Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Persze szívesen válaszolok.
edinakocsisne@gmail.com
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Bocs mosolygos akart lenni csak mellé nyúltam :laugh: :laugh:
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Nálunk ez szuperül bejött a nagynál, mostanra magától is bármit lerajzol - amit eltárol az agyában. Szerintem fotómemóriája van, mert olyan részletességgel rajzolja le a dolgokat (ugye általában járműveket), hogy meghökkenek, mert én nem vettem észre csomó mindent, amit ő le is rajzolt egy egyszeri ránézés után.Tök jó, hogy mindenkinek jó lett a farsang
:D Minden szülő nevetett... szegény fiam, nem értette. Aztán az óvónő tök finoman átölelte és lassan, érthetően, neki külön elmondta, hogy le kell ülni. De elsőre ez sem esett le neki, még mondott valamit és csak utána, a második kérésre ült le (nagyon kedvesek voltak vele). Szóval én életemben eőlször láttam őt "éles" szociális helyzetben. A fiam iszonyú édes volt, meghatott a lelkesedése, az öröme, de majdnem elsírtam magam a végén, amikor láttam, mennyire nem fogja fel, hogy mit kell csinálnia MINDENKINEK, hogy neki külön kell szólni. Én azt hittem, ebben ő jobb Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Kimni, én annyira örülnék, ha ilyet ki tudna találni a fiam, hogy postás akar lenni...! És leveleket visz! Ráadásul még le is tudta rajzolni.
Sajnos ez a sztori annyira jellegzetes.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
A nagyobbik fiam nagyon sokat, és szépen rajzol, ő is nagyon részletesen megrajzolja a dolgait, de a fantáziája szerint (nem másol, ő kitaláltja). Nem emlékszem, hogy neki valaha is mondogatni kellett volna, hogy mit mi után razoljon. Szóval nem tudom, hogy rajzol egy NT és nem tudom, hogy rajzol egy auti.
*
Aranyos lehetett a fiad.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vagy úgy lesz mint nálunk: én nagyon meghatódtam, mikor a a gyerekek körbe leültek, és mindenki egyesével ment ki megmutatni a jelmezét. Mikor Latkára került a sor, ő csak nézett másfele, szóltak neki, de ugye arra nem figyelt, így én közel voltam, megérintettem, és mondtam, hogy menjen a körbe. Még most sem fogta, hogy mi a dolga, és ami nagyon tetszett, akkor egyszerre az unokatesója és egy kisfiú is olyan gyengéden megérintették és szelíden mondták neki, hogy menjen oda. No ez tetszett nekem nagyon, hogy olyan természetesen segítették őt.
Szóval, ha később is ilyen gond adódna nálatok, remélhetőleg lesznek, akik segítik őt majd.
- labolen
Nálunk kiderült, hogy pók jelmez is egy ANnaPetiGergő könyvből van. Azt hittem saját ötlet, de nem. Mindegy.
- kimni
-
Labolen, nagyon szerencsés a fiad, hogy ilyen gyerekek veszik körül! Az én fiam csoporttársai poénból széttépkedték később a fiam leveleit, amiket nekik rajzolt délután ott az oviban (csak azért, mert sokan mondták, hogy miért nem mindenkinek adott levelet). És a fiam úgy mesélte, hogy nem érti, miért csinálták - persze nagyon bántotta, csak ezt már nem tudta így elmondani, de láttam rajta és úgy megsajnáltam. Itt csak az óvónő a segítő és megértő. Sajnos, túl sok a fiú és egykorúak, 18 fiú és 7 lány és rengeteg nagyon fiús fiú van közöttük, abszolút megvan a hierarchia, megvan a Főcsapat, a vezér - csak azért nem bántják a védteleneket, mert félnek az óvónőtől, de ahol tudnak, ott piszkálódnak. Én is remélem, hogy később majd akadnak segítői a fiamnak is!
3mackó, akkor kifejezetten ügyes a nagyfiad! Ezek szerint nagy a fantáziája is, ez nagyon jó! Lehet, hogy én már alapból így kezdtem neki a rajznak a kicsivel, ahogy a nagynál csináltam és így nem tűnik fel, hogy másképp is menne...
- Szanya1
-
- admin
Nem gondoltam volna, hogy ilyen már oviban is előfordulhat.
- kimni
-
És az emberek úgy néztek ki, ahogyan tanítottam neki, ő csak tovább kombinálta, más színűek lettek a ruhák és a két rajz ember egymás kezét fogta.Szerintem ez a módszer más aspinál is működne, biztosan nem a fiam ekkora ász ebben. A fiamnak a fantáziája hatalmas, de nagyon sok aspinak van brutálisan nagy fantáziája, ez sem áll távol tőlük éppen
- labolen
Nagyon sajnálom, hogy ez volt, és hogy pont a kisfiad előtt.
Nálunk is ilyesmi a fiú-lány arány. Csak nálunk még kisebbek, vagyis az átlag most 4 éves. lehet emiatt még nem olyan harciasak. Meg mi kvázi "falun" lakunk, itt valahogy védettebb a légkör, mint egy nagyvárosban. Bár nem is tudom, de azt hiszem Pesten laktok, vagy rosszul emlékszem?
- kimni
-
- kimni
-
Nálunk a fiam a legfiatalabb az egész csoportban. Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- labolen
Szóval Edina 1-0!
- Szanya1
-
- admin
Nálunk is pont így van, vegyes csoport, összesen 5 kicsi van, és a nagyok többsége is fiú. De mégsincs gond, mert egyrészt nagyon profik az óvónők (és jóindulatúak és segítőkészek, csak szuperlatívuszokban tudok róluk nyilatkozni! Most pl. lerajzolták a köv. tornaóra komplett anyagát, hogy tudjunk csinálni belőle napirendszerűséget! Mindezt úgy, hogy közben ment a farsang, be voltak öltözve és műsort tartottak. Nem is értem.), másrészt ott az asszisztens. Viszont szerintem ilyen képességek mellett, mint a fiadé, nem kapnátok asszisztenst.
- labolen
- Szanya1
-
- admin
- kimni
-