Autizmus mindennapok
- Szanya1
-
- admin
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Mi sajnos pont azok voltunk, akik nem kaptak az első két évben nagy megsegítést, mivel csak mozgásterápiánk volt, meg egy év kognitív, de nem igazi auti-spec dolog. Ezért mi magunknak alkottuk meg a rendszert, sok tapasztalatcserével, sok előadással megtámogatva. Szerintem működik a dolog nálunk.
Szóval szuper dolog, ha pont van szülőképzés, ha pont el tud menni a szülő a felkészítésre, ha pont van szakember aki ért hozzá. De ha ezek nem adottak, valamerre akkor is el kell indulni. És ezt sajnos tapasztalatból tudom.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- labolen
- Lucy
-
tényleg jó ez a jeges ötlet, ki kell hogy próbáljuk mi is !
Táborozók: irigykedem kicsit, szerintem H. is jól érezné magát, ha a környéken mehetne valami spec. helyre, bevallom, nem néztem körbe, csak a szokásos ilyen-olyan kiírásokat láttam, amik elsősorban nagyoknak valók és nem valószínű, hogy autiknak megfelelnének.
Szanya,
jók a kisvideók
Mi némi nehézséggel küzdöttünk pár napja.
Sajna miután hazajöttünk a mamától, de már ott sem utolsó nap, nem sikerült H.-nak, khm, a nagydolog. Sose volt ilyen még, 6 napig semmi :ohmy: .
Többször előfordult, hogy visszatartja, mondja, hogy nem akar, rossz, ilyenek, de azért ment a dolog.
Most ügyelet lett belőle, du. nem rendelt a dokink, így bementünk ide.
Egy nagyon öreg doki volt, belassulva, az asszisztens hölgy szintén, persze nem akarom bántani őket, jóindulatúak voltak, csak nem nagyon haladtak a dolgok. Nagy nehezen bekerültünk, előkerült a pezsgőkúp, erre az orvos megkérdezi a gyereket, hogy beteszi-e magának, azt hittük, csak viccel, de nem, az asszisztens szólt neki, hogy nem tudja a gyerek :ohmy: . Kiküldött bennünket, hogy próbáljunk a mellékben eredményt elérni, különben "be kell nyúlnia" (utólag kiderült, akár csipesszel). Na, bezárkóztunk a wc-be, és több mint fél óra volt, mire sírással, erőltetve, eredmény született. Többször fel akart a gyerek kelni, de én közben arra gondoltam, mit akar a doki tenni, ha nem sikerül, így azt mondtam, addig nem megyünk ki, míg nem sikerült. Borzasztóan sajnáltam, közben ideges is voltam.
Visszamentünk a hírrel, a doki pedig azt mondta, hogy az a baj, nincs rendszer, szoktassuk rá, hogy reggelente végezze el a dolgát, az egész család álljon át, kezdje a családfő :ohmy: :laugh: , hát elég tragikomikus helyzet volt, ahogy ezt elmondta, csak néztünk.
A lényeg, túl vagyunk rajta, ma még sikerült reggel a másik része, és elkezdtem neki adni a Laveolac szirupot. Mindenfélét eszik, csak nincs nagy étvágya mostanában, inni nem nagyon szeret. Erőltetem jobban eztán, és búzakorpát kap egy-egy kanállal szilva- vagy baracklekvárral. Csak nem lesz még egy ilyen hetünk, mert a gyereket nagyon megviselte. Évek óta nem aludt ebéd után, tegnapelőtt aludt a kimerültségtől egy órát (előtte annyit erőlködött).
- labolen
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- ahajnal
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- Szanya1
-
- admin
Viszont nem semmi az építmény a képeden.
Ahajnal, ez nagyon jó! Ügyes megoldás!
- labolen
- Lucy
-
- Lucy
-
köszi, ez egy játszótér a fiacskám szerint
Ahajnal,
jó ötlet, jutit egyébként az enyém is kap, jelenleg Hupikék Törpikék formájú habcukrot, ha sikerül neki
- Lucy
-
- labolen
A gond, hogy nincs mibe elrejteni, mert nem eszik sok félét. Pirítós, sült krumpli, leves leve tésztával. Kaptam jó tippet: leturmixolom a zöldséget, tojással liszttel csinálok belőle nokedli tésztát, és azt szaggatom bele a levesbe. Egyszer megette, aztán sírt, hogy ilyet többet sose.
Nem vagyunk egyszerű eset, de kitartóan próbálom a zöldségeket. A gyümölcsről már letettem.
- Lucy
-
az persze nehezít a dolgokon valóban, ha kevés félét eszik. Jégnyalóka formájában sem eszi meg? Erről volt is szó korábban, asszem. Én is gondoltam, hogy joghurttal keverem még a gyümölcspépet, azt fagyasztom, csak kéne hozzá pálcika, meg amibe belerakom, valami lapos kis forma :laugh: . Muffinsütőben nagy lenne, jégkockatartóba kicsi, más nem jutott eszembe :blush: . A fagyikanállal adagolóst nem csípi, amit kanállal kell megenni, bezzeg az utcai fagyi jöhet, tölcsérbe.
A sült krumpliról jutott eszembe, mártogatósokat lehetne még próbálni, abba minden mehet turmixolva, én bepróbálkozok vele szerintem, bár nekem is vannak kétségeim, hogy belekóstol-e.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Lucy:
Sajnálom a kisfiadat, többnyire amúgy sem jó dolog a gyerkőceinket dokihoz vinni, az ügyelet az meg egy külön misét megérne ..
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- champ
-
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Lucy: hihetetlen, hogy mennyire mások a gyerekek. Az én fiam az utcai fagyistól is csak akkor kér, ha tudja neki pohárba, kanállal adni. Nálunk nem megy a tölcsérből kievés. A jégkrémekből is a pálcikásat kéri.
Házi fagyihoz: vegyél műanyag poharat, az annyira nem nagy. Lehet kapni műanyag pálcikát is, amivel a kávét lehet keverni, az pont jó lesz a fagyihoz. Ha rövid, akkor max. nem teszed tele a poharat.
tupperdiszkont.hu/hu/termek/szabadido/tu...ware-fagyicsoda-lanc
csak ez elég drága. Lehet, hogy létezik valami no name változat is.
Viz segédletek használatának elkezdése: mi pont azok voltunk, akiknek feltétlen kellett a a szakértők betanítása. Nem csak nem beszélt 5 évesen, de a beszéd értése is akadályozott volt, így nagyon profin kellett csinálnunk az elejétől. Azt hiszem, hogy kb. 3-4 hónapot kellett várni a diagnózistól addig, hogy otthon mindent használjunk (pecs, napirend, szabálykártyák, énkönyv). Mi kivártuk türelmesen. Igaz, hogy a fejlesztő akkor már auti. spec módon foglakozott vele, de otthon volt ez a kis lemaradásunk. Én most így utolag ezt nem tartom katasztrófának, egyébként is 2 évig tartott, mire kiderült mi a gond, az 3-4 hónap nekünk már nem okozott plusz gondot.
Még a személyiről: az AOSZ kártya csak fényképes igazolvánnyal együtt érvényes, így ha másért nem, akkor azért is jól jöhet.
- champ
-
Nekem most az nagy dolog, hogy tudok vele telefonon beszélni!
- wertzuz
Tegnap nem jelentkeztem, mert meló volt, meg főnök eltűnése után Én könyv szerkesztés.
Tábori helyzetjelentés:
Napirendhez a hozzáfűzésem,
- Szanya1
-
- admin
- champ
-
www.kutya-tar.hu/fajtak/bichon-frise
Egész nap nem vagyunk otthon, így nem lehet tartani lakásban egy tipikus ölebet, aki olyan mint egy gyerek. Most elég a két papagáj!