Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Kimni, hogy vagytok?
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Szanya1
-
- admin
Lányok, hogy álltok a mézeskalács készítéssel? Nekünk már csak díszíteni kell.
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
3mackó, jobbulást neked! Remélem, megúszod antibio nélkül.
Köszi Szanya, a gyerekek egész jól vannak, a nagy ugye nem kapott gyógyszert, így ő még taknyoskodik, de a mandulája tökéletes. Én épülgetek fel... az augmentin remélem, használ. Már teszek-veszek, csak néhány dologra csíp a torkom, de onnan tudom, hogy durva dolgon mentem(megyek) át, hogy egyik pillanatról a másikra eldőlök és elalszom.. meg reggel 8-kor ébredtem... hát ilyet évek óta nem csináltam. A gyerekdoki tegnap megvizsgált engem is, mondta, hogy igen, tényleg mandulagyulladásom van és pont azért, mert a jól működő manduláimat kivették, így védtelenebbé váltam a vírusokkal, bacikkal szemben, az első védelmi vonalamat elvették (akinek gennyes amúgy a mandulája, annak meg megváltás, de akinek semmi baja a mandulájának, annak hiányozni fog - modnta a doki). Elfogadom ezt, elég logikusnak hangzik. Persze,hozzátette, hogy amúgy is biztos le voltam gyengülve, mert erős immunrendszerrel mandula nélkül sem kapnám el. Most nagyon parás lettem a fertőzésekre, nem megyünk sehová, minden a netről rendelek, megpróbálok vigyázni magunkra, amennyire csak lehet, szeretném legalább januárig egészséges lenni a családdal együtt, ez lenne a legnagyobb ajándék karácsonyra.
- kimni
-
Megvannak róla a képek.. Akkor még mindkettő kicsi volt, nem értették, hogy miért nem ehetnek belőle. Én most a nagy karácsonyi ebéden töröm a fejem. Sonkás-pisztáciával töltött csirke lesz vagy spárgával töltött csirke. Még nem tudom... :whistle: Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Ezt nagyon jól teszed, hogy nem mész a tömegbe. A férjemnek már sikerült valahol elkapnia megint valamit. Nem a gyerekét kapta el, ez kifejezetten ovis vírus, megnéztem a neten.
Köszi, a fiam javul, nem kaptunk gyógyszert, mert ez krupp. Az előző vírusára jött ez rá, szóval nem baci mászott rá, hanem másik vírus.
Tyűűűűű! Te ekkora konyhatündér vagy? Én abszolút nem... De a sütikért megerőltetem magam.
Húsz perc? Azt gondolom, hogy jó szenes lett! :laugh:
Hmmmmmmm nyamm. Egyik jobban hangzik, mint a másik!
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Te is jobban vagy?
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Képzeljétek Andris egyre jobban dobozol!(nem hiába, Tóth az anyja)
Hv-n nekem is megcsinálja, tettem bele olyan fejlesztő játékot amitől eddig a szőnyegen mindig otthagyott. Most viszont ugyan jelezte, hogy na Anya, de ódzkodva mégis megcsinálta. Nagyon örülök!
Szerintem a kíváncsiságát tudjuk kihasználni, mert nagyon érdekli mi van a dobozban!
- Szanya1
-
- admin
De jó!!!!!!
Igen, lehet, hogy a kíváncsiság a kulcsa! Erre eddig nem is gondoltam! Én már nem nagyon filózok azon, hogy ezek a vizuális dolgok miért válnak be, csak csinálom. Még az elején sokat gondolkodtam rajta, hogy mi lehet az oka, hogy működnek, aztán feladtam. Felfoghatatlan, hogy egy olyan helyzetben, amit ismer, nem hajlandó megcsinálni, amit kell, 6x rászólok, akkor se, pedig érti, aztán elérakom a tranzitkártyát és már csinálja is. :blink:
- kimni
-
Neked is kitartást akkor, de az klassz, hogy nem kellett antibio! Amúgy keveset vannak Apával nálatok a gyerekek, hogy most érzed, hogy összehaverkodtak? Nagyon aranyosak lehettek
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- kimni
-
- mimmo
Eddigi életem során még nem is volt ennyire magas lázam mint most. Rekordot döntöttem (40,6).
Még "apakoma" is megijedt, pedig Őt aztán nem könnyű kibillenteni a mérhetetlen nagy nyugalmából.
Én meg végig azon izgultam, hogy megússzam a kórházat, hogy legalább ágyból irányítani tudjam a családot, és hogy hétfőre működőképes legyek. A kívánságom be is jött, sőt a hó sem esett még hétfőn, így könnyebben mentünk fel aznap Solt Annához PECS-szelni Ádussal. Kár volt nagyon izgulnom, mert a kisfiam könnyen megértette mire jók a kártyák. Anna azt mondta még pár napig egy-egy kártyával gyakoroljunk itthon. Így a sok kártya közül kiválasztottunk néhányat a gyakorláshoz, a többit pedig betettem addig egy dobozba. Ádám egész nap lelkesen "beszélt kártyául", ahogy a nagy (5,5éves) fiam mondja.
Aztán reggel meglepett minket: Mivel még nem voltam tökéletes állapotban, még feküdtem az ágyban. Ádám pedig megjelent a kezében az "almát" kártyával, amit a dobozból keresett ki a még nem használt kártyák közül. A kezembe nyomta és elindult a konyha felé. Én meg örömömben kipattantam az ágyból és már repültem is pucolni az almát, amit cikkenként kérve mind meg is evett. Ráadásul a konyhaasztalra kikészítette magának a "kolbászt" kártyát is. Láttam az örömet az arcán, milyen jó neki, hogy könnyedén tud kérni. És elégedett is volt magával nagyon.
Persze én is nagyon örülök.
- Edina 21
-
Fantasztikus élmények és öröm teli pillanatok ezek .
Szuper kisfiad van.
Gratula Nektek.
- Szanya1
-
- admin
Ugye, micsoda szuper dolog a PECS, annyira jó látni, hogy tudnak kommunikálni, örülök, hogy Nektek is bejött!
- Edina 21
-
Egyedül elnavigált a Budapest III.ker-ből Gyömrőig , totál első alkalommal. Csak kapkodtam a fejem , és még most sem értem , hogy a csodába tudta melyik busszal mennyi megálló és hol a Metró stb . Tavaly voltak egyszer ezzel a Metróval ,még az előző osztályával.
És ami még fantasztikus nála , hogy abszolut nem érdekli már a zaj .3,5-6 évesen még fogta végig a fülét az útcán, és szorosan bujt hozzám .
Iskolában is csak dicsérik , ragaszkodnak a barátai hozzá .
Óriási változás van most minden területen nála , remélem vissza esés nem lesz .