Iskolakezdés
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Champ: Kellenek az ilyen lelkes anyukák!
Hogy én is meséljek vmi jót, hát két napja a postás meghozta Andris karácsonyi üdvözlő lapját, amit a suli küldött. Nagyon meglepődtem, hogy gondoltak rá. A suli ünnepsége után kaptak saját kis meglepi csomagot. Ő Túró Rudit. :ohmy:
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomger
-
- Nem elérhető
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Marco, igazán örükök, h M-nak ennyire jó ez a suli és kimnnivel is egyetértek. De sajnos nt iskolák között is oly nagy a különbség, vajon milyenbe sikerül majd átvinni?
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- kimni
-
- Nem elérhető
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
De Kimni! Nem Te mondtad, hogy nem olvasunk blogokat és kommenteket?
- kimni
-
- Nem elérhető
"disz-faszos" - fel sem tűnt... uuuu....
- sünöcske
-
- Nem elérhető
Hát mondanék ennek a "disz-faszosnak" +hiperaktív, akarnok. Champ mondta múltkor, hogy addig volt okos, amíg ki nem nyitotta a száját! Ez nagyon igaz most is.
Csak merem remélni a gyereke érdekében, hogy soha ne legyenek problémái. Egy ilyen szülővel!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
- champ
-
Témaindító
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
- Manka197
-
- Nem elérhető
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
A lényeg: én most azon vagyok, hogy a fiamnak még egy év ovi szükséges. A szakértői viszont több, mint valószínű suliba küldi Petit (voltak kint az oviban és az én vonatozgató játékos fiamat iskolapadba alkalmasnak minősítette első ránézésre és az óvónő felé is jelezte ebbéli szándékát). Februárban lesz a hivatalos szakértői vizsgálat és az intézmény kijelölés. Ha iskolába küldi, amire jó esélyt látok, akkor max. fellebbezni tudok, és akkor mi a garancia, hogy nekem adnak igazat a felülvizsgálatnál? Addigra meg elfogynak a helyek a szóba jöhető iskolákban. Na ez a dilemmám. Ma voltunk egy szóba jöhető szegregált suliban, ahol azt mondta az igazgatónő, hogy a helyek száma korlátozott, és már többen érdeklődnek. Ha észnél vagyok, lesz befogadó.
- kimni
-
- Nem elérhető

OFF: Azt akarom kérdezni, hogy tud-e itt valaki segíteni abban, hogy milyen tornát érdemes csinálnia egy 5-7 éves gyereknek, hogy megelőzze a diszlexiát? A figyelmeztető tünetek midn megvannak, bal kezes, de átszoktatta magát jobb kézre, magyarul kétkezes, figyelemzavar, memóriazavar, rossz ragozás, nem tud szótagolni (bár ezt tanulja most logopédián, kezd benne fejlődni), rendezetlen mozgás stb stb, a konduktor, aki felmérte, ő maga is mondta, hogy muszáj lenne járnia valahová (a kisebbemről van szó, aki az NT). A vicces, hogy a gyerek rendesen kúszott, mászott, csinált mindent jól (még dévényezték is), csak ez a bal kéz jobb kéz dolog zavart okozott az idegrendszeri fejlődésében.
(Labolen, tegnap beszéltünk erről, na ma pont felhívott az a nő, aki felmérte B-t még 1 hónapja és azt mondta, hogy muszáj lenne fejlesztésre járnia, mert nagyon nagy esélye van a diszlexiára vagy valamilyen diszre...).
ON
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Van logopédus az oviban? Ja de ezt a fejlesztőt is megkérdezheted, hogy milyen játékos feladatokat tudtok otthon gyakorolni. Egy csomó van, amit nagyon élveznek, játék, és közben meg fejleszt is. Vagy csak azt kérdezd meg, hogy mit kellene gyakorolni otthon, irányokat, vagy keresztcsatornás érzékelést, vagy memóriát fejleszteni, alakokat felismerni, szóval mit alapozz meg, ahhoz már könnyű játékokat kitalálni. (pl ha a kocsiban azt játszod velük, hogy ki talál több kör formájú dolgot út közben, már is fejleszted a formafelismerést, ami az olvasás egyik alapja, a gyerek meg élvezi és még csak nem is unatkozik. )
- Curasso
-
- Nem elérhető
ni ahogy Labolen irta alapozo terapia aWekerlei mozgas studio honlapjat nezd meg. Itt nagyon reszleteslirast talalsz. P is idejar szeptember ota heti ket alkalommal es mar latszik a valtozas. Heti harmat javasoltak de sem idoben sem penzben nem tudom megfizetni. A nevtanba is mehetsz de ott max heti egy alkalom 45 perces foglalkozas, ami igen keveset er.
- kimni
-
- Nem elérhető
(nekem is van beszédhibám, de nem olyan, mint az övé Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- labolen
- Nem elérhető
Én nem is a tornát vagy a fejlesztést mondtam, hogy csináld, de van egy csomó olyan kis játék, ami fejleszti ezeket a részképességeket. Legalább tudd, hogy ha memóriázol, akkor az jó, de pl a tűz-víz-repülő játék, amit szintén szoktak szeretni, az keresztcsatornás fejlesztés, egy varázskosaras játék szintén az, és egy sima kincskeresős játékot is meg tudsz úgy variálni, hogy irányokat gyakoroltok, és nem a hideg-meleget nyomatod, hanem lépj előre kettőt, kicsit balra, annál lentebb nézz... Szerintem ez is olyan kategória, amit nem elég heti egyszer fejleszteni. És nem azt gondolom, hogy ülj le vele feladatlapozni, hanem tényleg labdázni meg ilyesmi. (labdával is van figyelemfejlesztő játék, ha azt mondod pong, miközben dobod, akkor el kell kapni, ha azt, hogy ping, akkor hagyni kell leesni. És milyen mókás az egész, mert ő is mondhatja, mikor visszadobja neked.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Mindenki készítsen magának kis kitűzőt vagy nyakbalógót: a fórumos nick legyen rajta, az, ahogy szólítsunk (keresztnév), gyerekek száma, az auti életkora, meg ha eszetekbe jut még valami fontos, akkor azt írjátok rá.
Anita, majd ha csinálsz táblázatot, akkor azt írd össze légyszi, hogy ki-milyen kaját-üdítőt, műanyag poharat, tányért, stb. hoz.
A kávégépet visszük mi.
- kimni
-
- Nem elérhető
Labolen, értem már, ha nem feladatozásról van szó, akkor persze, hogy csinálom ezeket
De azért szoktuk. És feldobtuk, mert a tűzvízrepülőn kívül van nálunk busz, Trex, meg ilyenek Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- kimni
-
- Nem elérhető
- labolen
- Nem elérhető
Ha ez nálatok tényleg negatívumként jön elő egy iskolajelentkezésnél, akkor megértem, hogy kikerülöd őket. Csak így meg fizetheted zsebből a fejlesztést. Két gyerekre most már.
- labolen
- Nem elérhető
(a ping-pong labdás is ilyen).
A kirakót nekünk úgy javasolták, hogy sima oldalú képet rakjon ki, mármint hogy ne segítse a forma, csak a képet nézze. Tudod, újságból kép 4-6 darabra vágva, azt rakosgassa. Na de ez már fejlesztés szagú, lehet ezt már nem fogja megcsinálni.
Na szóval ilyen játékos feladatokat kell kitalálni azokra a részképességekre, ami nem megy neki. Ha tudod mi nem megy, akkor már könnyű kitalálni játékot rá.