Autizmus mindennapok
- champ
-
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- champ
-
auti.hu/index.php/nagyszuelknek
- Glor
-
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, zseniális, nagyon jól sikerült! Gratulálok!
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Champ és Labolen, a nagyikon én is irigykedtem egy sort. Bár a vidéki nagyink megértőbb és elfogadóbb a témában, saját édesanyámnak még lenne hova fejlődnie ezen a téren. Hátha segit majd ez a kiadvány
Maxfaktor, nagyon édes ez a miértezés és persze kicsit idegesítő lehet. Bár nagy valószínűséggel érti már a miért kérdés ok okozati kapcsolatát én azért még rágyúrnék erre egyszerű mert-es mellékmondatokkal a beszélgetéseitekben. Te is kérdezz tőle sokszor miérttel, hogy tisztuljon ez még neki.
Mi is pont itt tartunk. Nálunk fél éve jöttek be az egyszerűbb kérdések (ki mi hol hova) és most gőzerővel dolgozunk a miérten. G nem kérdez még miérttel magától, talán csak 1-1 ilyen kérdést tett még fel.
És valóban, én is egy 4-5 éves forma kislányt láttam évekkel ezelőtt a játszótéren , aki a nagymamájával így beszélgetett, minden válaszra visszakérdezett miérttel. Ő nyelvtanilag és értelemben is végig helyesen vitte a beszélgetést, de emlékszem, nagyon idegeítő volt már hallgatni is. A nagymama viszont türelmesen válaszolt a kislány összes kérdésére..
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Majd megírod, hogy konkrétan hol lehet belőle vételezni?
Labolen, Champ: szupernagyijaitok vannak! Bár mindannyiunknak lenne belőle 1-2!
- maxfaktor
-
- 3,5 éves aspi kislány, 1,5 éves kisfiú
De igazad lehet: ha én is használnám tényleg hamarabb rájönne az ok-okozati összefüggésekre. Ezt ki fogom próbálni.
Szanya: Szuper a kiadvány. Azért olyan jó, mert kifejezetten a nagyszülőkhöz szól, és mivel konkrétan nekik van címezve, szerintem nagyobb eséllyel olvassák el, mint egy általános autizmusról szóló könyvet vagy cikket.
A végén pedig a két nagymama elfogadása talán erőt ad ahhoz, hogy ők is másképp álljanak az unokához. Talán jobban észreveszik majd a jó dolgokat az unokájukban és még büszkék is lehetnek rá, amiért "különleges", mint ahogy a kiadványban szereplő nagyi is.
Szerintem ezt az én anyukám is el fogja olvasni, ha mást nem is hajlandó ebben a témában. Köszönet érte!
- labolen
Szerintem egyszerű képekkel, mesékkel ezt már egy három évessel is lehet játszani.
- maxfaktor
-
- labolen
Szóval igen, azok nagyon jó könyvek, és nagyon egyszerűen lehet az érzelmeket ott tanulni. MI most ezeket használjuk kicsit megint szoc fejlesztésre itthon. Persze csak mindent játékosan, mert a fiam egy éve kiborul, ha csak kiejtem a számon a feladatozást... Inkább csak játszunk mostanában, de én közben nagy titokban fejlesztem is azért.

Az APG-ben az a jó, hogy nagyon életszerű történetek vannak benne, ami mindenkivel előfordulhat. Utazás, családi hétköznapok, kirándulás, ebédfőzés... És autiknak tényleg nagyon jók ezek a könyvek. (Azért mellett este inkább népmeséket, vagy szépirodalmi meséket olvasok nekik, művelődjenek is.
OFF: Itt jut eszembe, olvasta valaki nt gyereknek az Alíz csodaországbant? Én nem olvastam gyerekként, nem tudom, jó-e az egy majdnem 5 évesnek? De olyan szép kiadásban láttam a könyvtárban, és én úgy szeretném elolvasni azt a lányomnak!
- marcoverde
-
Az eredeti Alice-ra gondolsz? Szerintem inkább felnőtteknek való könyv, (nekem pl. kötelező olvasmány volt az egyetemen), bár végül is akár gyerekek számára is van egy élvezhető szintje. Szerintem az 5 év kicsit így is korai, de félelmetes dolgok nincsenek benne. Sok kavargó álom, kicsit pszichedelikus részekkel.. nem biztos, hogy egy 5 évesnek könnyen dekódolható.
Ami a Disney feldolgozást illeti, Marcival egyszer elkezdtük nézni, de elég zavaros és nehezen emészthető volt neki, úgyhogy menet közben abbahagytuk.
- champ
-
Lehet, hogy sok nekik.
Még én is várok Alizzal, lehet, hogy a te lányod is kicsi még hozzá...
- labolen
Mildi meséit, de azt kérték, hogy nekik is. És simán végighallgatták, pedig az is álomszerű. Ezért gondoltam az Alízra is. Na de majd kihozom magamnak, aztán legfeljebb nem olvasom fel nekik.
Amúgy szerintem a Micimackó is pont ilyen. Annyira nem követhető egy gyereknek, abba is hagytuk. Felnőttként meg imádnivaló a könyv.
Na de most már nem offolok. bocsi :whistle:
- labolen
Köszi Champ, kihozom magamnak, és meglátjuk mi lesz. Legfeljebb nem olvasom el nekik, de én szeretném elolvasni csak úgy egyedül is.
- labolen
- marcoverde
-
Pont a Micimackó jutott nekem is eszembe, az szerintem kizárólag felnőtteknek élvezhető. Valami elképesztően zseniális nyelvezete van, csak gyerekeknek közben pont érthetetlen

M nagyon szerette a rajzfilmet, és elkezdtem neki olvasni könyvben is, de úgy (természetesen) nagyon unta.
- maxfaktor
-
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Alice nekem nem való, akkor inkább az ÓZ! Micimackónál mindig a pszichos jellemzés jut eszembe! :whistle: (Én tigris vagyok, ha nem jöttetek még rá