Autizmus mindennapok
- bundáskenyér
-
Témaindító
- 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
3 nap: megint nagyon bíztató minden. Azt kérték maradjak az oviban, de csak félrehúzódva, hogy ne is lásson Gergő. Ma az asszisztens 75%-ban a mi csoportunkban maradt. Nem volt semmi gond, Gergő állítólag ivott pohárból és az ebédet simán megette egyedül, villával. (egyik kedvencét készítettem
Még fénykép is készült, ahogy eszik! Jó sokat beszélgettem az ig.nővel, amikor egy padon ücsörögtem az udvaron, alapvetően nagyon szimpatikusak az ovónők, az asszisztens és a vezető is.
Kiváncsi vagyok a másik érintett kisfiúra is, de még csak bemutatkozni tudtunk az anyukával, remélem hamarosan őket is megismerem. Állítólag egy rövid ideje aba-znak és már vannak eredményeik, tényleg nagyon kíváncsi vagyok, főleg hogy hogyan tudják az aba-t az ovival összeegyeztetni...
- Szanya1
-
- admin
Kiderült már, hogy idén hány órát mehettek?
Tomger, ez tök jó!!
- tomger
-
Bár sajnos a héten 3* jött haza a nagy ( az unokatesó, mert együtt járnak haza), hogy nem ették meg a menzai ebédet, mert annyira rossz volt, ma meg hogy ,,olyan hosszú sor volt és nem álltak be
Nagyon gáz az 5. osztály egy NT -nek is, eddig az of nagyon mentorálta őket, most meg nincs üzenő, stb, minden nap masszírtozom, mit hogyan...
Mit is mondjak, bizonyára autisztikusan a számítógépes játékai világában él, de az unokatesó sem sokkal jobb, felváltva nem tudnak semmit, kész szerencse, hogy a két gyerek egy osztályba jár és összerakjuk a 2 gyerekből a szükséges infókat...
Mellesleg mind a kettő kitünő volt alsóban és most matektagozatosak felsőben. Mégis nehéz nekik...
Mi lesz az auti fiammal..
Bocs.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
A nagyfiam 50 % kedvezménnyel kapja az étkezéseket az iskolában, mivel 3 gyerek van.
Szanya1:
Ha minden jól megy, akkor egy hét múlva 8.00-11.45 lesz az oviban, és így talán pár hónap, esetleg hét múlva lejuthatunk odáig, hogy ott is ebédeljen. Hát, remélem tényleg így lesz.
- marcoverde
-
Ha van SNI-s papír, alanyi jogon jár az 50%-os kedvezmény. Jövedelem függvényében lehet teljes a térítés azt hiszem.
Ma kicsit utánanéztem , és úgy tűnik mégis szerepel az autizmus az alapító okiratban...Most már csak az a kérdés, hogy merjünk -e keménykedni asszisztens ügyében vagy ne..Tegyük fel, hogy nekimegyünk a dolognak, ha az ovi elzárkózna, akkor a szakértőinél kell érdeklődni,hogy mi legyen? (szerepel az SNI-s papírján, hogy javasolt az asszisztens, az óraszám nincs részletezve). Mondjuk nem lenne gyomrom vegzáltatni őket, miután eleve jóarcságból vették fel a fiamat.
Tomger:
Nagyon biztatónak tűnik,ahogy az oviban boldogultok ,ha jó az asszisztens szerintem szociálisan nagyon sokat fog jelenteni ez a segítség. Annyira kíváncsi vagyok, hogy a fiam hol tartana a kortárs kapcsolatok terén, ha mi is el tudtuk volna ezt intézni annak idején..
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Érintett gyerek kaphat csak kedvezményt, vagyis a másik tesó nem. Ha jól tudom, de talán ezt meg lehet kérdezni attól, aki ezt intézi az oviban. Vagyis két gyerek esetén szerintem csak az egyik kedvezményes. De nem akarok butaságot mondani, inkább kérdezzétek meg.
A két kedvezmény ugyanannyi, ez legalább tuti.
Tomger: Nagyon jól hangzik ez az ovi dolog, remélem minden simán megy a következőkben is.
