Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Nem kruppos?
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dreamer
- Szanya1
-
- admin
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Reméljük nem lesz belőle komoly baj. Jobbulást a fiadnak.
- Szanya1
-
- admin
Köszi! Nem úgy tűnik, mint aki nagyon beteg, csak már megint jön a hétvége, amikor nincs orvos.
- kisstim
-
Az érintett fiamnak van enyhe kruppja, van itthon rectodelt kúp, ha kéne (szerencsére sosem kellett, kopp-kopp), igyekszünk minél hidegebb levegőben altatni, és párásítunk. Ezenkívül már télleg csak a jó idő segíthet.
- Dreamer
- Szanya1
-
- admin
- kisstim
-
- Szanya1
-
- admin
Köszi.
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
- Szanya1
-
- admin
Távoli asztalos programmal akkor meg lehet csinálni bárkinek (ha fel van téve az otthoni gépre mondjuk a Teamviewer). De tőlem nagy gyakorlatot ne várjatok, a férjem sokkal többet használja a BM-et, mint én.
A gyerekorvos nem jött össze, iszonyat sokan voltak, úgyhogy marad a hideg levegő meg az inhalálás. Asszisztensünk mondta, hogy bent nem köhögött.
- labolen
- Szanya1
-
- admin
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- mimmo
Most olyan kivételes helyzetben vagyok itthon, hogy csak a Picúrom van velem. Szokatlanul nyugodt a ház így kettesben.
Az érintett kisfiam az utóbbi időben nagyon rám cuppant. Bújik is, de igazából az a lényeg neki, hogy egy légtérben legyek vele, mindig figyel a szeme sarkából. Tegnap kicsit nehezebb napja volt: "megharagudott" az egyik szennyeskosárra és folyton kipakolta az egészet a kislányom szobájában a földre, utána pedig belebújt. És közben a hosszú ujjú pólójának a bal ujját rágcsálta úgy, hogy könyékig nyálas volt. Persze ez már nem tetszett neki és római tóga módjára kibújt belőle félig.
A nagypapa most elvitte magával vásárolni, kitalálta, hogy megpróbálja többször elvinni nélkülem, hogy szokja...Kiraktam neki az úti napirendbe és minden további nélkül el is ment. Mosolyogva integetett.
- labolen
Ez szuper, hogy nyáron is járhattok! Mi május végétől már nem mehetünk, mert összevont csoportok lesznek, és azt nem szeretném, mert nem lenne jó az állandó bizonytalanság, óvónő meg teremváltás a gyereknek.
De ti tényleg szerencsések vagytok az asszisztensetekkel.
Én tegnap voltam fogadóórán, szerencsére jókat mondtak. Megkérdezték mennyire erőltethetik azokat a foglalkozásokat, amiket nem szeretne, pl lerajzolni a sormintát, amit simán elmond, csak nem akarja lerajzolni. Mondtam, hogy mondják neki azt, rajzolj le belőle hármat, aztán mehetsz. ennek örültek, mert nem tudták mit lehet vele, és mit nem. De amúgy jól elvan, könnyen irányítható, sose kell fegyelmezni, csak legfeljebb többet szólni neki, hogy most már készülődjön, vagy álljon be a sorba. De viselkedésprobléma nincs, nagyon érdeklődő, inkább egyedül vagy csak párban játszik valakivel. De az unokatesójával sokat van együtt, szoktak társasozni, meg ilyesmik. A többi kisgyerek is elfogadta, ha valami veszélyeset művel, szólnak az óvónőnek, de (és ezt hangsúlyozta), nem árulkodnak, csak tényleg figyelmeztetnek. Meg nem piszkálják, hagyják, hogy nézze őket. Én ezzel elégedett vagyok, mert ő azt mondja, hogy van barátja, az unokatesója. Ő lány, és sokat anyáskodik a fiam felett. Nekünk meg ővele van nagy szerencsénk!

Azt hiszem nem bonyolódok ebbe a távoli géphasználatba. Csak akkor, ha a bm-et Kisstim nem akarja most telepíteni, és többen is szeretnék megnézni az alkalmazást. Akkor megpróbálom telepíteni.
Az énkönyv kezdeményünket még nem nyomtattam ki, de elküldtem magamnak levélben, majd megmutatom, ha lesz vele kérdésem. De jó lesz már klátni egyet élőben!
Én vigyek valami fejlesztőjátékot itthonról? Házit vagy boltit? Vagy a nem laminált, hanem celluxos napirendet? Vagy már mindenkinek van laminálója, csak mi vagyunk ennyire múltszázadiak és kezdetlegesek? :woohoo: :laugh:
- mimmo
És pdf-ben van magyarnyelvű felhasználói kézikönyvem is hozzá, bár még nem igazán tanulmányoztam. De gondolom, biztos vannak benne hasznos dolgok, amik megkönnyítenék a munkát a programmal.
Vasárnap BM-el kapcsolatban szívesen segítek, ha tudok.
Húsvétra öcsém is váratlanul haza jött Londonból, és hozott nekünk néhány dolgot Ádámnak. Többek között egy nagyméretű TIME TIMER-t. ( vimeo.com/22976541 ) Jó lenne néhány tevékenységhez használni, sokan írtátok, hogy nálatok jól működik a homokóra, stb. De nem szeretném csak néhány dologban "korlátozni", vagy időhöz kötni a kisfiamat. Szeretném megtartani az általában nyugodt tempójú és időben kötetlen tevékenységeket. Hogyan és mire, milyen eszközöket alkalmaztok?