Autizmus mindennapok
- Szanya1
-
- admin
A konzultáció 5400, ugyanúgy, mint az egyéni óra, de ritkán van rá lehetőség, mert a gyerekek órái előnyt élveznek.
Konzultáció előtt nyilván a gyógyped.-nek látnia kell a gyereket egyszer kétszer.
Én azt szoktam, hogy összeírom a kérdéseket, és megpróbálunk adott idő alatt mindent végigbeszélni. Nem könnyű. Főleg, hogy mindenre vizuális segítségek vannak, és azt végignézni, átgondolni, hogy nekünk hogyan lenne jó, valahogy vázolni, nehogy elfelejtsem, meg a sajátunkat is mindig viszem, hogy jó-e... (és igen, jó.
Ezek most elég speciálisan ránk szabott tanácsok voltak, de valamit biztosan le lehet belőle általánosítani. Ha majd elkészítettem a feladatokat és segítségeket, akkor felteszem, de ez nem 1-2 nap lesz, elég komplikáltak, meg alapanyagok is hiányoznak hozzá.
Amit példának írsz, az tényleg napirenddel valószínűleg kiküszöbölhető lett volna. De lehet, igen, hogy egy NT is kiverte volna a hisztit!
Az enyém szerencsére nem egy balhés, inkább megsértődni szokott.
Szuper ez a videó, ezt is le kellene fordítani és feliratozni!
Felteszek már a fordítandó videókról egy cikket, hátha jelentkezik rá valaki, aki lefordítaná.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Glor
-
Reggel 8-ra volt időpontunk a Heim Pál gyermekkórházba. A vizsgálat előtt két órával lehetett csak enni –inni, ezért 6 előtt keltünk. A földszinten be kellett jelentkezni, majd felküldtek az első emeletre mondván, hogy majd szólítani fognak. Hát ez nem sikerült ¼ 10-ig, ezért a párom kissé erélyesen kopogott az ajtón, így egy kisebb várakozás után végre elkezdték a műveletet. Rossz ízű szirupot kellett lenyelni, amitől 10 percen belül aludt is. Mondták az ott dolgozó hölgyek, hogy a folyadék a természetes alváshoz segíti a gyereket, tehát könnyen felébreszthető lesz, és nem fog fájni tőle a feje, nem szokott panasz lenni tőle. Felraktak 3 tappancsot és egy nagy fülhallgatót, dolgozott a gép kb. 20 percig. Aztán az alvó Jázminnal és a lelettel át kellett sétálni egy másik épületben, ahol tovább alhatott. A főorvos asszonyra kellett várnunk, hogy megnézze a papírokat, ez volt kb ½ 11-kor.
Jött egy nővérke, hogy keltsem fel lassan a kislányt, mert mire jön a doktornő, addigra ébren kell lennie, és folyadékot is kell innia. Kérdezte a párom, hogy mégis mikor jön a hölgy? Mondta, hogy 1-kor van vizit, ez volt kb 11-kor. Végül ½ 1-kor ébresztettem fel Jázmint, mosolyogva ébredt , ½ 2-re jött a doktornő.
Semmi baj a fülével
Mivel senki nem mondta nekünk, hogy egész napos program lesz, (pedig többször beszéltem ezzel kapcsolatban a kórházzal,) nem vittünk Jázminnak tisztességes ebédet és váltó ruhát sem, ami azért volt baj, mert félrecsúszott a pelenka alvás közben és átázott a ruhája. A friss pelenka csak egy hangyányit segített a problémán.
Kisstim, kicsit később beszámolok a hidacskával kapcsolatban, de most mennem kell.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Glor
-
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
- Glor
-
- akkara
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Glor:Hát igen a Heim Pálban nem végez gyorsan az ember lánya. Mi nyáron voltunk egyszer, de már azon voltam, hogy hazamegyünk és magánúton megyünk valahová v. lefizetek valakit, hogy bejussunk. A tömeg és a meleg már az agyamra ment. Én már vizsgálatokra váltóruhával, 3 napi hideg élelemmel és könyvvel, játékkal megyek.
Amúgy örülök, hogy jó a hallása! De nem szuper ugye? Az én fiamat a denevérhez hasonlították! :lol:
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
- Nikuc
Nincs ilyen hagyományos kézfelrakós vizsgálat? Vagy nekik még csak ilyet csinálnak?
Az altatástól nagyon féltem, de ezek szerint az a része nem olyan szörnyű.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
A kézfelemelgetőa hallásvizsgálat nem fog menni nála sem valószínűleg, mivel autista, és emiatt nem érti mit akarnak tőle, vagy nem együttműködő, nem figyel stb. Az én fiammal is próbálták, igen kitartóak voltak (játékos hallásvizsgálaton is voltunk, de csak azt tudták kiszűrni, hogy komoly halláskárosodása nincs, de, hogy részleges van-e neki esetleg, azt csak altatásossal tudták volna megcsinálni, de mi ezt nem akartuk.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- Szanya1
-
- admin
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- kimni
-
- kimni
-
- Szanya1
-
- admin
Ismeritek a "babzsákos" foglalkozást? Az Autizmus Alapítvány fejlesztése, a Koraiban is csinálják, ott láttam élőben, nagyon jó. Szóval arra gondoltam, hogy februárban lesz egy képzés erre a babzsákos foglalkozásra, beíratnám rá az asszisztenst, és akkor ő le tudná szervezni csoporton belül, úgy, hogy a játékvezető egy nagycsoportos lenne, nem felnőtt! Ha ez beválna...!
- Szanya1
-
- admin
- kimni
-
- Szanya1
-
- admin
1,5 év?! Tyűha! És abszolút jó adottságokkal! Hát akkor talán az ovi végére belejön...
- kimni
-
- Szanya1
-
- admin