Óvoda, iskola

Iskolakezdés

Több
11 éve 11 hónapja #24616 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Curasso, nem mindnek van még fent az új, de töltögetik már. Amelyiknél még a régi van, ott érdemes telefonálni.
Ez a mindent beleírós alapító egy csomó helyen így van, az egyik főembertől meg is kérdeztem, hogy ezt most hogy gondolják?? A válasz az volt, hogy egyeztetnek egyenként a szülővel és megpróbálják a hozzá közel esőben elhelyezni a gyerekét ellátással, blablabla, szóval nincs mögötte semmi természetesen. A mozgásszervit beleírni viszont.... Ezen már tényleg csak kínjában röhög az ember.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #24617 Írta: Lucy
Lucy válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Curasso,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #24623 Írta: kimni
kimni válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Curasso, én az 5 szabály közé 2. helyre beilleszteném az egyéni döntést is. Protekció, ismerős, nyílt napokon - látogatásokon kialakult szimpátia. Nem véletlenül a 2. helyre illeszteném be. Íratlanul és kimondatlanul ez a 2. Emiatt fontos, milyen benyomást tesz az ember elsőre az iskolában, emiatt fontos bejárni, beszélni mindenkivel, vinni a gyereket is stb. Ez Magyarország, semmi sem a meghatározott szabályok szerint működik és aki nem akar elveszni az útvesztőben, annak élnie kell ezekkel a kiskapukkal. Azaz, nem szabad feladni attól még, mert elsőre úgy tűnik, a szabályokon kívül estek.

Curasso írta: Mondjam vagy ne mondjam dolog.
Nem mondom, a gyerek kínlódik (a pedagógus is, meg az osztályközösség is) küldözgetik a gyereket sok helyre, ami idegtépő mindenki számára, legfőbbképp a gyerekne.

Muszáj mondani, a fórumon sem merült fel az, hogy egy sni-s gyereknél ne mondd. A mikor mondani a kérdés és a hogyan. Én azt mondom, akkor érdemes mondani, amikor már látták a gyereket legalább egyszer. Ez sem garancia, de segít és egy normális helyen ezután lehet, hogy nem sikítanak az autizmustól. De tény, hgy kevés a normális hely...

Több
11 éve 11 hónapja #24627 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Nincs időm hozzászólni rendesen, de olvaslak titeket. Ezt viszont lereagálom:
Mozgásfogyatékos: nem csak az számít ide, aki kerekesszékes. Ide tartozik az is, aki bottal tud közlekedni, akinek valamilyen protézise van, de attól még tud önállóan járni, vagy mondjuk a fél alkarja le van bénulva. Ez ugyanaz, hogy bár integrál autikat, nem biztos, hogy a nem beszélő autit fel fogja venni, de egy enyhébb esetet bevállal. Egyéni elbírálás.
Az más kérdés, hogy ennyi fogyatékossági típusra nem hiszem, hogy mind fel lennének készülve, ez csak a látszat, spontán integráció. Jogilag megteremtették a lehetőséget, de aztán abból nem biztos, hogy jó fog kisülni. :(

Több
11 éve 11 hónapja #24628 Írta: zorka
zorka válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Visszaolvastam, amit irtam, es tenyleg rosszul fogalmaztam.
Nem arra gondoltam termeszetesen, hogy valogathat barki az iskolak kozott, ez vilagos, hogy nem igy van. Csak pl ha ket helyre felvennek a gyereket, de a szulo erzi, hogy valahogy egyik se stimmel teljesen, de ezek vannak, ezekbol kell valasztani..
En nem akarok innen okosakat mondani, mert nem kellett meg iskolat keresnem a gyerekemnek otthon, csak probalom osszefoglalni magamban az infokat, hogy tudjam, mire szamitsunk majd esetleg.
En ugy latom innen kivulrol, meg talan lehet jo megoldast talalni, ha a gyerek enyhe eset es a szulo ramenos, es jol adja elo magat, es rafordit rengeteg idot, energiat a keresesre (legalabbis Bp-en, videki kisebb varosokban nem tudom).
A baj az, hogy a rendszer nem garantal semmit, es amit irtatok, hogy sok szep dolog csak papiron letezik, es semmi nem a szabalyok szerint megy. Es igy folyton bizonytalansag van, hiaba vettek fel a gyereket egy egesz jo suliba..

