Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 8 hónapja #20539 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
marcoverde: Milyen családi pótlékot kaptok ti, hogy az eredeti duplája? :woohoo:

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 8 hónapja #20540 Írta: HáromMackó
marcoverde:
Igen, max 2 hónapig, de azért remélem addigra meglesz tényleg ...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 8 hónapja #20541 Írta: HáromMackó
Azon még mindig morcogok, hogy az autizmus alapítvány nem kapott támogatást. Érteném én, ha állambácsi ezt a feladatát (mármint az autisták iskoláztatása, megfelelő fejlesztése stb.) maradéktalanul teljesítené, de ettől hihetetlenül messze van.

• marcoverde
Több
12 éve 8 hónapja #20542 Írta: marcoverde
marcoverde válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
3mackó:

Jó, nem pont a duplája ,így hogy két gyerek van:) A sima 13.300 lenne, az emelt meg 23.300. Egy gyermek esetén, szinte pont a duplája

• marcoverde
Több
12 éve 8 hónapja #20543 Írta: marcoverde
3mackó:

Lényeg, hogy a fiataloknak így is jó lesz, mert a látványsportok 12 milliárdot kaptak most, illetve csak a most fejlutott mezőkövesdi focicsapat 400 millát - valami hihetetlen véletlen egybeesés következtében pont egy belügyminisztériumi államtitkár a tulajdonos :whistle: A szerencsétlen fogyatékosok meg kit érdekelnek. Abszolút taigetosz-politika ,sajnos ez van most (illetve volt meg lesz is)

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 8 hónapja #20544 Írta: HáromMackó
Igen közben rájöttem, én a 3 gyerekes verzióval számoltam, ahol 16 ezer Ft helyett van 23300 Ft Z. után ... a gyes meg nettoban kevesebb 26 ezer Ft-nál ha jól emlékszem ... szóval sajna nem túl nagy összegek akárhogy is nézem ...

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 8 hónapja #20545 Írta: HáromMackó
Igen, sajnos. :(
És közben őszinte hálás kutyaszemekkel nézek, ha valaki segít, mert annyira az jön le az egészből - legalábbis nekem - hogy örüljetek, hogy ezt kapjátok tőlem állambácsitól ...

• labolen
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Több
12 éve 8 hónapja #20546 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
3Mackó: Komolyan nem akarlak feleslegesen idegesíteni, de szerintem kérdezz rá, hogy mit tudsz a papírjukkal intézni, mert nekem olyat is mondtak, hogy ők csak egy évre adhatják meg, míg az állami pszichiátria kettőre is, vagy többre. Vagyis kevesebbszer kell igazolni, hogy még mindig nem gyógyult ki az élethosszig tartó fogyatékosságából a gyerek, ami állandó, irreverzibilis. Egy telefont megér. De lehet, hogy csak nekünk volt ez érvényes, ki tudja.

fejlesztő hely: Még a Mi világunk alapítvány is foglalkozik auti-spec fejlesztéssel, az is 3. kerület. Járnak oda is a fórumról.

• labolen
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Több
12 éve 8 hónapja #20547 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
A sporttámogatást meg ne is mondjátok. Minden legyen önfinanszírozó, egészségügy, felsőoktatás, de basszus a foci, az nem. Az kell a népnek, nem a sok diplomás. Aki meg fogyatékos, vagy beteg, az meg kvázi dögöljön meg. És bocs a durva fogalmazásért, mindig ki vagyok akadva ezeken a dolgokon.

• bundáskenyér
  • Témaindító
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Több
12 éve 8 hónapja #20548 Írta: bundáskenyér
bundáskenyér válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
3Mackó!
Ha megkapod a Dejelben a diagnózist 1 év múlva a területi gyermek pszichiátria kérj időpontot, ott 5 évre meghosszabbítják.
A végleges fogyatékosság kimondása bonyolult kérdés, eleinte én sem értettem, mi a fenének kell. De a nemzetközi szakirodalom meggyőzött "kutya" dolgok eredhetnek abból, ha lehetővé teszik a véglegesség kimondását...Gyakorlatilag az alapjogászok vívmánya, hogy rendszeres felülvizsgálat kell.

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 8 hónapja #20549 Írta: HáromMackó
majd akkor rákérdezek a Delejben.

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #20550 Írta: HáromMackó
bundáskenyér: Már van egy diagnózisunk a Delej utcából, de őszinte leszek az iskolakezdés előtt is inkább hozzájuk mennék (majd), aztán meglátjuk, lehet, hogy átnyergelünk a helyi pszihiátriára ...

• sünöcske
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Több
12 éve 8 hónapja #20551 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Ez a focis támogatás nálam is kiverte a biztosítékot. A látványsport ennyi - a fogyatékosság annyi milliárd. Kit érdekelnek a fogyatékosok, hát minket max. az érintetteket + az ott dolgozókat, de mást nem nagyon. :(

• marcoverde
Több
12 éve 8 hónapja #20552 Írta: marcoverde
Bundáskenyér:

Mi a SOTÉn kaptunk diagnózist, évente járunk kontrollra, nem hajlandóak 1évnél hosszabb időre igazolást adni. Mire hivatkozzunk, hogy ne kelljen ezt a totálisan felesleges procedúrát évente eljátszani?

• bundáskenyér
  • Témaindító
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #20553 Írta: bundáskenyér
bundáskenyér válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Marco!
Keresd ki neten a területi gyermek szakpszichiátria rendeléseteket, kérj időpontot! Kell beutaló a gyermekorvostól. Elmentek, viszed a diagnózist és kéred 5 évre a hosszabbítást. :)
Ha igazi tanács és segítség kell, irány a Delej, de a hosszabbítást így a legegyszerűbb elintézni.

• marcoverde
Több
12 éve 8 hónapja #20554 Írta: marcoverde
Köszi szépen!

Nem kell semmilyen szakmai tanács tőlük , kizárólag adminisztratíve érdekel minket ez az egész.
Most már egyébként a SOTén kaptunk időpontot, úgyhogy most oda elmegyünk, jövőre meg a területileg illetékesbe valahogy megpróbálunk bejutni (Heim Pál). Egyébként próbáltunk tőlük időpontot kérni, de soha nem sikerült illetékessel beszélni, megígérték, hogy visszahívnak, nem tették,stb. Ezt játszottuk egy hónapig, aztán meguntam, és inkább kértem a SOTén egy időpontot.

• Miri
Több
12 éve 8 hónapja #20556 Írta: Miri
Miri válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Marcoverde:

Mi a Vadaskertben hosszabbítottunk, és ott 3 évre adták meg.

HáromMaci:
Nemrég kérdeztél a németországi juttatásokról.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

• Szanya1
  • admin
Több
12 éve 8 hónapja #20557 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Labolen, én a Delejben kaptam utoljára és 2 évre adták meg.

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 8 hónapja #20558 Írta: HáromMackó
Miri :
Köszönöm.

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #20559 Írta: HáromMackó
Zajlik az élet, és Z apró szösszenetei sem maradnak el.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Oldalmegjelenítési idő: 7.263 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum