Autizmus mindennapok
- Szanya1
-
- admin
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Saját tapasztalatom viszont hogy a jól irányzott antibió max 1 napon belül látványosan segít..
Te is szeded ugyanazt a gyógyszert és amellett vagy rosszabbul szombat óta???
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
- mimmo
Írtam e-mailt. Aztán majd írd meg beválik-e az ötlet.
- Dreamer
HA azt kaptam én vagy agyerek, akkor mindig hosszan elhúzódóan voltunk betegek, és szerintem semmit nem javított a helyzeten. Egy idő után, ha a doki azt írta fel nekem simán be se szedtem. Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
- bundáskenyér
-
Témaindító
- 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Ez így van mindegy, hogy zöldség vagy gyümölcs csak egye! Kivétel, ha cukorbeteg, mert akkor csak a zöldség játszik, a gyümölcs csak módjával,
Magyarul, bármilyen ötlet jól jönne, nálunk valóban életbe vágó, hogy minél hamarabb egyen zöldségeket!
- Szanya1
-
- admin
Reszelt répa? Az elég édeskés. Vagy nyers zsenge zöldborsó? (Már amikor van.) Sütőtök? Érdekes módon az én fiam a padlizsánt és a cukkinit eszi meg a leginkább, gondolom, mert annak a legsemlegesebb az íze. Persze csak főzve, úgy meg nem tudom, mennyi értelme van vitaminok szempontjából.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
De őt rá lehet szedni ha olyan kedve van, hogy legalább egy falatot kóstoljon, sőt mesenézéssel a múltkor hajlandó volt 5 nagyobbfajta teáskanál tökfőzeléket is megenni. Na ez már valami volt.
Egy kedves ismerős a múltkor (teljesen jóindulatú ismerős!) megkérdezte, hogy ha éhes lesz akkor azért megeszi nem? Hát ez az, ami nekünk/nektek nehézség, hogy nem.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- Szanya1
-
- admin
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Szanya1
-
- admin
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, Dreamer, szerintem egyén és bacija válogatja, nekem rengetegszer hatott az augmentin és volt, amikor egyáltalán nem. De én csomó antibiot pl nem tudok bevenni, mert ugyan allergiás nem vagyok rá, de a gyomromat taccsra teszi, felviszi a pulzusom, remegek és akkor abba kell hagyni. Ezért én rengeteg augmentint ettem már... És az Augmnetin tipikusan nem 1 nap alatt hat, hanem várni kell rá napokat. Ezért is kell megvárni a 3 napot ilyen helyzetben. Utána meg már hatnia kell. Ha nem, akkor kell váltani.
A sütőtök nekem pl felviszi a cukromat, rengeteg cukor van benne
Ma kapott tőlem rendesen a fiam, bár látom, hogy nem ér semmit, de megint eltűnt. Annyira ki vagyok ezen akadva és el vagyok keseredve
Csak ez a hirtelen eszébe jut és akkor ő megy dolog.... komolyan azt hittem, kinőtte. Remélem, iskolára tényleg kinövi.
És persze nem érti a büntit, még ő volt rám mérges, hogy miért büntetem meg. De azt sem akarom, hogy nem kap büntit egy ilyenért, annyira azért látja ezeket, hogy akkor meg azért is csinálja fogja, ha nem lesz negatív hatása.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Talán azért könnyebb nekem megértenem ezt, mivel az első fiam NT így voltam a másik oldalon is - bár nem emlékszem, hogy bárkit is megkritizáltam volna, de hittem az okos gyereknevelési könyveknek, ami a nagyfiamnál működött is.
De azét is könnyebb a dolog, mert ha vendégségbe is megyünk azért valami akad, amit megeszik ő is, nem kell külön vinnem kaját és nem kell rettegnem attól, hogyha kivonják a forgalomból azokat a bizonyos ételeket, amit megeszik, akkor mit fog enni. Ez így azért könnyebb.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Én egyáltalán nem merem Z-t elengedni, még az udvarunkra is jobb szeretem úgy kiengedni, hogy én is, vagy legalább a nagyfiam is kint van.
Az már jó, hogy általában elengedhető. Biztos megtanulja.
- Szanya1
-
- admin
Ez az eltűnés...
HáromMackó, persze a Ti problémátok annyira nem szélsőséges! Én nagyon örülnék, ha a az én fiam úgy és annyit megenne, mint a Tied.
- gizus
Más. Úgy tudom, sokan csináltátok a TSMT tornát. Mi óriási elánnal kezdtük, tök jól ment, de most - néhány napja - olyan szinten megmakacsolta magát a fiam, hogy egész egyszerűen nem tudtuk megcsinálni. Közölte, hogy "NEM!!!" és amikor erőltettük, olyan szinten kétségbe esett, hogy már tényleg azt gondoltam, hogy nincs értelme. Egyszer Labolen írt a kétségbeesett hisztiről, amiről én akkor még nem tudtam, hogy milyen. Na, ma este láthattam a fiamon. Mit csináljak? Egyszerűen nem tudjuk így csinálni a feladatsort, képtelenek vagyunk halálra kínozni a gyereket....ráadásul olyan erő van benne, hogy ketten se tudjuk lefektetni a gördeszkára.
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Az oviban úgy oldották meg, hogy ott őrá különösen figyeltek és fogták a kezét. Ma este le fogunk ülni és lerajzoljuk, ami történt ma és "átbeszéljük" így. Nem tudok egyelőre mást...
Kajáláshoz akartam még írni: a kenyér téma nálunk nagyon nem ment, most is utálja. Így azt csinálom, hogy mindig másmilyen kenyérfélét (pékárut) veszek neki. Nagoyn fontos volt, hogy ne kelljen nagyon rágni, tehát pl a rendes parasztkenyér nem megy, pedig szereti az ízét, de alig eszik belőle tulajdonképpen, mert rágni kell. A zsemlét ezért nem eszi szerintem. Váltogatom a kenyereinket, mindig úgy vezetjük itthon be, hogy valami szuper különleges dolog, meg puha
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nálunk meg ez van: megyünk kifelé a kapunk az oviból. -Nem szabad elfutkosni? Jól mondod, fiam, nem szabad. És azzal a lendülettel már fut is, és a magyarázat, "mert úgy tartotta kedvem". És mondja, is, hogy igen, ezt nem szabad.
Gizus: Ami én elkövettem, legnagyobb hiba: két évesen megpróbáltam az egyedüli elfogadott reggelijébe belerakni gyümölcsöt. Aztán többet nem fogadta el ezt. (Tejbegríz). És sok mindenről emiatt állt le. Utána két éven át nem tudtam mivel kiváltani a reggelit. Egyszerűen nem evett.
Ha hamarabb tudom a diagnózist, valahogy vizuálisan hajtottam volna azokat az ételeket, amikről sorra állt le. És valahogy nem engedtem volna el az asztal mellől. Egy ideig a lépcsőn ebédelt. Aztán már ott se. Most az oviban leül az asztalhoz, itthon még nem. Igaz, ritkán eszünk együtt, férjem minden este máskor jön haza, ebédem meg sokszor még az ő ebédjük előtt van.
Dreamer írt egy jó ötletet: Legyen két oszlop: miket eszek meg, miket szeretne anya, ha megennék.
És lehet választani mindig, egy falat ebből, és jöhet az amit szeretsz. Vagy csak egyszerűbben, ha ebből eszel egy kanállal, kapsz egy jutalmat.
Csak az én fiam inkább ordít, és nem eszik, és nem kér jutalmat, és a csillagokat is lehozhatnám, azért sem enne meg olyat, amit nem akar. De ha hamarabb elkezdtem volna ezt, akkor talán ma nem itt tartanánk.
Dreamer ötlete szintén, annak aki többfélét is eszik: egy hétre van egy táblázat, és amit már evett egyszer, azt le kell venni. Ezzel lehet a változatosságot biztosítani. Már akinél, sajnos nekünk nincs 7 féle főtt étel, amit megenne.
Tsmt: Ki kell találni mivel lehet motiválni. Nekünk ebben a fázisban a gyógyped bevezette az egységenkénti jutalmazást. Ha kész a három plédes feladat, fújunk buborékot. Vagy ha kész a gördeszkás, kirakhatsz egy újabb kagylót a sorba.
Ezek rajzolva is voltak a tornasorba, amit a gyerek mindig nézhetett, hogy látod, már csak ezt meg ezt, és fújunk. Vagy volt golyófuttatós is, és akkor leguríthatott pár golyót a pályán. Mindig olyat választottunk, ami éppen nagyon lefoglalta. Nekünk ez bevált egy ideig.
Erőltetni nem tudod úgyse, nem érdemes.
Ja, mi az ételt sem toljuk le a torkán, mert kihányná. Ezt egyedül a gyógyszerekkel csinálom meg, de azt is kiköpi. Lassan mi át is állunk a tablettákra emiatt, azt összetöröm, és beadom szörppel, mert az még mindig kevesebb, mint a 7-10 ml folyékony antibiotikum. Az már nem megy, és a lázcsillapító is ilyen már nálunk, egy fél szem algopirin. Nem bírja a sűrű folyadékokat, szirupokat.