Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Igen, ma volt az utolsó napja, jól fejezte be. Ez azért kimaradhatott volna.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lucy
-
sajnálom, biztosan bosszant meg miegymás, de ugyanúgy egy nt is megcsinálja, nem?
Jó, engem is ma kicsit rosszul érintett, mikor a férjem mesélte, hogy lent a játszótéren összefirkálta a gyerek egy kislány rajzait (pár vonalat húzott rájuk), és a nagymamája szépen (vagyis kissé harciasan) kérdőre vonta. Megígérte, hogy nem teszi többet, remélem, így is lesz.
De jóvá tette kicsit azzal, hogy ő vette meg a boltban az esti betevő tejbegrízéhez a búzadarát :laugh: .
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ahajnal
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- ahajnal
A Közlekedési egy része fent, vitrines, csoszogós, de van benne hajókerék vagy kormány amit lehet tekergetni és a terepasztalokat is lehet irányítani némi valuta fejében. Ellenben a vasóúttörténetiben lehet kis kertivasútra felülni, azt is nagyon szokták szeretni.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Lucy
-
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Jó, hogy írtatok a kiállításokról, én is szétnézek, nálunk a városban mit lehetne beiktatni.
Az állatkertről letettem, anyukám volt az osztályával, és azt mondta, látszik a pénzhiány, nincs a legjobb helyük az állatoknak. Így nincs hozzá kedvem, majd elmegyünk máshol.
Az ovisoknak szánt planetáriumi előadás nem tudom, lekötné-e H.-t, lehet kipróbáljuk, ahogy néztem, nem olcsó mulatság, és kedvezmény sincs, amit igénybe lehetne venni.
Én gyermekkoromban imádtam a planetáriumot, mindig is vonzott az égbolt, álmaimban is előjön néha.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Az állatkert nem annyira jött be, igazából apukámon, meg rajtam kívül senkit nem érdekeltek szegények, de a végén a játszóház bejött a gyerekeknek. :laugh: Z folyton a micimackót meg a tigrist kereste.
- champ
-
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Planetárium? Mi készülünk oda is a nyáron!
Oroszlányon (Majkon) van még egy bányamúzeum, az állítólag nagyobb, mint a gánti, kifejezetten szénbányászattal foglalkozik. Ezt még nem láttam, de állítólag van sok gép ott is, hátha bejön a fiaidnak!
Nem technikai dolog, de szerintem nagyon jó a Mezítlábas park Tabajdon. mezitlabaspark.hu/
Ez sincs messze tőletek és egy autinak szerintem nagyon hasznos lehet. Az én kényes fiacskám minden felületen gyönyörűen végig sétált és nagyon élvezte!
Mimmo:
Gyógyped: én úgy vettem észre, hogy a legkevésbé számít a hatékonyságnál a pontos végzettség. Tény és való, hogy Z. a leglátványosabb fejlődést (beszéd megindulása) az auti. spec. diplomás gyógypeddel érte el, de amikor ő elment babázni és a kolléganője átvette a fiam, akinek 15 éves tapasztalata van AS-es gyerekekkel, akkor sem tapasztaltunk semmi fél erőteljes "visszaesést". Minden csak hozzáállás és tenni akarás kérdése. Ha egy jó érzésű fejlesztő "bevállal" egy auti gyereket, szerintem rákészül a témára és meghallgatja a nála esetleg sokszor tapasztaltabb szülőket. Én eddig még csak ilyen gyógypedekkel futottam össze.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
És köszönöm a tippet a reptéri kiállításra. A reülőteret amúgy is számításba vettük, hogy egszer el kéne menni.
Repülőnap. A börgöndi idén mikor lesz? Kecskemétin volt valaki?
Elnézést Szanya hogy itt kérdezősködöm, de ezt a topikot olvassák sokan.
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Maci: A fiad annyira frappánsakat válaszol, nehéz lesz vele majd vitatkozni, ha igazán megnő.
Nekünk nem is az auti spec. fejlesztő volt az aki a legjobban fejlesztette a gyereket, hanem egy olyan hölgy aki nézte az erősségeit és a gyengéit és ezek alapján próbált meg fejleszteni.
Ami számomra mindig megdöbbentő mondat: - 20éve vagyok a pályán anyuka, láttam már sok autistát!
Tavaly is volt szó erről a Tordasi táborról: Én olyan nehezen engedném olyan helyre, ahol nem ismerek senkit. Viszont hallottam milyen jól eltöltik az időt és közben fejlesztik is a gyereket.Kívánom mindegyik gyereknek, hogy jól érezze magát.
A mezítlábas parkban mi is voltunk kb.2éve nem hosszú és a végén van egy jó játszó!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- champ
-
Régen volt a Balatonnál, Szentkirályszabadján is, de az inkább helikopteres volt.
Süni: amikor Z-nal három és fél éve először voltunk a bizottságnál én pont azon akadtam ki, hogy simán beismerték, lövésük sincs az AS-es gyerekekhez, nincs szakemberük, a fiamhoz sorba jöttek be a vizsgálat alatt a nénik: "Nézd, ilyen egy autista kisfiú! :ohmy: " :evil: És volt pofájuk szakvéleményt írni róla! :evil: Egyetlen mentségük az volt, hogy azt írták, amit én mondtam. :whistle: A következő évre viszont hívtak le egy szakembert az AA-tól a Delej utcából, ő nézte meg a fiam.
Nem is tudom melyik a rosszabb: ha egy "szakember" azt hiszi ért hozzájuk, vagy ha a sorsukról döntő brigád beismeri, hogy lövésük sincs a témához...
- maxfaktor
-
- 3,5 éves aspi kislány, 1,5 éves kisfiú
- Szanya1
-
- admin
- marcoverde
-
- champ
-
Az nt-knél kb. 4-5 évesen erős a "miért"-ezés, a lányom iszonyúan le tudott minket fárasztani vele.
- maxfaktor
-
- 3,5 éves aspi kislány, 1,5 éves kisfiú
Szerintem is echolália, és Szanya most, hogy mondod tényleg rituálét csinált belőle.
Marco: Ezek szerint tudod, miről beszélek.
A miért korszak előtt is mindent megismételt amit mondtam, csak hozzá tette a NEM szót. PL:
Megyünk a boltba.
Megyünk a boltba nem!
De be kell vásárolni.
De be kell vásárolni nem!
Veszünk Dörmit is.
Veszünk Dörmit is nem!
Nekem ez volt igazán bosszantó, mert akkor még nem is sejtettem, hogy ez echolália, hanem azt hittem, hogy állandóan ellent mond. Teljesen kikészített az örökös ellentmondással.
Egyszer apa megkérdezte tőlem angolul, hogy hány óra:
-Time is?
-Tájm iz nem! -jött a válasz Sz-tól.
Ekkor jöttem rá, hogy nem ellenkezik, hanem nem is érti amit mondunk, csak utánunk mondja és hozzá teszi a nem-et.
- champ
-