Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• marcoverde
Több
9 éve 10 hónapja - 9 éve 10 hónapja #39916 Írta: marcoverde
marcoverde válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Sorry, egy pillanatra ugrottam be egy kis körkérdésre , tudom, hogy nem elegáns, de nincs időm visszaolvasni:

Csak én vagyok túlérzékeny, vagy szerintetek sem fér bele egy autista gyereket falhoz állítani, mert hecceli a másikat (új napközis tanító nénit kaptunk , nem az első ilyen húzása)? M fiam mesélte, hogy a kisrác annyira felzaklatta magát, hogy mérgében összetörte a szemüvegét.. Ott rimánkodott az anyjának, hogy bocsásson meg, amikor M-ért amikor Andesz ment M-ért a suliba.

Mval is megjátszott egy fához állítást múlt héten valami bagatell hülyeség miatt. Nem volt alkalm még beszélni vele, csak M tanító nénijével, ő azt mondta, hogy az illető napközis tanítő neki letagadta az egészet...De amúgy nem is lepődöm meg, az igazagató , a helyettes ,és a tanárok 90% kb ez a mentalitás...hatalmas mázlink van, hogy a miénk normális, mégha nem is az eszményi pedagógusom és auti témában szintén alulművelt. Miért is értenének hozzá, csak a suliba járó gyerekek 70% autista.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• marcoverde
Több
9 éve 10 hónapja #39917 Írta: marcoverde
marcoverde válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Szanya: A kérdésre válaszolnék, csak szerintem mi elcsesztük

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Szanya1
  • admin
Több
9 éve 10 hónapja #39918 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Marcoverde, ez mit jelent? Olyan, mint a sarokba állítás? Nálunk "ülj ki a folyosóra" (székre) van, azon is halálra tudnak sértődni. Viszont valahogy kell büntetni, mert azért vannak kihágások.
De minthogy fogalmam sincs, hogy pontosan mi történt, csak találgatok...

Ki az, aki nem cseszi el... Szerintem ezt kb. nem lehet nem elcseszni.

• Csino
Több
9 éve 10 hónapja #39923 Írta: Csino
Csino válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Tomger, Szanya, köszi. Egyelőre emésztem a leírtakat. Szerintem nekünk az a taktika lesz jó, hogy kivárunk. Gondolom, óvoda közepe-vége felé már látjuk majd, milyen irányba mennyit fejlődött a fiunk és talán így be lehet lőni, iskolakérdésben hogyan tovább. Persze a fejlesztésekre járunk magán úton.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

• Nina42
  • 7 éves kissrácot terelő
Több
9 éve 10 hónapja #39925 Írta: Nina42
Nina42 válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok

Tényleg nagyon kellene személyes segítség a családoknak. Attól kezdve hogy a kezébe kapja a diagnózist az emberlánya, ott rögtön egy tapasztalt szülő, vagy szakember. És folyamatosan. Az én fiam szerencsére enyhén érintett. De így is rengeteg kérdésem van.

Ezt most ugyanígy érzem a 25 hósom 4 napos "papírját" lobogtatva. Kellene sok válasz a csilliárd kérdésemre, mondjuk azonnal. Vagy inkább info kellene... Egyelőre csak a kétségbeesettségben vagyok biztos. :silly: Szerencse, hogy rátok találtam. :)

• Szanya1
  • admin
Több
9 éve 10 hónapja #39926 Írta: Szanya1
Szia Nina!

Hát igen. Ez a személyi asszisztens ügy nagyon jó lenne. Nagyon régen próbálnak már valami hasonlót kiharcolni a szakemberek, de mint az ábra mutatja, nem sikerült eddig.
De minket kérdezz nyugodtan. :)

• Marchi
Több
9 éve 10 hónapja #39933 Írta: Marchi
Marchi válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Sziasztok!
Napirendi kártyákkal kapcsolatban kérdeznék.
Az is jó, ha csak leírom és nem rajzolok?
Gondolom a rajz az olvasni még nem tudó gyerekeknek kell.
Én most azt próbálom hogy öntapadós cimkére rövid mondatok, vagy csak szót írtam. Kivi leszek hosszabb távon hogy válik be.

• Szanya1
  • admin
Több
9 éve 10 hónapja #39934 Írta: Szanya1
Ez a gyerektől függ. Ha gyorsan olvas és hibátlanul érti, akkor elég. (Mintha határidőnaplója lenne.)
Ha nem annyira, akkor érdemes mellé tenni egy gyorsan értelmezhető ikont.
A rövid mondat az mi? (Ha hirtelen napirendi dolgokra gondolok az mind 1 vagy 2 szóban leírható, csak emiatt kérdezem.) És az öntapadós címke az hogy? Mire ragasztod? És akkor minden nap újat ragasztasz?
Mi a hetirendhez használunk matricát, mert az egy naptár formátum, meg a napirendjén ha cserélni kell valamit a laminált, tépőzáras kártyán, akkor át szoktuk ragasztani. Szóval mi is használunk matricát, csak nem pont erre, de minden új megoldás érdekel.

• Marchi
Több
9 éve 10 hónapja #39937 Írta: Marchi
Marchi válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Ma próbáltam hogy postit-ra írtam fel.
Még nagyon kezdő vagyok ám minden autival kapcsolatos dologban. Ugyhogy csak próbálkozok.
Olvasni tud a fiam, és érti is. Amit nemért azt mindig megkérdezi. Ezek általában fogalmak. Amit sokszor nem tudom hogy hogyan mondjam el röviden egyszerűen érthetően.
Napirendet lehet nem is fogunk használni. Az élég megszokott ruti, napi szinten. Reggel mama viszi oviba, én megyek érte. Utána itthon általábn én házimunkát végzek, fióka meg vagy játszik, vagy mesét néz. Aztán vacsi, fürdés, stb.
Inkább az ilyen rendkívüli , hirtelen jött ötletre gondolok. Mondjuk délután elmegyünk ide-oda vásárolni.
Lehet nekünk is a hetirend lesz a jobb. De a hétvégék esetlegesek. Persze próbálunk előre tervezni. De nem mindig . Szóval nem tudom. Próbálkozok. Kérdéseim, és kétségeim vannak.

• Szanya1
  • admin
Több
9 éve 10 hónapja #39938 Írta: Szanya1
Ja post it-ra! Nagyon jó ötlet, csak hosszú távon talán költséges lenne.
Nem erre való a napirend. Nem ez a lényeg.

Megpróbálom holnap megírni a napirendes cikket, remélem belefér az időmbe. Hosszú idő még aktív használat mellett is, mire rájön az ember hogy ez miért jó és szükséges. De tényleg fontos.

• makilla
Több
9 éve 10 hónapja #39939 Írta: makilla
makilla válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Csajok nincs valakinek helyeden maradj ikonja?? Vagy ne menj el, ikon...
Még nem kerestem mert annyi időm nincs de a munkámhoz kellene keddre...

• Szanya1
  • admin
Több
9 éve 10 hónapja #39940 Írta: Szanya1
Nekem csak olyan volt, hogy lefotóztam a gyereket, ahol maradnia kellett és napirendre raktam. Vagy csinálhatsz olyat, hogy a helyszínen a lábát körberajzolod egy papírra, és arra kell tegye a lábát, amíg ott van a papír, addig ott kell maradjon. Meg az asztalon a Várj kártya. (Egy piros kéz.)
A láb körberajzolós a leggyorsabb, ahhoz nem kell előkészülni se.
Mondjuk hozzáteszem, hogy az enyém nem marad ott... :woohoo: Csak juti+időmérés+rászólogatással.

• makilla
Több
9 éve 10 hónapja #39941 Írta: makilla
makilla válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok

• skodajoe
Több
9 éve 10 hónapja - 9 éve 10 hónapja #39944 Írta: skodajoe
skodajoe válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok

• Szanya1
  • admin
Több
9 éve 10 hónapja #39945 Írta: Szanya1
Skodajoe,

• Heather
Több
9 éve 10 hónapja #39946 Írta: Heather
Heather válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok

• Szanya1
  • admin
Több
9 éve 10 hónapja #39947 Írta: Szanya1
Heather,

• skodajoe
Több
9 éve 10 hónapja #39948 Írta: skodajoe

• sünöcske
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Több
9 éve 10 hónapja #39949 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Autizmus mindennapok
Skodajoe:

Szanya:Akkor legalább az ügyintézések gyorsan lezajlanak! Legalább ez!

Megkaptuk a félévi értesítőt. Nálunk szöveges, aláhúzásos értékelés van.
A gyermek végre kötődik a gyp-hez és igyekvő a szorgalma. Persze most is sok segítséget igényel, de idén először pozitív a kicsengése a papírnak.
Annyira látszik, hogy nincs már meg a lustink! Emiatt is gondolkozom a gyerek megbuktatásán, hogy ne kerüljön vissza hozzá még egy ideig.

• skodajoe
Több
9 éve 10 hónapja #39950 Írta: skodajoe

Oldalmegjelenítési idő: 8.855 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum