Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisstim
-
Láttam, hogy Delejben indul, csak elég drága (csoportos foglalkozás létére 4800/ ÓRA), és nem biztos, hogy most be tudjuk anyagilag vállalni.
Szerintetek nem baj, ha most 2.5 évesen nem kezdjük el, hanem majd csak később? Gyakran indul ilyen a delejben?
Tudjátok férjemet elbocsátották, és most heti 3 órára járunk, és valszeg ez már nem férne bele.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisstim
-
El tudjátok mondani, hol lehet ott parkolni? Be lehet menni vagy kívül, ha be lehet menni, menni, melyik utcáról lehet bemenni?
Köszi a segítséget.
- Szanya1
-
- admin
Kisstim, szerintem még kettesben kéne babzsákoznotok! Megveheted az Autizmus Alapítvány babzsákozásról szóló könyvét és abból.
- glevike
Mi elkezdtük ma az oviban a babzsákozást. Az óvónéni és a daduska néni ment ki Gergővel és 2 másik gyerkőccel, na meg pont úgy alakult, hogy én is ott voltam. Nagyon aranyosak voltak, egyenlőre csak 1 feladat van, az adogatós, add akinek a nevét mondom formában. Elég jól működött, persze itthon már próbálkoztunk, úgyhogy tudtam, hogy a rudat, amit adogatnak be kell dugni mindkét végén, hogy ne távcsőként akarja használni a Gergő
Na és ami nagyon tetszett ma, az oviban mindenki irigyli a fiam segíts kártyáját! Remélem később is ilyen aranyosak lesznek majd a fiammal!
- Szanya1
-
- admin
Ki maradt a gyerekekkel míg kiment az óvónéni? Nálatok volt ilyen, hogy szólni kell a gyerekek szüleinek, hogy kimennek majd?
Mi volt a juti?
Az én fiammal továbbra is rendesek. Persze minden csoportban van olyan, akivel vigyázni kellene asszisztens nélkül, de nekünk szerencsére van, tehát nagy baj nem lehet. Viszont van pár gyerek, akikre lehet számítani. Van egy kislány, nem is anyukás típus, csak talpraesett nagyon, ő szokott segíteni, meg nagyon barátságos, nyitott. Őt be lehetne vonni akár játékvezetőnek is. Csak képtelen vagyok hosszabban beszélni az asszisztensünkkel és az óvónőkkel, akkora rohanásban vannak mindig.
Te hogy tudtad megoldani, hogy ott legyenek a képzésen?
- sephora
-
- Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Sajnos nem tudok holnap menni a szülőtréningre, pedig jó lett volna ismerőssel találkozni. Levi még nem gyógyult meg.
Az április 4-én megyek majd a következőre.
- glevike
A babzsákos képzésre nem volt nehéz rávenni az óvónénit, mondtam neki, hogy lesz egy ilyen, elmondtam mi is ez, hogy felviszem, hogy fizetem --- ezt végül nem akarta elfogadni -s rögtön mondta, hogy szeretne jönni ő is. De nálunk jön velem minden Pecs-re is, a szülőtréningekre meg a másik óvónéni jön. Állítólag Anna el is szokta mondani minden szülőtréningen, hogy van egy ilyen ovi...
A szülőknek nálunk nem kell szólni előre, az csak jó mindenkinek, ha egy kis plusz foglalkozáson részt vesz a gyerek, s mivel szívesen is csinálják, nincs belőle gond. A juti 1-1 gumicukor volt, ezt kb.1 hónapja fedezte fel a fiam, amikor pecs-ről hazajövet megálltunk az egyik áruházban, s kért gumicukrot- előtte soha nem evett. Azóta nagyon jó ez is jutinak.
Ezeket a megbeszéléseket tényleg nehéz megoldani az oviban, mert mindig van valami, tényleg mindig csak 1-2 perc jut nálunk is. Erre is nagyon jó egyébként, hogy jönnek velem pecs-re, még néhány képzésre, mert kb .1.5 óra az út Pestre, vissza ugyanez, ilyenkor jut idő mindent átbeszélni. Nem lehet nálatok időpontot kérni mint egy fogadóórára?
- Szanya1
-
- admin
Glevike, nem is a rábeszélés a gond, nálunk is szívesen jönnének, csak megoldhatatlan, mert nincs helyettesítő.
Nálunk ragaszkodik hozzá az igazgatónő, hogy tájékoztatni kell a szülőket. Egyébként ennek más szempontból meg örülök, mivel így legalább tudok én is mindenről.
Fogadóóra? Ilyen szokott lenni? Holnap rákérdezek, valahogy meg kell beszélnünk ezt.
- kisstim
-
- kisstim
-
Lehet belül parkolni vagy csak kívül az utcán? Melyik utcáról lehet bemenni?
Sosem voltam még ott....
- mimmo
Örülök, hogy sikerült belekezdenetek. És annak is, hogy ilyen jól állnak a kisfiaddal kapcsolatos dolgokhoz is az óvónők.
Szanya!
Szerintem minden óvodában van valamilyen formában fogadó óra vagy valami hasonló. A nagyobb gyerekeim óvodájában is van minden második hónapban egy előre meghirdetett nap. És olyankor fél órás intervallumokra (délutántól estig)egy kifüggesztett listára fel lehet iratkozni. Olyankor ha kérjük megmutatják a gyerekről készült óvodai felmérések eredményét, és még egyetértésünket is kifejezhetjük (vagy nem).Ez nem egy összehasonlító felmérés, hanem különböző területeken rögzíti, hogy akkor épp milyen szinten van. Félévente illetve belépés után szokták rögzíteni.
De nálunk az óvónénik ilyen szempontból rugalmasak. Például az óvodai alvási időben szükség esetén lehet kérni fogadó órát, ami ilyenkor hosszabbra is nyúlhat. Amikor a nagy fiammal a beszédvizsgálóban voltunk, utána éltünk is ezzel a lehetőséggel. És igyekeztünk a férjemmel együtt egy csomó mindent átbeszélni, megértetni az óvónénikkel. Az alvó gyerekek mellé elég volt a dajka is, de bármikor ott tudtak volna lenni Ők is, mert az óvodavezető szobájában beszélgettünk.
- mimmo
A Vadaskert egy zsákutcában van. Sokszor állnak az út szélén is, ezért ha kint állsz úgy válassz helyet, hogy könnyen ki is férj majd onnan.
Egyébként a Vadas bejáratánál az utcán is van mindkét oldalon néhány parkoló és bent az udvarban is. Attól függ, hogyan álltak be, hogy mennyi hely van. De eddig nekünk mindig volt valahol,sosem kellett szenvednünk a helykeresgéléssel. Legalább is délután nem. Délelőtt rossz inkább kicsit, ha kifogod a szemétszállítást, mert aztán a szűk utcában tolat vissza a kukás. :S
- mimmo
- Szanya1
-
- admin
Mimmo, megkérdezem! Meghirdetett nap nálunk nincs, legalábbis nem mondták.
- kisstim
-
Mert én személyesen még nem ismerlek benneteket, de szívesen ismerkedem élőben is, ha jön ma vki.
- Nikuc
Én sajnos itthon maradok, mert a gyerekek még egy kicsit szörcsögnek.
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
- Szanya1
-
- admin
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Köszi előre is, ha elhozod, és megnézhetem!