Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3552 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Sajna az én fiam sem rajzol, bár a múlt héten alkotott egy nagyot :) - némi segítséggel - szóval tudna ő, ha akarna, szerintem. De nem akar. Csak nagyon ritkán használ rendeltetésszerűen íróeszközt.

Ma volt megint egy jó beszolása.
Elkedzett köhögni látványosan az utcán. Végig köhécsel, amígy egy autó mellett mentünk el, aminek járt a motorja. Mikor túlmentünk rajta, közölte velem, hogy : - Anya köhögtem. Az autó morgott és betegségfüst jött ki belőle. Láttad? Nézd én is szürke vagyok. - és magára mutatott. :)

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3555 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Betegségfüst! :laugh: :laugh: :laugh: Ezt használni fogom. :cheer:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Edina 21
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3560 Írta: Edina 21
Edina 21 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Glór .
Autizmusban , ,max, fejlődik valamennyit de az alap Probléma mindig meg lesz .
De jó hír a cipőt , ruhát tényleg KINŐVI . :laugh: :laugh: :laugh:

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3561 Írta: Szanya1
Ez aztán nagyon "jó" hír! :unsure: :laugh: De végülis a ruha már nem probléma. ;) :laugh:

• Edina 21
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3562 Írta: Edina 21
Edina 21 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
:) :) :) :) :)

• sünöcske
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Több
13 éve 10 hónapja #3563 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
HáromMackó: akkor fel kell vennetek a tundrabugyit! ;)
A hidegben tényleg elpusztulnak a bacik, de könnyebb megfázni viszont.:(
Kívánom a munkások ügyesek és gyorsak legyenek!

Labolen: mi lenne, ha számokat kötögetnétek össze és abból lenne vmi v. számok szerint színezne, használd ki a számmániáját.
Majd a suliba kicsit szögletesen, görcsösen ír az legyen a legnagyobb gond!
Remélem jobban van a csapatod, mert a tornán csak az Andris volt így egyéni lett.

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 10 hónapja #3564 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Igen, már kötögetem is a tundrabugyit. :blink:

Kicsit tartok is tőle, hogy megfázás lesz a vége, főleg, mert az auti fiamat nem lehet betakarni és zsákban sem alszik. Csak pizsama zokni nélkül.

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

• Nikuc
Több
13 éve 10 hónapja #3565 Írta: Nikuc
Nikuc válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Most láttam, hogy vasárnaptól lesz az Aldiban olyan falra is tehető rádióvezérlésű óra, amilyet kerestetek. Legalábbis olyannak néz ki, mint a miénk, és 3500 Ft.

Már nekem is kapar a torkom erőteljesen. :unsure:

• tomger
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Több
13 éve 10 hónapja #3566 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Glor, nagyon jó hír ez, örőlök, hogy bekerültetek! Remélem szeptembertől mi is járhatunk majd valamelyik korais ovicsoportba.

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3568 Írta: Szanya1
Nikuc, köszi az infót, ez tényleg pont olyan, és sokkal olcsóbb, mint a Mediában! :) :) :) Be is írom a naptárba, nehogy elfelejtsünk vasárnap odamenni, aztán felvásárolják előlünk. :)

• kisstim
Több
13 éve 10 hónapja #3574 Írta: kisstim
kisstim válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Felhívtam a Vadaskertet, de nem haladtam semmit.

Azt mondták, hogy a mostani szülőtréningre biztosan nem fogok tudni menni és hogy először a gyereket kell elvinni mindenképp egy vizsgálatra a Csillához, és a szülőtréning csak utána jöhet szóba. De azt nem tudta megmondani, hogy mikor lesz a következő szülőtréning, és időpontot sem tudott adni ambuláns vizsgálatra.

Egy kicsit elszontyolodtam.

Mondjuk nem értem, miért nem fogadja el Csilla a Delejes papírt.

• kisstim
Több
13 éve 10 hónapja #3575 Írta: kisstim
kisstim válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Szanya!

A napirendhez ha csinálok fotókat (amihez nem tudok tárgyat rendelni), akkor azt is bekeretezzem és írjam rá a hely, dolog nevét?

Ha igen, van erre vmi program?

köszi

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3576 Írta: Szanya1
Sajnos túl vannak terhelve ők is. :( Csilla elfogadja a Delejest, azért nem kell külön pszichiáterhez menni. De ahhoz, hogy ott ingyen kapj bármit is, fel kell venniük a kicsit gondozásba (pl. finanszírozási szempontból is), ahhoz pedig mindenképp kell egy első találkozó.

Ez a bekeretezés csak annyi, hogy vágsz egy színes kartont alá, aminek kilóg a széle. Ha akarsz, de nem muszáj. Ennek akkor van jelentősége, ha olyan csoportba jár a gyerek, ahol több napirendet használnak, és így könnyebben megtalálja a sajátját. Amúgy csak annyi, hogy pl. Wordben megfelelő méretűre állítod a képet, esetleg levágod a felesleget és aláírod a szöveget, ahogy írtad is. Aztán ha kinyomtattál egy oldalnyit, akkor felvágod és egyesével laminálod névjegykártya-laminálófóliával (vagy átragasztod széles, átlátszó ragasztószalaggal), hogy tartós és könnyen kezelhető legyen.

• labolen
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Több
13 éve 10 hónapja #3578 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Sünöcske: Nem vagyunk jobban, már antibiotikumot szed az összes gyerek. :( A mai tornát is ki kellett hagyni. De pénteken remélhetőleg már megyünk! :)
Ma már ügyesebben színezett. Szegénykémet mivel nem jár most oviba, minden nap foglalkoztatom. Csak én többet, mint az oviban kéne! :ohmy:
De ma színeztünk, festettünk, sőt még kártyáztunk is! Teljesen el vagyok ájulva! számos micimackós feketepéter, naná hogy jöhet! :)
Kösz a számos színezős ötletet, holnap ki is próbáljuk! Igazából én azért erőltetem ezt a színezés dolgot, mert az oviban majdnem minden nap ez van, ő meg kimarad ebből. És mert pár hónapja még meg se tudta fogni normálisan, most meg már jól megy. Fog ez menni, csak kicsit rajta kell lenni nekem is. Tegnap memóriában már kenterbe vert mindenkit! :D beraktuk esti rutinba, így ott ül és csinálja. Én meg nagyon büszke vagyok rá, hogy részt vesz egy családi játékban, olyan jó érzés!

• sünöcske
Több
13 éve 10 hónapja #3580 Írta: sünöcske
Labolen:Ha őszinte akarok lenni én is nagyon utáltam színezni. Az átrajzolós, labirintusos feladatok jobban érdekeltek.
Remélem péntekig meggyógyultok, mert megpróbálunk mi is eljutni az új helyre, ha mást nem szánkóval megyünk! :lol:
Ma megdicsérték Andrist, hogy milyen szépen ül és dobozol. Igazából nekem is kéne kicsit rámenni erre a rajzolós, firkálós dologra, de ez számomra is szenvedés, mint a gyurmázás. Tudod mi lesz abból, ha egyik ember se szereti a feladatot. :unsure:

Nem is tudom mit fejlesszünk, milyen területen nyomuljunk annyi területen van elmaradás, az időm meg nem túl sok. :( Néha úgy bepánikolok.

Tomger: remélem a kis pocitok megvan még, mert ha a képeteket látom mindig ingerenciám van egy haspuszira!

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3582 Írta: Szanya1
Kisstim, a biztonság kedvéért megkérdeztem, hogy lehet-e kombinálni a tárgyas napirendet a képessel. Lehet, de lehet találni tárgyat is mindenhez, a fejlesztéshez pl. olyan eszközt, ami minden fejlesztésen biztos előkerül (pl. számolópálcika).

Labolen, jobbulást!

Sünöcske, a labirintusokat szereti Andris? Nálunk nagy kedvenc.

• tomger
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Több
13 éve 10 hónapja #3583 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Holnap megyünk Annához PECS-re. Végre. Remélem még nem lázasodik be. Mi is az utolsókat rugjuk.

Szülőtréning: Febr 6 hétfő 15 órai kezdettel Téma: Kódos munka -Előad:Prekop Csilla - terveim szerint megyek. Jön még valamelyikötök?

Süni, aranyos vagy:)Nincs már pocak, nagyon sovány, de anélkül is egy olyan kis dögönyözni való. Majd teszek fel újabb képet.

• sünöcske
Több
13 éve 10 hónapja #3584 Írta: sünöcske
Szanya: a labirintussal még nem kísérletezünk, jelenleg egyenes vonal húzása - I / ,hullámos, u-alakú, így jutunk a maci a mézhez, a nyúl a répához, a kisfiú a szánkóhoz + a kicsi a nagyhoz. Most a ceruza tartása a lényeg, mert lebegteti a ceruzát még a papír felett. A tesó indigós típus volt, ő meg a láthatatlan rajzoló! :laugh: :laugh:

Tomger: dögönyözést az Andris is szereti. A férjemmel megyünk mi is ferb. 6-án, a PECS megbeszélésre meg Márc.10-én, remélem lesz vmi. jó ötlete az Annának a bővítésre.

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 10 hónapja #3585 Írta: Szanya1
Indigós? Az milyen?

Ceruzával még nálunk is a láthatatlan rajzolás megy. Egyelőre semmi ötletem arra, hogy miképp tudnám rávenni, hogy nyomja rá a ceruzát a papírra.

• sünöcske
Több
13 éve 10 hónapja #3586 Írta: sünöcske
Indigós az azt jelenti, hogy egy füzetben az utolsó lapon is látszik amit az elsőn ír! :laugh:

Tegnap éppen erről beszéltünk a házitanítónkkal, azt mondja az autik között két véglet van a végősek a akik kilyukasztják a lapot is és a halvány írók amihez nagyító kell!

Emiatt preferálom jobban a filcet! Az legalább nyomot hagy.

Oldalmegjelenítési idő: 8.115 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum