Napi sikerek
- tomger
-
- Nem elérhető
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Megbeszéltük hogy miknek örülnék és láttam hogy tett néhány gyönge próbálkozást, hogy elnyerje kegyeimet.
De látom én hogy velem is gond van, annyira utálom ezt a lustaságot amitől bűzlik, pedig csak férfi...Legutóbb már apa súgta a fülembe, hogy dicsérd már meg :whistle:
12 éves elmúlt és közli: vágd le anya csontról a húst, mondom: nem!
Basszus inkább nem eszi meg ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
De ez meg rossz evő. G bezzeg eszik mint egy kis haramia.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Frézia
-
- Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Champ,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Még csak kérésre mutat dolgokat, sajnos spontán érdeklődős megneveztetés még nincs. Szerintem nagyon fontos volt ebben a dologban a babzsák alatti gyűjtögetős feladat és a kérek-nem kérek kártya bevezetése. Ott nem vette le a kártyát csak rátette a kezét. + a képes lottónál kérésre oda kellett adnia a megnevezett dolgokat elpakolásnál. Mondjuk Dávid se mutogatott.
Ami meglepő volt vmelyik nap, hogy kért teát PECS-el (ezt még hajlandó azzal kérni), és a dallam megvolt miközben futott, a férjemmel ilyen szemekkel :blink: néztünk egymásra. Régen is volt egy-két ilyen dallamos megnyilvánulása, sőt a há (három lépcsőzésnél 4 évesen)
Úgy érzem magam, mint a Nicsak, ki beszélben.
Tomger: remélhetőleg G. házimunka iránti lelkesedése megmarad. Dávidé kamasz korára elveszett, most kezd ha nem is visszajönni lelkesen, de már észreveszi, ha fáradt vagyok és segítenie kell. T.-t segíthetnéd, hogy listát írsz neki, mit kell csinálnia és ha kész megdicséred. Dávidnál, ha kényes kérésem volt, mindig csak írásban közöltem, megkímélve magamat a bosszankodásától. Hétvégén meg felsorolom a napi elvárt teendőit és a közös családi programot. Jó "autiként" ő is szereti tudni mi mikor fog történni.
Most röhöghetsz, de van, hogy felszeletelem mindenki húsiját, hogy ne repüljenek a krumplik v. először csak a húst szedem ki. :whistle:
agiviki: Mimi jöhet tanítani a fiúkat!
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Tanítom a gyereknek is, bár ő már csak azt szereti, ha pörög, eldobni nem akarja. (Tegnap ismét egy órán át nyüstettem a játszón azt a vacakot, míg végül sikerült. :whistle:) És ma bevitte. Másik: elkezdtük nézni az Egyszer volt az élet... mesét. Imádják! Komolyan, ott ül a három, én narrálom ezerrel, meg megállítom, visszatekerem. Nagyon tetszik L-nak is, most ez az aktuális téma, hogy a vörösvértestek, meg fehérvérsejtek, meg vírusok és bacilusok mit művelnek.
- labolen
- Nem elérhető
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Viszont ha megvan a dallam, az nagyon jó!
Labolen, majd taníts meg légyszi. Nálunk csak Apának ment, pedig nagyon sokat próbálkoztam.
- labolen
- Nem elérhető
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
A gyereket sajnos erre tuti nem fogom tudni megtanítani, egyelőre a tollassal is küzdünk. Az elütés már többnyire egész jó, de a visszaütésben nincs energia és össze-vissza pattan.
Nehezek ezek ilyen mozgáskoordinációval.
- sünöcske
-
- Nem elérhető
Most feladatoztunk pár percig Gizmoval és, hajlandó mutatni a betűrengetegben a betűket, már csak a karikázásra és áthúzásra kell rávennem. Akkor már egyedül is dolgozhat vele. Gyúrunk szeptemberig, hogy leessen az álluk a gyp.-nek.
Tomger: nem tudom szerettek-e matricázni, mert a Napraforgó kiadónak van matricáskönyve. A városi állatvilág, Az erdei és tengeri -legalábbis én ezt a kettőt vettem meg sokkolás gyanánt Gizmonak. Van a szokásos alap kép és láblécbe írva 3 medve, 4 hód....stb. 4-5 állat felsorolva és a matricákat meg kell keresni és ráragasztani a képre.
Kilenc a legtöbb állat, amit ragasztani kell egy fajtából.
