Autizmus mindennapok
- Szanya1
-
- admin
Hát ez az, hogy pont az nem volt. Kisebb-nagyobb van, méretben pont nincs. Nagyon ciki.
Már én is gondoltam rá, hogy jobb volna a műfenyő, de akkor azt is el kéne tenni valahova utána.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisstim
-
Sztem karácsonyra sem szoktak ünneplőzni, na majd megkérdem óvó nénit, de nincs is ünneplője, nemtom addig honnan szerzek neki.
Tegnap voltunk mindkét fiammal apukám vállalati mikulás partiján. Nagy tökre élvezte, bekapcsolódott a játékba meg várta a télapót (meg félt is tőle picit), a kicsi (2,5) viszont végig a lufikkal volt elfoglalva. Egyszer kétszer bement előre a gyerekek közé, de aztán visszajött hátra lufizni. A mikulás nem érdekelte, de a végén mikor ment el, integetett neki meg a krampusznak is. Úgy láttam, sok volt neki nagyon az inger, meg hát a beszédértése még nem az igazi, sztem ezért sem kötötte le.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- kisstim
-
Tök szívesen díszítenék velük fát közösen egyébként, az olyan jó program.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- kisstim
-
Nagy nálunk másfél hét után ma ment újra oviba, ahol 2/3 gyerek hiányzik, és a napokban kezdődött skarlát pár gyereknél, szal kíváncsi vagyok, hány napig bírja.
Utoljára két napot járt, aztán lebetegedett 10 napra
Azt hiszem karácsony hetén (19-i) nem is viszem oviba, nehogy pont karira betegedjen le.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- kisstim
-
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Nálunk tavaly volt az első nagy mikulásozás, mindkét gyerek élvezte, énekelték már mindketten a Hull a pelyhest, idén sajnos a válság miatt apám és a férjem cége nem tart mikulás bulit, az én munkahelyemen volt már, de az barlangos volt, bementünk egy barlangba, a végén jött a miki, aztán kijöttünk - élvezték, de ez nem az igazi. Ma elvileg anyósom munkahelyére megyünk mikulásozni, mert nálunk pénteken jön a miki
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- Szanya1
-
- admin
Kisfiamnak nagyon tetszett a bábozás, a Mikulástól megijedt kicsit, az ajándéka meg nem érdekelte egyáltalán. Immunis a kajára! Pedig került a csomagjába egy kedvenc bébiétel is. Összességében azt hiszem ez jó eredmény a tavalyihoz képest!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Szanya1
-
- admin
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Az én törpém, meg láz ide vagy oda, annyi csokit evett tegnap, és úgy falta, minta a sivatagból jött volna kiéhezve.
- Nikuc
Az én fiam is volt ma Mikulás előadáson. Mehettem vele, mert Ő nem egy egyszerű gyerek. A feléig még lekötötte valamennyire, hogy néni meg bácsi van a színpadon, meg vannak lámpák, aztán már feküdt a szőnyegen (a csoporttársai közül is páran), utána már nagyon nyafogott is, így kimentünk. Akkor meg az volt a baj, hogy meg kellett várni a többieket, nem mehetett be egyből az oviba.
Azt mesélték, hogy az ovis Mikulás nem nagyon érdekelte. (de több más gyereket sem). Tegnap a szomszéd jött át, mint Mikulás. Őt is megnézte, szerintem magában konstatálta, hogy minek öltözött ilyen hülyén a szomszéd, és szépen bement a szobába. :laugh:
A férjemnek én sem tudok jó ajándékot kitalálni, ahogy a családnak sem, ezért nálunk az a szokás, hogy levelet írunk a Jézuskának, aztán e-mailben körbeküldjük a családnak.
A fiamnak nagyon jó ajándékot találtam! A tecsóban kaptam formaberakót. Az egyiken az abc van, a másikon a számok 10-ig. Imádja a formaberakókat, meg a betűket-számokat is, így már akkor nagyon örült, mikor látta a polcon. Biztos boldog lesz, ha a fa alatt megtalálja. A Mikulás meg egy fa cipőt hozott, fűzővel. Azt hittem, majd kínlódni fog a befűzéssel, de elég ügyesen át tudja dugni. Eredetileg aranyos kis formagyöngyöket szerettem volna, amiket vastag zsinórra lehet fűzni, de a kistesó miatt az esélytelen, mert folyton a szájából kéne kirángatni a gyöngyöket.
A Hugi meg persze babát kap, mindenféle hozzávalóval. Olyan megnyugtató látni, hogy Ő már 15 hósan ott tart, mindenféle rávezetés nélkül, hogy babát etet, itat (fú, a csokis kekszet imádom, mikor a rongybaba arcába nyomja, csak a Kubu jobb nála), törölget, söpröget, segít teregetni, mosogatógépből kipakolni, stb.
- Szanya1
-
- admin
Nálunk is problémás az ajándékozás, de idén újítottam. Értelmi fogyatékos és autista lakóotthonok lakói által készített ajándékokat kap a rokonság. (Ha ideér időben, mert webshopból rendeltem.)
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Egyik évben kaptam egy méteres macit, mert az érettségire nem kaptam meg az áhított, nagy medvét, így aztán 34 évesen lepett meg vele a Jézusak, meg egyszer kaptam egy házépítős legó készletet, mert azt is kimaradt gyerkőc koromból, annak is nagyon örültem.
Néha van ilyen.
- Szanya1
-
- admin
De a legjobb az az, hogy 4,5 éve nem rág, nem eszik a gyerek édességet, ennek ellenére minden évben kap valakitől (vagy többektől) Mikulásra csokit. Az óvónő az oviban beleteszi a Mikulás csomagba a bébiételt, a család eddig a felismerésig nem jut el. Szégyen.