Autizmus mindennapok
- Dreamer
A láz nem annak a jele, hogy a gyerek beteg, hanem annak, hogy valami megtámadta az immunrendszerét. A láz a test védekező reakciója. Ritkán, de előfordul, hogy a gyerek csak egy sima lázas ellenreakcióval legyőzi a betegséget, és nem jelentkezik más tünet. Ilyenkor azért jobban kell rá figyelni, esetleg kicsit jobban pihentetni, ha hagyja magát, megnyomni a C-vitamin adagot egy-két napig ...
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Dreamer, az lehet, valóban. Remélem, holnapra jobban lesz, most emiatt ne menjünk már megint oviba...
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- Szanya1
-
- admin
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
A digi hőmérők érdekesek tényleg! Nekünk van itthon ez a Braun fülhőmérő, amit a kórházakban is használnak és meg lehet tanulni vele jól mérni tapasztalatom szerint
Ami általában igaz a hőmérőkre, az az, hogy a lázat mutatják. Ha valaki tényleg lázas, akkor egy átlag digitális hőmérő is mutatja a lázat, ha jól be van téve a fülbe - de sokkal többet nem szabad várni ezektől, csak azt, hogy a lázat jelzik. Ami még működik, az a normál digi hőmérő szájban tartva. De, ami ugye a biztos, a popsiban mérés... ha valakinek kétsége van, akkor ott mindig biztosra mehet... sokszor hasonlítottam össze a popsisat a füllel és amióta megtanultam jól betenni a fülbe, lényegében mindig jól mérek a fülben is másnak. Ha a férjem csinálja, ő összevissza méri a gyerekeknek, én meg mindig jót és konzisztenseket mérek, ebből gondolom, hogy ehhez kell egy speciális technika, másképp nem működik.
- kimni
-
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Én mindig ki vagyok hülve, kivéve terhesen, és szoptatósan. De lehet, hogy nem csak a hormonok okozzák, hanem, hogy akkor több zsirocska is van (illetve volt) rajta.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
legalábbis ezt akartam írni ...
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Gyógyulást .
Szerencsére még nekem is a régi láz mérőm van .
38c - tól magasabb láznál szoktam lázcsillapítót adni .Legalábbis az Én gyerekorvosom aki egyszer kijött a fiamhoz ügyeletbe /vicces volt mikor felismert 70-évesen / ezt mondta ,
Megosztanám veletek ma megint tettem a gyerekeinkért egy keveset .
Ma a gyógyped.asszisztensi tanfolyamon , megint tartottam egy előadást Beával közreműködve .Bevittem a vizuális eszközeim egy részét .Tanárunk is megcsodálta . Nem ismerte még Ő sem a nagyrészét .
Bea filmet is mutatott a PECS képzésről.
Remélem egyre szélesebb körben sikerül megismertetni , hogy vannak ilyen eszközök.Persze megtanulni alkalmazni az az igazi feladat .
- kimni
-
Én meg legközelebb nem írok semmit a lázról, mert a kisebbikem, aki a szívritmuszavaros, most 39.3-as lázzal fekszik mellettem, pedig nagyon nagyon ritkán lázas. És holnap költöznének az új épületébe az ovinak és lemarad róla, pedig hetek óta várta, hogy játszhasson az új játékokkal...
- Szanya1
-
- admin
Remélem csak valami futó vírus, mint nálunk, az enyém már jól van.
Remélem, nem lesz semmi baj!!!!!! Gyors jobbulást!
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Próbálom , mindenhol "reklámozni" .
Gyógyulást nektek !!!!.
- Nikuc
Mi megjártuk a gyermekpszichiátert. Nagyon kedves volt, meg segítőkész. Ő azt mondja, hogy jelenleg a viselkedése és a szakvéleményben leírtak alapján nem tartja megalapozottnak az autizmus diagnózist. Még van egy körünk hallásvizsgálaton, és az ovinak is részletes jellemzést kell adni. Emellett azért az emelt családit ezek után megkapjuk a nem meghatározott beszédfejlődési zavar miatt, aztán majd meglátjuk, hogy fejlődik.
Azt mondta, neki hátrány lenne, ha egyből csak rásütnénk ezt a diagnózist. Végülis, amit Ti mondtatok, az alapján ez így jó is.
- Szanya1
-
- admin
Az lenne a legjobb, ha ez maradna, mert akkor mehet logopédiai osztályba, ha szükséges. A fejlesztés meg úgyis mindenhol fizetős, a konkrét diagnózis ebből a szempontból mindegy.
- Nikuc
A Bizottság megítélt nekünk heti 2 óra fejlesztést, gondolom, ez nem bírálja felül.
Egyébként nagyon ügyes volt. Szépen bement, körülnézett, odament a játékokhoz, és elkezdett játszani. Aztán kicsit a fellépőn lépkedett, meg üldögélt. Nézte az orvost, ahogy gépel, és persze megfigyelt mindent. Amikor mondtam neki, hogy megyünk, szépen elpakolt, és adta a kezét.
Azt meg nem is meséltem, hogy már az oviban is mosolyog ránk, ha megyünk érte.
- Szanya1
-
- admin
- Nikuc
Valami olyat magyarázott a logopédus is, hogy attól, hogy hall, és nagyon halk hangokat is, még lehet sérült a hallása. Lehet, hogy csak bizonyos frekvenciát nem hall jól.
Pszichiáternél itt helyileg voltunk az "sztk"-ban.
- Nikuc
- kimni
-
A diagnózisotoknak megy nagyon örülök Nikuc! Ez jó hír nagyon! Ha auti us a fiad, nagyon nagyon nagyon enyhe lehet, ahogy leírod is ez jött le nekem eddig!
Nálunk tombol a kicsinél a betegség. Krupp, légcsőgyulladás és mandulagyulladás... be kellett adnom neki a rectodelt kúpot (szteroidos, nagyon durva) a krupp miatt, erre a kis bogaram 10 múlva elment kakálni... hát láttam benne egy kis kúpot még, de most nem tudom, mi legyen, adjak még kúpot vagy ne... ebből összesen 1-et lehet adni, szóval nem mindegy... A nagynál meg ma volt adventi készülődés, a barátja is ott volt, annyira vártuk és most komolyan elsírtam magam, hogy nem tudtam elmenni vele
- Szanya1
-
- admin
Kimni, ez rosszul hangzik.
Jaj, szegények.