Autizmus mindennapok
- Szanya1
-
- admin
Az audiológia linkje: www.janoskorhaz.hu/ful-orr-gege-es-szajs...ologiai-szakrendeles
Minden kérdés nélkül fogadtak volna, nem kérdezték, melyik kórházhoz tartozunk.
De holnap biztos lesz valaki, aki tapasztalati alapon is tud valamit ajánlani.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nikuc
Én is azt olvastam, hogy ilyenkor csak később derül ki, hogy mi volt a konkrét probléma. Ha elhagyja az egyéb furcsaságait, és elkezd beszélni, akkor "csak" diszfázia.
Szerintem a pszichiáter is ezért mondta, hogy a logopédus is foglalkozzon vele, és várjunk még egy pár évet, mielőtt valami súlyosabb dolgot kijelentenénk.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Végre megvan, mi a bajom... ma reggelre alig tudtam nyelni, megnéztem a tükörben, hát nem elkaptam a mandulagyulladást? Szép gennyes. Ez csak azért aggasztó, mert gyerekkoromban kétszer vették ki, aztán felnőtt koromban, pontosan 1 éve harmadszor is kivették a kis visszanőtt csonkot. Csakhogy, a tavalyi műtét előtt soha nem kaptam el mandulagyulladást senkitől (pedig a nagyfiamnak rengeteg volt), a műtét óta ez a második alkalom, hogy mandulagyulladásuk van a gyerekeknek és én elkaptam az előzőt is (csak nyár volt és hőemelkedéssel megúsztam). Egy apró csonk nőtt vissza újfent. De, ha ez meg hajlamos a mandulagyulladásra (nem úgy, mint az előző csonk), akkor mehetek újra műtétre, hát nagyon jó nekem. Most már értem, miért lettem ennyire beteg és a férjem miért nem (neki augusztusban vették ki a manduláit és nem nőtt vissza semmi). Amúgy a gyerekek javulgatnak, de a nagynak a hasfájása megvan és ez aggaszt, mert cataflam nélkül nagyon fájlalja, holott a torka már nem fáj és nem is lázas.
- Szanya1
-
- admin
Adsz a gyerekeknek probiotikumot? Az én fiamnak is volt egy időszaka, amikor folyton fájt a hasa. Hetekig tartott, adtam neki a Protexint, aztán egy idő után elmúlt. Biztos ráment a vírus a hasára a lenyelt váladéktól.
Közben az én fiam is belépett a 39-esek klubjába.
- kimni
-
Hát sajnálom a fiad
Nálunk ez az orvosos dolog sokat javult az elmúlt 1 évben. Már hagyja magát szerencsére, lehet neki ígérni jutalmat és akkor elég klasszul elvisel minden vizsgálatot (ami nem fáj persze...), mindig megdicsérik, tényleg. De előtte katasztrófa volt, nem engedett semmit, nem volt hajlandó 2 percet az ölemben ülni, de a jutalmazás óta sokat javult, na meg kapott egy orvosi táskát és azóta sokkal jobb vele dokinál. Az oltásokat nehezen tűri, pedig azokat régen fel sem vette. Bár, ebben az orvosos témában a kicsi, az NT totál túltesz a nagyon, meg bárkin, sírógörcsöt kap, ha hozzányúlnak - nade ennek megvan az oka, aki születése óta folyamatosan látogatta a kórházakat, 2 műtéte is volt, attól ezt elfogadjuk... mondanám, hogy fehérköpeny szindrómás, mert ha kijön a doki, az tök rendben van, akkor mindent enged neki.
Én beszéltem a fülésszel, mondta, hogy mandulacsonk gyulladásnak hívják, amim van és erre nem jó a Zinnat, de ha már elkezdtem, hétfőig várnunk kell. Egyre jobban fáj a torkom... szegény gyerekek, ezt élik át a mandulagyulladásokkor? Sajnálom őket...
- Szanya1
-
- admin
Köszi! Most már biztosan nem. Mindegy, úgyis csak szerdáig van ovi.
Abszolút megértem a kicsi fiadat, ilyen tapasztalatok mellett ez érthető.
Ha tudnak a manduládra valami jó ütőset és be is válik, akkor felíratjuk a férjemnek. Mostanában többet beteg, mint a gyerek. Valószínűleg a mandulája a bűnös, de lehet, hogy neki is az arcüreg, mint nekem. Kórusban ugatnak a gyerekkel. Remélem nem lesz belőle krupp, vagy asztmás hörgés a gyereknél.
- kimni
-
A férjednek meg ki kéne venni a manduláját, ha az szokott begyulladni! A férjemnek augusztusban vették ki és töredékét nem beteg, mint előtte. Az ilyen visszanövés rendkívül ritka, de nekem az orrmandulám is visszanőtt felnőttként, ami elvileg nem lehet, mert felnőtteknek nincs orrmandulájuk, de nekem sikerült nőnie, olyan nagyra, hogy elvileg azt kellett tavaly kivenni (a torokmandulámat csak grátisz vették ki, haragudtam is érte, altatásban voltam, a dokinő műtét alatt döntött úgy, hogy hozzányúl - bárcsak ne tette volna...).
- Szanya1
-
- admin
Igen, de kb. olyan lelkesen áll a műtét gondolatához, mint én az arcüregihez.
Miért, elszúrta a műtétet? Vagy nagyon fájt utána?
- kimni
-
Sosem volt bajom a mandulacsonkommal, sosem gyulladt be, nem volt góc, sosem fájt a torkom sem. Nem volt szükség arra, hogy kivegyék onnan. Úgy ébredtem fel az altatásból, hgy miért nem tudok nyelni? Ja, hát kivettük a maradék torokmandulákat is. Ja, csak így 3 hét masszív fekvés volt, napi 5 cataflammal, borzasztó fájdalommal egy sima orrmandulaműtét helyett (nulla fájdalom, 1 hét otthonlét). Másrészt azóta is visszanőtt egy újabb csonk, csak hogy ez már be is gyullad, másodszor kaptam el a gyerekektől az újabb csonkkal... előtte soha. A férjemnek meg kvázi életmentő volt, neki jót tett nagyon. De tényleg fáj utána nagyon... viszont a férjem olyan sokáig húzta, hogy reumás lett a góctól, így neki nagy megkönnyebbülés volt már a műtét után. És hogy nem beteg annyit, most nagyon örül. Az arcüreg műtétnek szerintem nem sok értelme van, az nálam is felmerült, de azt nem kértem, köszönöm... abba én sem megyek bele
- Nikuc
Nekem is könnyen megfájdul, bár nem vették ki.
Az én fiam is kapott ilyen kúpot, mikor csúnyán köhögött egy este, még kétszer hányt is tőle. Viszont nagyon a lelkemre kötötte az orvos, hogy csakis nagyon vészhelyzetben vegyük elő, mert iszonyat erős. Azt mondta, ha már 9-kor látszik, hogy rosszabbul van, mint előző nap, akkor vegyük elő. Viszont ha beadjuk neki, akkor 24 óra múlva még egyet kell adni.
Szerencsére Manókám másnapra jobban lett, így nem adtuk be neki.
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
- Szanya1
-
- admin
- kimni
-
Egyébként szerintem egy ilyen kúp sokkal kisebb megterhelés a szervezetnek, mint egy antibiotikum kúra, amit meg mindenki simán ad a gyereknek, amikor csak felírják... 3.5 év alatt egy kúpot kapott a kicsi, de vagy 20 antibiotikumon vagyunk túl, mert az előző doktornéni mindenre antibiot adott, de jaj, kúpot azt ne, bár fulladt a gyerek, de nem baj, adjunk neki augmentint - most meg már tudom, hogy elég lett volna ilyen helyzetekben 1-1 kúp. A kúptól semmi baja nem lett, de minden antibio után 1-2 hónapig gyenge, nem eszik, rögtön elkap még egy kórságot, bőrkiütései lesznek... pedig kap mindenféle bélflóra helyreállítót.
- Szanya1
-
- admin
- kimni
-
- Szanya1
-
- admin
- kimni
-
- Szanya1
-
- admin
20 antibiotikum???? Az rengeteg! Szerintem a fiamnak olyan 6 lehetett eddig. Pedig nagyon sokszor beteg. Még akkor se kapott, mikor kórházba került a bronchitissel. Lehet, hogy az orvosotok nem jó!
- kimni
-
- Szanya1
-
- admin