- tomger
-
- Nem elérhető
Korábban annyi ilyen matricás és egyéb foglalkoztató füzetet vettem, hogy kidől a szekrényből + kiderült, hogy nővérem az nt fiának is vett korábban sokat (ő olyan hajcsár típus, magával szemben és szegény fia is jócskán hajtva van) szóval tőle is kaptam kb két szatyornyi ilyet amit még 6-8 éve vett a fiának, már csak legyen a gyerekben szufla ezeket végigcsinálni.)
De amiket korábban küldtél azok mind jók voltak, ahol leléptük, lecsipeszeltük, vagy tegyél oda annyi játékot stb stb. Nem feladatlapon, hanem neki kell tevékenyen számlálni.
Lányok
- labolen
- Nem elérhető
- tomger
-
- Nem elérhető
G -vel egy ideje már megint "csak" tej és gl mentes étrenden vagyunk ezért járunk egy diétás boltba rendszeresen kenyérért.
G 2 hete kitalálta hogy ő nem akar bejönni abba a boltba, inkább megvár az autóban. Ezt 2* eddig megengedtem neki, mert sikerült közvetlen a bolt előtt leparkolnunk, ezúttal viszont több sarokra tudtam csak megállni.
3-4 perc de-nem de-nem szintű vitatkozás után (volt még ilyen válasz is: ,, de,de meg akarok fulladni az autóban") megfogtam és bevittema kezmben a boltba. Odafele végig sivított, hogy nem akarok, anya vissza akarok ülni az autóba...mikor végre beléptünk abbahagyta és megszünt az egész. Rövid ideig még remegett és kifelé megbeszéltük hogy legközelebb bejön már és nem fél. De hogy mitől félt azt szerintem sohasem tudom meg, mert hiába faggattam, csak annyit mondott fél.
Szóval most a nyers erőszak győzött, ami tudom nagyobb korában nem fog működni, szerencsére még bevethető volt és bejött. Nem mindig megoldás, sőt.
- Lucy
-
- Nem elérhető
csak így tovább
Labolen,
ez jó hír akkor, bevált az új jutis tábla
Az én fiacskámat nem érdekli semmilyen pörgetős játék, bár amit írtok, én is csak hallomásból ismerem, az már komolyabb, ilyesmire valahogy nem fogékony.
- champ
-
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Nálunk is van hasonló, hogy valahová nem akar bejönni, vagy ha mégis rábeszélem, akkor elfordított fejjel, befogott füllel és kb. hason csúszva közlekedik, szóval én inkább hagyom, hogy megvárjon a kocsiban. Már nem bírom cipelni, 9 éves, 135 cm magas...
Képzeljétek, szeptembertől mindkét gyerekem zeneiskolába jár, sikeresen felvételiztek!
- sünöcske
-
- Nem elérhető
Én most beleszerettem a Penny-s gyümölcs-zöldségekben nagy bőszen elkezdtem gyűjteni a pontokat, pedig nem szokásom ilyen gyűjtős dolgokban részt venni. Beleszerettem a fokhagymába! :laugh:
Champ: hogy, hogy fog tetszeni nekik? G.-nek a szolfézs lehet, hogy kicsit uncsi lesz, mert ő szárnyaló típus, Z. meg majd alkudozni fog, hogy hogy kéne máshogy! :whistle: :laugh:
Amúgy gratulálok mindkettőjüknek!
- zorka
-
- Nem elérhető
Az angry birds ezek szerint nalatok is nagyon megy
Champ, ez szuper
Lányom 10 éves, fiam 8 éves
- labolen
- Nem elérhető
Én is úgy gondolom, hogy vannak szituk, amiket egyszerűen meg kell tapasztalniuk, hogy túl lehet élni. És tényleg van, hogy egy élethelyzet ezt a túlélést meg is követeli. Én sem hagynám mondjuk a belvárosban egyedül a kocsiban, más az, mikor a faluban nem viszem be a gyógyszertárba, mert nem bírnak nyugton várni a két négyzetméteres patikában.
Lucy: L is csak amiatt akart peonzát, mert az osztálytársának is van. Gondoltam, hadd szocializálódjon, és különben is az fejlődés, hogy ilyet szeretne magának, mert a másiknak is van, szóval megvettük. Más kérdés, hogy eldobni nem akarja, de szereti, ha én szórakozok vele.
Champ: gratulálok a zeneiskolához, nem semmi teljesítmény, hogy ilyen ügyesen felvételiztek!
Süni: helyesek tényleg ezek a plüsszöldségek, és még kóstolásra is motiválhatnak.
Angry birds gyűjtőtábla: a tescoban 30 matricáért lehetett olcsóbban venni a plüsst, és az egyik osztálytársa ezt mesélte neki. Na, persze hogy ő is 30 matricát akar akkor gyűjteni egy madárért. (Én előre megvettem neki mind a nyolcat, jó kis motivációs cucc). De ugye matrica már nincs a tescoban, szóval saját gyártmányú pontgyűjtőnk van. Simán egy 30 cellás táblázat, és 10 féle kis képecske van nyomtatva hozzá, sima vonalrajzos angry birdsökkel. És nem reklamált miatta.
Mivel evésterápiában utazunk most, ezért azt gondoltam, hogy főleg arra lehet majd gyűjteni. Ma kezdtük a kóstolást, tegnap meg a levesevést. Nem mondom, hogy egyszerű, de a napi sikerek közé felírhatom, hogy:
Levesek: Tegnap tojáslevest evett 10 kanállal. (ő kérte). Persze mire megfőztük, rájött, hogy ja ő nem is akar ilyet enni. (A suliban simán megeszi). Na és itt volt, amit Tomger neked is írtam, semmi motivációval nem tudtam rávenni, hogy egyen, szóval zsarolással, veszekedéssel, sok kiabálással, de megevett 10 kanállal. Bízom benne, hogy idővel elég lesz a motiváció. Persze utólag megkapta a matricát a gyűjtőre, remélem összerakja majd, és nem üvöltözik többet.
Ma zöldbableves volt, kis veszekedés után kiette a krumplit és a kolbász. Éééés hajlandó volt a nyelvét rátenni egy zöldbabra.
Ezt fogjuk folytatni, minden nap valamilyen levest próbálok vele megetetni, de csak olyanokat, amiket tudom, hogy már evett. Tényleg durva, hogy a suliban palóclevest eszik, itthon meg eddig semmit. Remélem ez a nyár meghozza majd az eredményt.
Kóstolás: A zöldbabon túl ma megnyalattam vele egy szétnyomott málnát. Ezt már hajlandó volt egy matrica és egy gumicukor vitamin kedvéért, bár közölte, hogy nem finom. Készítettem neki egy kóstoló táblázatot, amiben benne van, hogy mire hajlandó adott gyümölccsel: megszagolni, megnyalni, szájba venni, rágni, lenyelni. És lehet értékelni. Szuper finom, finom, ehető, nem ízlik, szuperfúj. Naná, hogy a málna szuperfúj volt...
Minden nap egy gyümölcs a terv. Aztán újra kezdjük, csak amit eddig csak megnyalt, azt mondjuk már szájába kell venni. Valami ilyesmit tervezek, aztán meglátjuk mi lesz.De most komolyan, megnyalt egy szétnyomott málnát!

ÉÉÉÉs a másik hatalmas sikerünk: L. megtanult biciklizni! Teker, kanyarodik, előre néz. Elindulni még nem tud, de hát csak ma tanult meg egyensúlyozni, meg menni, szóval mit akarok én. Már nézzük, hogy milyen bicajt vegyünk neki, mert most a húgáéval megy. Annyira örülök.
Szóval ma nagyon tevékenyek és hatékonyak voltunk, és azt kell mondjam, elégedett vagyok.
- sünöcske
-
- Nem elérhető
Tényleg azt nem próbáltátok, hogy a suliból visztek haza az ebédből? Az újságban nem karikázná be, hogy mit lenne hajlandó megkóstolni? Vagy csak találomra rendel ebédet? Választó tábla?
Amúgy nagyon ügyesen és mint látható azért eredményesen csináljátok! Nyár végére a te sikered, hogy nagyon jó leveseket tudsz, majd főzni!
Akkor rohanhatsz, majd a bicaj után v. tekerhetsz! :laugh: Gratulálok!
- labolen
- Nem elérhető
) És ha főzök, csak kondérral megy a mérce, szóval tök fölösleges lenne. Így meg veszünk egy adagot pár száz forintért, ami egy napra bőven elég. Olyan íze lesz, mint a suliban a menzának, szóval remélem bejön neki. 
A választó tábla is jó ötlet, lehet hogy bevonom később, ha már heti menüt tervezünk, hogy mikor mit szeretne. De persze lehet, hogy bejön a kifőzde dolog, és akkor nem kell bajlódnom ezzel. :whistle:
Erre van a rollerem, hogy utolérjem őket.
- Frézia
-
- Nem elérhető
Különben én is elég válogatós voltam és vagyok és gyerekként egy csomó mindennel a menzán ismserkedtem meg. Mikor le kellett adni az edényeket, a konyhás nénik nagyon gonoszan tudtak nézni, ha még tele volt a tányér...