Autizmus mindennapok
- latonya
Minden OK. Nem akartam túltengeni. Hát ezt a videó dolgot nehéz leírni. Nem mind ilyen, de van egy csomó, ami nekem olyan, mintha egy diavetítés lenne alámondással. Nem baj ez, így adják át az infot. Sok képi elem van, de a "narrátor" nem látszik. Hát ennél jobban nem tudom megfogni ...
A találkozóhoz én is szívesen csatlakozom! Milyen jó, hogy szerveztek ilyet!
Heather,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
8 éves ASDs kislány
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- skodajoe
-
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Kérem az online elérhetőséget!
Mikor lenne a találkozó és hol, ha jól értettem?
A képzések meg kellenek legyenek bármilyenek, akár könyv formájában is! Az ismétlés meg a tudás......
- Csino
Szanya, Neked is köszi az infót (a kül. szervezetek által tartott tréningekről).
Mi még mindig nem kezdtük el a napirendet. Láttam már az alkalmazását a gyerekem fejlesztése közben, de abból még nem tudok nagyon sok tapasztalatot hasznosítani. Igazából azt nem értem, hogy azt lehet ugye olvasni, hogy nagyon könnyű elrontani és akkor az ember nem látja, mi értelme az egésznek és feladja. De hogy mit lehet rajta elrontani, azt nem írják és a bajom a szülőtréningekkel és egyebekkel az, hogy ott ugye nem ismerik a gyerekemet és ezért nyilván megintcsak nem beszélhetünk személyre szabott tanácsokról.
- latonya
A link mégegyszer: fszk.hu/kepzes/jelentkezesi-felhivas/
Szanya,
Írtad, és persze Simó Juditról volt szó.
Csino,
A Koraiban lehet tanácsadást kérni. Csak Te mész a gyp-hez, aki amúgy is foglalkozik a gyerekeddel. Igaz én jártam ilyenre és a napirend azzal elintéződött, hogy csináljam meg
8 éves ASDs kislány
- Csino
- sünöcske
-
Az autizmus 5 lépésbenről már hallottam olyantól, aki maga is hallgatta, majd részt vett később benne.
Szerencsére sokat lendült az autizmus képzés szülőknek. A gyp.k kicsit még le vannak maradva, azt tapasztalom. Szoktam mondani persze, hisz ez az én életem, neki meg a munkája. Sokkal motiváltabbnak kell lennem. :whistle:
- sünöcske
-
- Szanya1
-
- admin
Ha a gyerek kicsi még és időben el van kezdve a napirendezés, akkor pontosan úgy érdemes csinálni, ahogy elmondják a tréningen, addig amíg automatizálódik, hogy a gyerek veszi le és önállóan követi.
- Szanya1
-
- admin
Ezt a dec. 31-es jelentkezést nem értem, ha valami online, akkor akármikor megnézhető, nem? Ez a lényege...
Képzések: Nem, ugyanott tart az egész. Amíg pályázati rendszerben lehet csak pénzt kapni erre (vagy fizet a szülő), addig itt érdemi változás nem lesz. Az érdemi változás az lenne, ha a szülő a diagnózis megkapását követően azonnal részt venne egy alapozó tréningen élőben vagy online, kimenne hozzá egy segítő a lakásra és napi min. 4 órában elkészítené és bevezetné, amit akkor éppen be kell, és utána telefonon és neten nyújtana akár napi szinten támogatást OEP finanszírozásban.
Ehelyett az megy, hogy marakodnak az aprón azok, akik szeretnének ebből élni. (Meg persze segíteni is akarnak a szülőkön, csak szerintem kissé több egyeztetés kellene és kevesebb önmegvalósítás.)
Na de pont Neked írom ezt Süni, mikor elég csak a fogászatra nézni, hogy mit finanszíroz az OEP. Hagyjuk is, ez csak álmodozás.
- makilla
- Marchi
Ne haragudjatok hogy így közbevágok. Új vagyok még a fórumon, és az autizmus témában is. Bár tavaly november óta próbálok gyűjteni az információkat.
Decemberben diagnosztizálták a kisfiamnál a pervazív fejlődési zavart.
- Szanya1
-
- admin
- Marchi
5 éves a kisfiam. Győrben élünk. Normál integráló oviba jár, nagycsoportos. Heti egy alkalommal kap 4 óra sérülés specifikus fejlesztést. Szerdán volt először.
- Szanya1
-
- admin
- Marchi
- sünöcske
-
Én látok elindulást, fejlődést ahhoz képest, amiben mondjuk kb. 6 éve volt nekünk részünk.
Végre vannak fórumok (mint ez is), fordítanak le könyvet, több szó esik a médiában, neten róla (nem mindig poz., de van szó), képződhetünk...stb.
Mint nemrég beszéltünk a jövőről, hát nem látom derűsen. A férjem reménykedik és nekem is azt kell, hogy ha kb.6-10év múltán kikerül a rendszerből (oktatás), akkor legyenek lehetőségeink. Remélem addig nagy reformok lesznek v. valaki mellém áll egy levendulás-süti farm projektben.
Szomorúan hangzik, de a héten gondolkoztam el azon, hogy ha nem tudok fogászati asszisztens lenni Gizmo mellett, mert nem tudom hol elhelyezni, akkor éjszakai takarítást vállalunk 2in1. Az ápolási összege nem vonzó számomra.
Szia Marchi! Akkor még van egy kis időd, hogy megfelelő sulit találj neki! Miben nyilvánul meg nála az (autizmus)? Elsősorban a társas kapcsolataiban? ezt a beilleszkedési gond miatt kérdezem!
- Szanya1
-
- admin
Ami jelentős változás, az Stefanik Krisztinának és a csapatának köszönhető, mégpedig hogy a Bárczin már van alapképzés, ami egy hatalmas dolog, csak sajnos ez egy nehéz pálya és szerintem nagyon kevesen maradnak rajta.
A jövő meg egyenesen katasztrófa.
- sünöcske
-
Legalább egy kicsit hagynád, hogy homokos legyen a fejem!
Amúgy a moderátor nem fog megszidni?
- Szanya1
-
- admin
Miért...?