Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Diagnózis: Nem-meghatározott pervazív (átható) fejlődési zavar
Betűjele: " N "
Számjele: 1
Erre kaptunk mi emelt családi pótlékot, parkolási kártyát, lehet kérni meghosszabbított GYES-t, erre jár elvileg az auti spec fejlesztés, az ovinak az emelt normatíva stb.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dreamer
A napközis tanárnéni mondta, hogy ha nagyon elfáradt, akkor hanyatt feküdt a padlón, és lábbal tologatta magát erre-arra.
A másik, ami még előtte volt, és amiről leszokott, a helyben ugrálás. Ha fáradt volt szellemileg-lelkileg, akkor még beszélgetni is csak úgy bírt, ha közben helyben ugrált.
Egy ideig tűrtük, aztán megmondtuk, hogy ha mondani akar valamit, akkor abba kell hagynia az ugrálást (pl. mert nem lehetett érteni a szöveget a rázkódástól), és akkor elhagyta.
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
A nagyinál elveszett a vizet (gépi rajzolt)pecs kártyánk. Már tudunk laminálni is, ezért ha valakinek megvan a Vadaskertben használatos egyszerű pohár, kék vízzel kérem szóljon. Szeretném ugyanazt az ábrát laminálni amit eddig is használtunk. (Ez a legfontosabb dolog amit naponta 20* legalább kér)
Ide nem írnám ki a mailcímemet, ezért inkább a hoxán priviben elküldöm, aki tud nekem segíteni.
Nagyon köszönöm!
- Nikuc
Olyan jó érzés, hogy már tudom, miért csinál ilyeneket. :blush:
Sajnos a kártyában én még nem tudok segíteni.
- Szanya1
-
- admin
- Szanya1
-
- admin
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Szanya1
-
- admin
Az első garnitúrát jobb lenne megcsináltatni valahol. Nem tudom, hol laktok, de nincs valami alapítvány a közelben, ahol vállalnak ilyet? Itt Budapesten a Vadaskerten kívül az AOSZ-nál is meg lehet csináltatni.
De jobb volna, ha megnézné egy gyógyped., hogy milyen kell, mert a tárgyastól a fotóson át a rajzosig elég sokfélét lehet csinálni. Nem biztos, hogy ha rögtön elvont rajzzal kezdesz, az beválik.
De a lényeg a technika, az amit leírtam, tehát ahogy a gyerek használja. Ha beválik a rajzos, akkor nyugodtan használhatod azt is.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Lehet, hogy érdeklődök van Fehérváron egy alapítvány.
- Szanya1
-
- admin
- Nikuc
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Bármi lehet ami tetszik és érdekli a gyereket .A fiammat mikor készítettem fel az iskola alkalmassági tesztekre , vettem egy pakli autós kártyát mert ímádja az autókat .Akkor rögtön megcsináltunk 3- feladatot és kapott érte 3 kártyát a pakli 32 lapos .Ez annyira megtetszett neki , hogy szombat vasárnap is feladatoztunk és vasárnap estére meg volt a pakli kártyája :laugh:
NT gyereknek sem árt a jutalom , minden arról szól , hogy kedvet csinálunk jutalommal aztán lassan "halványítjuk" majd mikor már nagyobbak elég a dícséret is .
Persze az is igaz , hogy egy átlag családban úgy is vesznek finomságokat , vagy kap zsebpénzt a gyerek , miért ne "dolgozhatna" meg ezekért .
Nálunk volt olyan ídőszak mikor 10 ft-ért öltözött reggel , 20ft-ért beült az autóba .20ft-ért ki szált a sulinál .Muszály volt mert gyűlölte azt a sulit .Most az új suliba , boldogan megy mert motiváló , hogy járhat focira meg judóra, szereti az osztály társakat / miután mindet megjutalmazom minden héten mert segítik a fiamat / .De csak addig, mehet edzésekre , amíg mindig kész a leckéje ídőben és jól teljesít a suliban .Most ez nagyon jól motiválja . Meg a suliban az autómata /egy pár átkot elszórtam már emiatt/ de megbeszéltük minden héten kedden vehet belőle valamit ha ügyes a suliban ELŐZŐ HÉTEN .
Itthon nincs semmijen nasi , csak úgy , mindenért meg kell dolgozniuk.
Jutalomnak számít még ha a fiam vásárolhat joghurtot magának .
De volt , hogy azért "dolgozott" egészhéten , hogy szombaton elmehessen a Ferrari szalonba nézelődni.
Van mikor matricákat kap , van mikor laminálok neki kedvenc autókról fotókat kártyának .sorolhatnám , rengeteg lehetőség van a nasin kivül .
A csoki viszont nem számit jutalomnak ,mert azt vesz néha a férjem csak úgy , mert Ő imádja . A fiamnál meg bejött a rugalmatlan gondolkodásból adódó egyértelmű következtetés , ha van otthon csoki és apa eszik csak úgy akkor az neki is jár meg a tesónak csak úgy . :laugh:
AUTIZMUSBAN TILOS A BÜNTETÉS , TILOS AZ AGRESSZIÓ ÉS ANNAK TANÍTÁSA .
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- Dreamer
- kimni
-
Ha ti ilyen diagnózis kaptatok, akkor érdekelne, hogy nálatok, mik a főbb tünetek és miért nem kaptatok auti vagy AS diagnózist? Mindenesetre jó hír, amit írtál... de még nem merek ebben sem bízni...HáromMackó írta: A MÁK felé szóló igazolásunkon egészen pontosan ez van:
Diagnózis: Nem-meghatározott pervazív (átható) fejlődési zavar
Betűjele: " N "
Számjele: 1
Erre kaptunk mi emelt családi pótlékot, parkolási kártyát, lehet kérni meghosszabbított GYES-t, erre jár elvileg az auti spec fejlesztés, az ovinak az emelt normatíva stb.
- kimni
-
- Dreamer

Általában eltiltjuk a számítógéptől.
De volt már, hogy rá is ütöttem. És ha tényleg csak nagyon ritkán alkalmazza az ember, akkor igencsak kijózanító hatása van egy meglegyintésnek is. Pontosan megérti, hogy ott lépte át azt a határt, amit már ő sem akart átlépni igazából. Közöttünk nagyon nagy a bizalom, és ilyenkor tudom, hogy az érinti meg a legjobban, hogy ha ezt tudta kihozni belőlem, akkor az a tett vagy viselkedés tényleg nagyon nem megfelelő.
Van benne egy igen nagy adag lázadás, amit csak igen energikusan lehet letörni. Eleve pesszimista beállítottságú, ezért a pozitív megerősítések egy új dolognál gyakran nem működnek. Ott rá kell kényszeríteni valahogy arra, hogy megtegye. És ha végre "kivertük" belőle a teljesítményt (most nm konkrét verésre gondolok), akkor hirtelen felszabadul, nagyon örül neki, hogy végül mégis megcsinálta, és onnantól nincs gond vele. Egyszerűen annyira fél a kudarctól, vagy egyéb rossz következménytől, hogy csak egy nagyobb félelem tudja előrevinni? Nem tudom. Nem igazán félelem, hanem ha az egy helyben maradásnak nagyobb a negatív következménye.
Rengeteg jutalmazási módszert próbáltunk már az iskolai munkák elvégzésére. Eddig vagy ötfélét, mindegyik megbukott valahol. Most úgy megy a házi feladatok felírása és elkészítése, hogy minden óra végén alá kell íratnia a házi feladatos füzetét az aktuális tanárral, és otthon meg bevasaljuk rajta.
Az érdemjegyeket már értékeltük havonta, hetente (ennél gyakrabban azért nem ment, mert nem is értesültünk róla. Önbeírás van, ami nála nem működött, mivel gyakran nincs tisztában azzal, hogy jegyet kapott, vagy mire kapta. (Itt feltehetőleg tanári kommunikációs problémák is vannak.)
Most váltottunk. Nem jegyekért pénz kapcsolás van, hanem ha szeretne valamit (játékot, játékprogramot), akkor kikötjük, hogy X darab ötösért kapja meg. (És egy ötöst ki lehet váltani két négyessel.) Mindegy melyik tantárgyból szerzi, összeadódnak. Úgy tűnik ez most motiválja. Csak nagyon elfáradt már mostanra.
- Dreamer