy az óvónő csak azért erőltetné a dolgot, mert ha jól tudom, az ilyen gyerekekért az ovik plusz normatívát kaphat, és hát ők is pénzből élnek.
Apukád no comment... az a baj, hogy az emberek nagy része még mindig nem érti meg, hogy attól, hogy valaki autista még nem értelmi fogyatékos.
Az én kisfiam most megtáltosodott az oviban. Mióta 8-kor kelünk, nincs harc reggel, és az elalvásnál, a délutáni alvás menetrendje is beállt. Elkezdett mondani pár szót is, pl. a szomszéd kutyájának a nevét, akit nagyon szeret, ma meg elkezdte mondani utánam, hogy állj, stb. Már nincs olyan hiszti, ha jövünk el az oviból, szépen jön haza velem, nem szaladgál, stb.
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Még egyszer megpróbálom az óvónővel való értelmes beszélgetést. Kérek fogadóórát, eljön a férjem is, megpróbálom szépen elmagyarázni neki, hogyha segíteni szeretne nekünk, akkor ne akarja, hogy szakértőibe vigyem. Van egy adu ászunk, de ha azt bedobom, úgyis a fiam inná meg az óvónő haragjának a levét (amikor kiment a fiam az oviból, azt nem jelentettük még sehol, de ha bejelentem az önkormánynál, súlyos vizsgálat lesz és valaki repülni fog - és pont ez az óvónő, mert ő volt a fiammal akkor, amikor történt, aki amúgy többször megköszönte, hogy nem mentünk az önkormányba az eset után, ugyanis a gyerek papírjára ráírtam és külön szóltam, hogy kijárkálós típus, figyelni kell rá, majd 1 héttel az ovi kezdés után, 3 évesen az utcáról hozta vissza egy idegen, pedig szóltam külön).
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Úgy látom amennyi haszon van a diagnózisból, legalább annyi nehézséget okoz. Edina tapasztalata sokat segít!
Örülj neki, hogy tudod és örülj neki h olyan enyhén érintett a fiad, hogy el tudod titkolni, én a helyedben el is titkolnám. (A család elött persze nem)én nem gyúrnék a támogatásokra sem. Egy gondos jólszituált szülő is járatja a gyerekét erre arra, Te meg ezekre a fejlesztésekre járatod.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Nem integráló az ovitok?
- Szanya1
-
- admin
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Nikuc
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Szanya1
-
- admin
Ez a TEACCH, a fejlesztő terápiák menüben leírtam, hogy mi ez. Lényegében napirenddel strukturált fejlesztőprogram, feladatokkal, szociális fejlesztéssel, kommunikáció fejlesztéssel, kódos munkával, és szabad játékhelyzetben folytatott terápiával.
Szerintem ez a sérülés-specifikusabb terápiája az autizmusnak.
Nikuc ez az amit mondtam, hogy nem lesz elég, mert ez a TEACCH a legfontosabb. (Aminek része a PECS.)
Dehogy járunk mindennap, a max. TEACCH-ből heti 2 volt eddig, mi se raboltunk még bankot! :laugh:
Az útiköltségest Edina tudja, itt Pesten nem fizetnek, de úgy tudom vidéken igen.
- Edina 21
-
Próbáld meg először nagyon kedvesen , virág,Óriás csomag Kávé , ajándékok, az óvis csoportba vigyél be otthon már esetleg nem használt játékokat , stb. Húzd az ídőd , ne beszélj az autizmusról , tereld a témát valahogy.
Utána kérj fogadó órát , ha muszály .
Mond meg neki , hogy a gyerekkel egy életre kicseszik ha ragaszkodik a diagnózishoz .Mond el , hogy fejlesztésekre viszed és ha szükséges a szakember segíteni fog az óviban is . stb Nagyon légy együtt működő szülő , fontos !! Mert ha nem akkor úgy kezdi az óvoda , hogy van egy auti gyerek akinek nem együtt működőek a szülei .Ezt nem nézik jó szemmel , egyik hivatalban sem.
- Edina 21
-
Erre mondom Én mindig , minek nekünk ellenség, ha vannak rokonaink és barátok.
- Nikuc
Bár most megyünk egy lányhoz, aki majd elmondja nekünk, hogy itt a környékünkön mit lehet csinálni magánúton, milyen fejlesztések vannak.
Úgy gondolom, lennie kell fejlesztőpedagógusnak itt is, hiszen van speciális autista bölcsi és ovi is a városban, sőt, a másik szomszédos városban még iskola is.
Nekem a fő bajom nem is csak az ár, hanem az utazás. Két kis gyerekkel heti (többszöri) alkalommal utazgatni kész rémálom. :blink:
A mi családunk úgy néz ki, hogy elfogadja a diagnózist, de most, hogy elkezdett beszélni, azért kaptunk olyat, hogy elnézték azt a gyereket, nincs is baja.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Az utazás nekünk is problémás. Busszal két gyerkőccel, babakocsival beutazni amikor csak az érintett fiammal is épp elég lenne buszozni ... és hát ennek is vannak anyagi vonzatai.
A helyi foglakozások azok rendben vannak, oda simán elviszem akárhány csimota lóg a nyakamon
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Apámmal az zavar, hogy ő volt az eddigi egyetlen segítségünk a gyerekekhez, ráadásul egy baromi intelligens ember, több egyetemen tanít, könyvet ír, iszonyú okos és művelt és még nagyon rendes ember is. A többi rokon már nem érdekel, én eddig mindenkitől megkaptam, hogy semmi baja ennek a gyereknek. És ez a jó kommunikációs képességei miatt van, mert még sok szakember is eltéved ebben az esetben, mert az az alap sokak számára, hogy ha belenéz a szemedbe és kérdez, élményt megoszt, akkor nem auti. A férjem terapeutája ezerszer elmondta nekünk, hogy ez az enyhe AS a legrosszabb bizonyos szempontból, mert nem látszik rajtuk, de mégis ezernyi problémát okoz, amit a külvilág nem tud kezelni, mert nem tudják összeegyeztetni, hogy egy ilyen okos ember, hogy tehet meg bizonyos dolgokat és ezért kerül a peremre a végén.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Persze én is reménykedem, de csak reménykedem ...
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Viszont, ha nem akarod, hogy más megtudja, miért kellett a papír? A havi 5000 Ft plusz családi pótlék nem hiszem, hogy ennyit megér neked. Ha nem adod le az oviban a papírt, akkor nem fogsz ott ingyenes fejlesztést kapni. Maszek helyem meg nem kapsz kedvezményt emiatt. Sajnos.
Ha meg az emelt összegű családi pótlék kártyát lobogtatod a buszon, vagy használod a parkoló kártyát, akkor előbb-utóbb úgyis szemetszúr valakinek, hogy most akkor mi is van?
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves