Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• Manka197
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Több
12 éve 9 hónapja #20171 Írta: Manka197
Manka197 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Wertzuz:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Maci:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

P. ma ismét tört egy ablakot, most megint ráérzett az ízére. Kicsit elvágta a kezét, de szerencsére nem komoly. Apukával volt otthon és mivel pihenésnél ment a buli a másik szobában a tesóval, büntiből nem lehetett mesét nézni. Na ekkor robbant a bomba...
Jön az ablakfóliázás, a gatyánk rámegy majd

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 9 hónapja #20172 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Manka:
Ez a morcogás úgy látszik jellemző a gyerkőceinkre, ha valami nem úgy van ahogy ők akarják. Az beletörődés nem jellemző nálunk sem, csak tárgyak törésig még nem ment el a dolog.

Tábor:

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• sünöcske
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Több
12 éve 9 hónapja #20173 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
MáromMackó:

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 9 hónapja #20174 Írta: HáromMackó
sünöcske:

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #20175 Írta: HáromMackó
Bár

• sünöcske
Több
12 éve 9 hónapja #20176 Írta: sünöcske
3Mackó:

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 9 hónapja #20177 Írta: HáromMackó
sünöcske:

• sünöcske
Több
12 éve 9 hónapja #20178 Írta: sünöcske
Akkor jó! :)

• sünöcske
Több
12 éve 9 hónapja #20179 Írta: sünöcske
Csibnyusz: küldtem privit Győrrel kapcsolatban!

Andrisnak lejárt az első személyije és elmentek a férjemmel újat csináltatni. Az előző se volt egyszerű, mert alacsony volt akkor a szék, most meg minden jobban érdekelte, mint hogy ült volna. A bácsi rendes volt, mert azt mondta, hogy ha nem fogadnák el a fejtartása és a fogsoros nevetős képe miatt, akkor majd ő intézkedik. :)

• champ
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Több
12 éve 9 hónapja #20180 Írta: champ
champ válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Süni:

3Maci, Wertzuz: írjatok a táborról! :)

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 9 hónapja #20181 Írta: HáromMackó
Személyi?? Miért kell személyi?

Tábor:

• sünöcske
Több
12 éve 9 hónapja #20182 Írta: sünöcske
Champ, MáromMackó: az én személyis képemről ne is beszéljünk, utálom a beállított képeket.
Maci: mikor 2 év után lejárt a útlevele anno, nem csináltattunk újat, mert csak a környéken járunk, ahol a személyi is elég! ;)

• champ
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Több
12 éve 9 hónapja #20183 Írta: champ
champ válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Személyi: nekünk elsősorban azért van, mert lakik egy rokonunk tőlünk 50 km-re, akihez a legközelebbi út Szlovákián keresztül vezet. Hiába van EU, útlevél nem kell, de külföldön kell valami fényképes igazolvány a gyerekeknek.

Akkor ma is jó volt a tábor. :) Az én fiam nem akart bemenni az unokatesóéknál a medencébe, pedig az ő tiszteletére meleg vízzel töltötték fel, mert csak azt szereti. Apósom megkérdezte tőle, hogy nem szeret fürdeni. Állítólag azt mondta, hogy köszöni szépen, szeret, de csak a fürdőkádban! :laugh:

• Edina 21
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Több
12 éve 9 hónapja #20184 Írta: Edina 21
Edina 21 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Sünöcske!
IGEN , Én is próbálkozom csak egy másik békával és Pierce Brosnan várom élőben. :laugh:

FONTOS!
Szülőképzés az alap arra , hogy a vizuális segítségeket jól tudja alkalmazni egy család.
A napirendet és egyéb vizuális segítségeket első körben fontos , hogy szakember segítse megtanulni és a gyakorlatban alkalmazni.
Van sok család akik elkezdték de rosszul , nem is működik a gyereknél.
Nem véletlen , hogy auti spec gyógy.ped tudja igazán felmérni és betanítani mit hogyan kell alkalmazni. Az elején sok kérdés merül föl , ezért jó ha van szakember akivel meglehet beszélni . Fontos ,hogy 2 kártyával szabad csak kezdeni ha tényleg érti a gyermek akkor szabad kártyánként bőviteni.Szükség lehet egyéb kiegészítőkre is mint homok óra vagy Várok ,segíts ,kártya , jutalmazásra vizuális táblák stb.
Minden attól függ , hogy a gyermeknek milyen szintű segítségre van szüksége.

• sünöcske
Több
12 éve 9 hónapja #20185 Írta: sünöcske
Champ: apósod nem nevette el magát?

Fürdőkádban ma Gizmo jeget kapott. Délelőtt a fagyasztóba m.pohárba figurát és vizet raktam némelyiket Boleróval színeztem. 3db. kivettem és a kád szélére rajtam, ahogy olvadt színezte a kád szélét. Andris elkezdte maszatolni, majd a vízbe löktem, ő ki akarta pecázni innen kezdődött a nagy móka. Volt egy aminek kilyukadt a közepe és, mint egy távcső át lehetett nézni rajta, a másikból a kis kinderfigura került elő. Látnotok kellett volna az arcát ennyi érzelmet és ilyen gyors váltakozásban még soha nem láttam. Javaslom próbáljátok ki!

• sünöcske
Több
12 éve 9 hónapja #20186 Írta: sünöcske
Edina: akkor hajrá, ne fukarkodj a csókokkal! :kiss: ;)

• agiviki
Több
12 éve 9 hónapja #20187 Írta: agiviki
agiviki válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Süni, áldjon meg az ég! Kis figurák a jégbe! Annyira jó ötlet, köszi!!!!!!!

• Szanya1
  • admin
Több
12 éve 9 hónapja #20188 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Ez a jégbe rejtett figurás ötlet tényleg zseniális!!! :cheer:

• labolen
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Több
12 éve 9 hónapja #20189 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Na, kész. Figurák a vízben hűlnek, színes jégkockák bekészítve. ;) Aztán meglátom mire megyek velük holnap.
Nekem hirtelen nincsen itthon se festékem, se ételfestékem, így kakóval lett barna, szörppel lett piros, és citromlével lett sárga jégkocka. Na meg van a fehér átlátszó. :)
Köszi Süni, én már jól elszórakoztam a dologgal, remélem holnap a gyerekek legalább ennyi időt ellesznek vele. :D

Mi ma a ragasztott kis városunkkal játszottunk: Kinek mit kell intézni játékot. Fogtam kis figurákat, és mondtam, hogy vele épp mi történt, hova kell mennie. A nyuszi nagyon köhög: a gyereknek kellett mondania, hogy akkor orvoshoz kell menni. Lerobban az autó, el akarja olvasni a Micimackót, szeretne venni 10 tojást a vacsorához. Voltak bonyolultabbak is, egyszerűbbek is. Nagyon élvezték. :)
És sikerült a szállítós játékot is összehozni. Van egy kosár színes építőkockánk, L. volt a raktáros, B. meg a szállító. Én meg mondtam, hogy a bolt telefonált, kérnek három piros doboz kutyaeledelt (piros kocka), meg két zöldet még. Mindenki telefonált, volt akivel egyeztetni is kellett, hogy a kisebb vagy a nagyobb méretet kéri. A végén pedig megbeszéltük, hogy hová vittük a legtöbb holmit, melyik volt a legmesszebb, melyik a legközelebb. Hová vittük a legnagyobb méretűt. Jól elvoltunk ezzel megint egy kis ideig. :)

Edina: egyetértek azzal, hogy kell szakmai segítség ahhoz, hogy egy napirendi, vagy egyéb vizuális eszközt jól megértsen a szülő. Szerintem ezt egy szülőtréning, vagy előadás keretében azért át lehet látni, és röstellem, de én tőletek tanultam meg a részleteket. :whistle: Úgy gondolom, hogy akinek a gyerekével autizmushoz értő szakember foglalkozik, az előnyben van, és közvetlen a gyereket ismerő gyógypedtől tud segítséget kérni a részleteket illetően.
Vannak nagyon jó kiadványok is, amik segítenek megérteni az alapokat, és akkor már egy lépéssel előrébb van az ember, mire odajut, hogy segítséget kér, mert már ismerős lesz a téma. Ha jól emlékszem az oldalon is fent van a letölthető anyagok között. Valamelyik educatio-s anyag.

• Szanya1
  • admin
Több
12 éve 9 hónapja #20190 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Edina, szerintem a lényeg a tett. Olyan jól el lehet azon szüttyögni hónapokig, hogy "de nincs szülőképzés" akkor éppen (és tényleg!) és azalatt szépen megmaradnak a viselkedészavarok... Nem mondom, hogy nem lehet elszúrni a napirendezést meg a többit, de még mindig jobb próbálkozgatni és javítani, ha valamit elrontunk, mint nem csinálni semmit. Aki pedig azt mondja, hogy x dolog nem vált be, az nem 100%, hogy azért történt, mert rosszul csinálja. (Persze az is egy lehetőség, de akkor javítani kell.) Lásd a mi esetünket. Ha a szabvány szerint haladnánk, még mindig a "kérem a piros kockát" nyomnánk napi szinten. Pár éve... Ehhez képest elég jól kifejezi magát. Ufónyelven. :) Ellenben a "kérem a piros kockát" elszabotálja. Ha érted, mit akarok mondani. (Videóval demonstrálva egyszerűbb lenne.)
Egyébként értem, miért írtad, ebben a konkrét esetben egyet is értek. Viszont teljesen egyéni, hogy kinek mekkora segítségre van szüksége az induláshoz. Vannak, akiknek elég a neten látni.

Oldalmegjelenítési idő: 7.872 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum