Autizmus mindennapok
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
A fiamnak az első videó feladatai tuti mennének, a második még nekünk is nehéz.
Az elsőt szerintem lehetne cifrázni azzal, hogy nem csak síkidomokat kell különböző színekkel összeválogatni, hanem a körhöz kör alakú tárgyak képeit megkeresni (óra, labda) ...
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisstim
-
Követtem ám a suli és ovi választásos vitát, bár nem nagyon tudtam hozzászólni. Eléggé elkeserít a hozzáállás, amivel sokan találkoztatok.
Látom már, hogy nekem is el kell kezdenem mihamarabb ovis és sulit keresni.
Fiam leghamarabb ősztől mehet oviba, ami valszeg auti spec lesz, aztán később ha már nem pelusos és megszokja a dolgokat, keresek neki "rendes" ovit.
Addig PECS-ezni és napirendezni tanulunk meg, illetve megpróbálok a Korai auti csopiba bekerülni vele.
Szanya, Te tök jókat írtál az ovitokról, melyik ovi ez? Mert ahogy olvastam, Ti viszonylag közel vagytok hozzánk.
Másoktól is elfogadok tippeket ovira sulira, ahova érdemes auti gyerkőpcöt vinni. Mi a X. kerületben lakunk (Köki-Örs vonal), de a szomszédos kerületek is közel vannak: Kispest (XIX.), Lőrinc (XVIII), Zugló (XIV.), Rákoshegy (XVII).
Ha van tippetek ovira, sulira, írjatok neveket légyszi.
Előre is nagyon köszi!!!
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Köszi, hogy felraktad!
Szanya: látod mire jó a munkátok!
- kisstim
-
Azt, ami nem közevetlenül a fiam tevékenységével kapcsolatos, de közvetve őt is érinti, azt hogy jelezzem a (kezdetben tárgyas) napirenden?
Pl. anya most wc-n van, egyedül hagyjuk békén, anya fürdik most 20 percig, anya elmegy most pár órára stb. Nála az, hogy én ott vagyok-e vagy nem, elég sarkalatos kérdés
- sünöcske
-
- Szanya1
-
- admin
A napirenddel kapcsolatban: nekem fogalmam sincs, hogy kéne megoldani, mi ezt nem jeleztük eddig. De jónak tűnik Sünöcske ötlete!
Sünöcske, bizony, pont ezért jó ez.
- sünöcske
-
Hogy mennyire jó azt nem tudom, de az iskolát azt nagyon ajánlották nekünk a tanulásiba. (pedig mi gödiek vagyunk)
- kisstim
-
Képzeljétek, az itteni ovi 8ahova nagytesó is jár) programjában ezt találtam:
"A fenntartó önkormányzat az óvoda feladataként határozza meg a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelését. A 2008-as Alapító Okirat módosítása alapján intézményünk a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra vissza nem vezethető tartós és súlyos rendellenességgel küzdő sajátos nevelésigényű gyermekeket integrálja."
Ez akkor most vajon az autikra is vonatkozik???
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Mennyi idős is a kisfiad?
Nem biztos, hogy érdmes auti sepc. oviba elhordani, ha van rá esély, hogy integrált oviba is mehet majd, mert nagyon megszokja az ottani rendszert és nehéz lesz átállni az új ovi adta lehetőségekre. Inkább azon kellen dolgozni szerintem, hogy amikor egy integráló ovit megkezd, akkor ott viszont meglegyen minden lehetősége (gyógyped, esetleg asszisztens, napirend stb.), nem úgy mint a mi fiúnknál, több mint egy év oviba járás után kaptuk meg a segítséget (ez persze betutható annak is hogy késői diagnózisunk van.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- Szanya1
-
- admin
- kisstim
-
őszintén teljesen tanácstalan vagyok az ügyben, hogy auti spec vagy integrált legyen, a mostani állapotban nehezen képzelem, hogy jól ellenne integrált oviban.
- glevike
- kisstim
-
szóval sztetek nem érdemes auti specbe vinnem, hanem inkább még másfél év itthon + fejlesztés + esetleg auti csopi 1-2 óra egy héten és akkor integrált ovi 4 évesen? mondjuk nekem szimpi lenne
persze legjobb az lenne, ha uabba az oviba járhatna, ahova most a nagytesó, de akkor az organikus ok végül is kizárja dolgot. amúgy lehet kérni az ovit vajon, ahova testvére jár, hogy hajlandók legyenek autikat fogadni vagy ez hgoy megy? vagy meg se mondjam? mondjuk nehezen képzelem el, hogy ne tűnne fel nekik
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
A mi ovinkál be van írva az SZMSZ-be szó szerint, hogy "Integráltan nevelhető auitista" gyereket is fogadnak.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- kisstim
-
most 2.5 éves, júliusban lesz 3.
- kisstim
-
Ez lehet akár bébiszitter is, ami egyébként most is van, de mivel auti, ezért jó lenne, ha legalább a bébiszitting alatt vmi sepc fejlesztést is kapna.
Tehát lehet egyéni pár óra fejlesztés, ahova viszem és otthagyom, vagy 3-4 óra közösség, vagy spéci auti fejlesztő, aki házhoz jön és foglalkozik vele.
Esetleg házhoz jövő egyéni fejlesztőt, aki télleg jó, nem tudtok?
Erre keresek vmi megoldást.
- Szanya1
-
- admin
És megkérdezheted Edinát is, mennyire van betáblázva.
Szerintem mindenképp várj egy évet az ovival, hatalmasat fejlődnek 3 és 4 éves koruk közt.
- kisstim
-
Hát, hogy mennyit szánok rá, fogalmam sincs, nyilván minél többet tudok dolgozni mellette (mmint, amikor másra rá tudom bízni), annál több fejlesztést tudunk neki finanszírozni.
Az otthagyós fejlesztés óradíja mennyi szokott lenni kb.? Hidacska nem olcsó, ha jól emlékszem, ott fél nap egy hónapban 35 ezer, mondjuk most nem találom a honlapot és nem tudom. És igazából messze van, mire hazaérek, kb. mehetek is érte, tehát max egy órát tudnék dolgozni.
Vagyis vagy közelebbi helyet, vagy akár egy egész napot egy héten, vagy házhozjövőt keresek. Az otthagyós fejlesztések 5000 körüliek, per óra kb??? Bár bizto változó. Nekem pl. Delej tök jó lenne, ha egyszerre 3-4 órát ott tudnám hagyni. Közel van. Korai is jó lenne, bár az Buda, de ha 4 órát egyben ott tudom hagyni, akkor jó.
Edina vállal egyéni házhozjövő fejlesztést?
- Szanya1
-
- admin
Az 1 órás, nem otthagyós fejlesztések vannak 5e körül (kivéve a Korait, ha még nem jár oviba a gyerek, akkor az az egy olcsóbb). Az otthagyósok általában csoportosak, és emiatt kicsit olcsóbbak szoktak lenni.
A környéketeken nem tudok mást, legalábbis olyat biztos nem, ahol TEACCH van. De hátha lesz ötletük a többieknek.
Kérdezd meg Edinától mailben!
- kisstim
-
Na nézek még helyeket.