3Mackó
remélem ti is hamar eljuttok a bent ebédelésig, az is egy nagyon fontos esemény az oviban. Nagyon kemény szabályokat kell betartani, előtte kézmosás, végig ülni, szépen enni, utána meg nálunk már naposság van egy éve, vagyis heti egyszer a fiam terít, és szedi össze a piszkos edényeket. Imádja! 
Kimni: remélem minden jól ment! Eredményetek mikor lesz?
- labolen
Mikor én említettem, hogy esetleg lehetne intézni egy gyógypedagógust az oviba, azt mondták, sajnos már termük sincs, ahová tennék. A folyosón tudna foglalkozni a gyerekkel.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- tomger
-
- tomger
-
Ebéd: sajnos a kicsinél nem tudok kedvezméyt kérni, mert én viszem az ételt. A nagynál lehetett volna, de ha meg sem eszi, mert annyira rossz, akkor még ott sem jön majd szóba...
- labolen
Nagyobb gyerekek szövegértése: Mi mostanában erre feküdtünk rá, anyukám vett kis füzetet is: Szövegértés 1. osztály. Kis negyed-féloldalas egyszerű mese, és ahhoz kapcsolódó kérdések.
Aki ilyesmivel szeretne foglalkozni, annak tudom javasolni ezt a kis füzetet. Minden hónapban megjelenik, ez a címe.
Én úgy csinálom, hogy ami nehezebb, azt részenként olvasom, és kérdezem, hogy mi történt, mit rajzoljak. Ami fix feladat, hogy rajzolja le a szereplőket. Ha engem kell másolni könnyebb, ha magától kell, már az is megy. Nem valami műalkotások, de igyekszik.
A kérdéseket is mindig igyekszik megválaszolni, bár nem mindig megy.
A lényeg, hogy ott ül, most már jobban figyel, a mai mesét egész jól lekövette, igaz a tanulságot még nem értette, de megbeszéltük. Viszont a lényeg, hogy én látok rajta egy kis fejlődét, ezért folytatni fogjuk.
Csak ajánlani akartam mindenkinek, akit esetleg ez foglalkoztat az iskola előtt.
- Szanya1
-
- admin
Marcoverde, jól mondják a többiek, meg kell kérdezni az ovit, aztán utána az önkormit, de túl sok esélyt nem adok a dolognak. És abban is van valami, hogy elég sok idő elintézni. Kb. nov.-dec., ha belemennek. Ha nincs más (fiatalabb) SNI, akkor nem fogják felvenni, mert mit kezdjenek vele jövőre?
- Szanya1
-
- admin
Képzeljétek, behívtak a Delejbe vizsgálatra. Már azt hittem, el is felejtették, hogy bejelentkeztünk (nekem nem lényeges, nekik fontos, ha fontos egyáltalán). Jövő pénteken megyünk. Remélem, nem lesz valami komoly a dolog. Momentán épp semmi jelentősége számunkra. Lemondani viszont nem akarom, mert jövőre jobb, ha ott veszik fel az IQ-t, mintha a szakértői. (Azt hiszem.)
Piros.Zsuzsa, rég jelentkeztél, mi újság? (Ha olvasod.) Melyik oviba sikerült menni?
- bundáskenyér
-
Témaindító
- 10 éves középsúlyos auti kislányom van
3 gyerek nem fizet az étkezésért, auti alanyi jogon a felét fizeti.
Marco!
Az asszisztenst nem az önkormányzat, hanem a fenntartó fizeti. Ha önkormányzati az intézmény akkor sima ügy, írj egy kérvényt az önkormányzatnak, mellékeld a szakértői véleményt és reménykedj, hogy van rá pénz. Ha magán vagy alapítványi akkor vagy van asszisztens vagy nincs, de az önkormányzattól kérni nem lehet.
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, igen, ha fizikai eltérés miatt van epilepszia, akkor másképp kezelik, ezt mondta a doki. De én bízom benne és nagyon reménykedem, hogy nekünk ennyi volt, mert 2 hónapja semmit nem veszek észre rajta (koppkoppkopp). Csak már a szívével volt ilyen sokszor, hogy azt hittem, kinőtte, mert hónapokig semmit, aztán jött a kiugrás - a végén megmondta a doki, hogy most már nem növi ki.
Rohanok, majd remélem, később tudok reagálni is.
- Dreamer