Lányom 10 éves, fiam 8 éves

• bundáskenyér
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Több
11 éve 11 hónapja - 11 éve 11 hónapja #24630 Írta: bundáskenyér
bundáskenyér válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Szanya!
A magántanulóságról:
de előbb egy 3 perces film, hogy árnyaljuk a képet

indavideo.hu/video/Itthon_a_csend?utm_so...campaign=videoplayer

Van, hogy aközött kell választani, hogy bentlakásos intézet vagy magántanulóság. És van, hogy nincs választás, mert a család nem képes megoldani a magántanulóság feltételeit.
Itt a fórumon, nem reprezentáltak a nagyon érintett autik, és főként nem a falun élő nem AS autik. De én más csatornán, sok ilyen családot ismerek és segítek, ha van rá módom.
És azt tapasztalom nagyon-nagyon sok a "magántanulóság vagy intézet " dilemma.
Nem tagadom nálunk is ez van, hiszen ha az autizmus mellé más egészségügyi probléma is társul, egyenes az út az intézetbe. Ami elfogadhatatlan számomra.
A gyerekünkkel szeretnénk élni, és ő velünk. Pont. Ez az alapfelállás. Ha a tankötelezettség miatt el kell tőle válnunk, inkább a magántanulóság, ami nem jó, tudom, senkinek. De a gyerekek intézetbe kényszerítése, még rosszabb.

Több
11 éve 11 hónapja - 11 éve 11 hónapja #24631 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Jaj, Bundáskenyér. Ezen most bőgtem egyet. :( Ez szörnyű.

Az biztos, hogy Z magántanuló lesz inkább, ha ilyen dilemma elé kerülünk inkább, csak ő annál jobb állapotban van és jobb képességekkel rendelkezik - azt gondolom - semmint, hogy azzal kezdje az iskolai életét, hogy magántanuló, vagy gyakorlatilag az, mert szinte soha nem lesz az osztályában.

Nehéz, nagyon nehéz. Nektek meg fokozottan nehéz.

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

• bundáskenyér
  • Nem elérhető
Több
11 éve 11 hónapja - 11 éve 11 hónapja #24632 Írta: bundáskenyér
Igen írtam, főként vidéki autik gondja az intézet vs magántanulóság. De ha tartós betegség van az autizmus mellett, még Budapesten is lehetetlen az iskola keresés, hiába ép értelmű a gyerkőc.
Gondolom sejtitek, mit meg nem próbáltam a lányomért! Amikor éreztem a nyomást, hogy csak bentlakásost fognak felajánlani, kijártam az integrálót, magántanuló státusszal.
Ez is nagyon rossz, de fényévekkel rosszabb az intézet.
Nem engedhetjük meg magunknak, a magántanulósággal járó költségeket, de nincs más választásunk.
Még egy apróság:
hazánkban a büntetés végrehajtási intézmények és az elmeszociális intézmények működését eu-s rendeletek szabályozzák, A gyermekotthonok és iskolák működését tagállami szabályok vagyis hazai jogszabályok felügyelik. Találjátok ki, melyik szabályok az emberibbek? Bizony, sok szempontból a büntetés végrehajtási intézmények humánusabbak. Szégyen.

• frog
11 éve 11 hónapja - 11 éve 11 hónapja #24633 Írta: frog
frog válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Ez a videó szörnyű. nem találom a szavakat. Az utolsó mondat ledöbbentett

Több
11 éve 11 hónapja #24635 Írta: Lucy
Lucy válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Videó: borzalom! Mi történhetett vajon szegény kisfiúval? Nagyon sajnálom szegényt :( .

Én is ismerek bentlakásos intézményes történeteket, ki ezért, ki azért utasította el vagy egyezett bele, nagyon sok tényezőtől függ ez az egész. Sosem szeretnék olyan helyzetben lenni, hogy ez felvetődjön !

Több
11 éve 11 hónapja #24641 Írta: kimni
kimni válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Ez a videó... sokkolt. Először sokkolt ez a tehetetlenség, hogy intézetbe kellett adni szegényt, aztán a halála... na, nekem kell egy kis idő, mire magamhoz térek.

Több
11 éve 11 hónapja #24646 Írta: agiviki
agiviki válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Nem tudom megnézni a videót. Pár másodpercet láttam belőle, de inkább leállítottam. Aztán olvastam a hsz-eitekben mi volt benne :( :( :(

• bundáskenyér
  • Nem elérhető
Több
11 éve 11 hónapja - 11 éve 11 hónapja #24651 Írta: bundáskenyér
Tudjátok, az egy dolog, hogy egy gyereket, legyen sérült vagy sem, árvaházba-intézetbe adnak. Ne ítélkezzünk, senki nem rózsás kedvéden hoz ilyen döntést.
Ami számomra elfogadhatatlan, hogy a szülő akarata ellenére kerül ilyen helyzetbe, hogy nincs más választása, mert az állam-társadalom, nem teljesíti a jogszabályokat, amelyeket hozott.
Kettő szülő fordult hozzám eddig ilyen problémával, az egyik szülőpár azóta elszökött a gyerekkel az országból, a másik anyuka oda ment dolgozni adminisztrátorként z intézetbe, hogy a gyerekével lehessen. Volt még egy egyedülálló anyuka, aki azért adta be a fiát az árvaházba (szeretem néven nevezni a dolgokat), mert csak így talált magának új társat. Azóta férjhez ment.
Nem ítélkezem, mindenki meghozza a döntéseit és viseli ami vele jár.
De vissza az iskola problémához!
Keresek szülőnek Budapesten olyan szegregált iskolai csoportot, ahol VALÓBAN auti spec az ellátás! Labolen, Szanya! Hova küldjem az anyukát? A gyerek másodikos lesz, nehezen beszél, de okoska egyébként, viszont hamar telítődik és elfárad. Étkezési zavar van, de 3 éves kora óta egyedül vécézik, segítséggel öltözik. ha már Budapestre költöznek autizmushoz értő közegbe akarják vinni a kisfiút. Bármelyik kerület szóba jöhet, elintézik.

Több
11 éve 11 hónapja #24652 Írta: Miri
Miri válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Ez a videó nagyon megdöbbentő! Engem is sokkolt. :(

A TASZ oldalán fenn van az előzményekről készült videó is:
ataszjelenti.blog.hu/2012/10/09/_nagyon_...eljusson_az_iskolaba

• frog
11 éve 11 hónapja #24654 Írta: frog
frog válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
Bundáskenyér

Már sokszor írtam a Zuglói Benedek auti csoportja szerintem valóban auti spec. tanítást folytat. Ők készítik a napirendet, pecs kártyát babzsákoznak 3 torna terem, úszás, nyugi sarok stb. SZUPER tanárok akik szeretik a gyereket és nekünk szülőknek is segítenek. Problémák megoldására nyitottak. Én úgy érzem mi itt a legjobb helyen vagyunk. :laugh: D

• bundáskenyér
  • Nem elérhető
Több
11 éve 11 hónapja #24655 Írta: bundáskenyér
Frog!
Köszönöm a bennfentes infót! Továbbítom!

Több
11 éve 11 hónapja #24658 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Iskolakezdés
A mi iskolánkban az ép értelmű osztály tele van. Tényleg létszám felett vannak, ide nem tudna beférni most, amúgy bátran ajánlanám.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Több
11 éve 11 hónapja #24661 Írta: HáromMackó
Csak kíváncsiságból kérdezem (remélem csak kíváncsiság marad) mennyibe kerül egy gyerek magántanulósága általános iskolában?

Több
11 éve 11 hónapja #24662 Írta: HáromMackó
Megmutattam a videót a férjemnek.

• bundáskenyér
  • Nem elérhető
Több
11 éve 11 hónapja #24666 Írta: bundáskenyér
A Telepy Károly Testnevelési Általános Iskola és Gimnáziumban (IX. ker. Bp. Telepy u.17.) - felvételt hirdetnek 1 fő 8.osztályos és 1 fő első gimnáziumi osztályos autista ép értelmű tanuló integrált oktatást biztosító osztályba való felvételére sürgősen.Gyógypedagógus és külön terem adott az iskolában.
Akit érdekel sürgősen jelentkezzen az alábbi telefonszámon:
Csukás Melinda: 06 20 511 91 79 (autizmus specifikus gyógypedagógus)

Oldalmegjelenítési idő: 1.738 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum