Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Megint csak jó híreim vannak. A képviselőtestület 100 %-os !! támogatással megszavazta a fiamnak a heti 4 óra autispec gyógypedet a 2012-es évre. Bárcsak minden ilyen jól alakulna.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Tudom ez még csak a kezdet, de legalább elkezdődött valami. A Gyógyped - lehet, hogy mindenkinek ezt mondja az elején biztatásképpen - azt mondta pár alkalom után, hogy akarja csinálni a dolgokat, könnyen motiválható, nagyon jól utánoz. Remélem mindent meg tudunk adni neki amit csak lehet, és közben a másik két tesó sem lesz elhanyagolva, amit egyenlőre nehezen valósítok meg, de talán hamarosan megtalálom, megtaláljuk az arany középutat.
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
De azt hiszem, hogy az előrelépésben sok szerepe volt a szerencsének, és a gyógypedagógus hölgynek, mert ő maga is kilincselt az érdekünkben (kérés nélkül) az önkormányzatnál.
- Nikuc
Mi most kaptuk meg a szakvéleményt, nekünk heti 2 órát írtak elő. Kíváncsi leszek, mit mond a jegyző.
Felhívtam a gyermekpszichiátriát a kórházban, ahova irányítottak minket, és alig 1,5 hét múlva mehetünk oda is. Remélem, meg is kapjuk a csp-papírt is.
A fiam egyébként ma is kicsalta a gondozónéniket az öltözőbe. Most épp az összes jelet meg akarja tanulni. :laugh: Kérdezgettem tőle vissza ma öltözés közben, és ügyesen mutatta is.
- Szanya1
-
- admin
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Előbb-utóbb megtalálod az egyensúlyt, bár elég nehéz három gyerekkel lavírozni. Ne akarj mindegyiknek úannyit nyújtani. Nem a velük eltöltött idő mennyiségén múlik, hogy érzik-e a hiányodat, hanem a velük töltött idő milyensége a fontos. Próbálj velük külön is eltölteni kis időt amit ők szeretnek akár egy közös séta kettesben, birkózás, játék, mozi..stb.
(bocsi, de nem emlékszem a mackók korára csak arra, hogy kicsik)
Nálunk nagy a korkülönbség, de így is nehéz lavírozni. Próbálok olyan dolgokat csinálni hétvégén amit mindkettő szeret. A nagyot néha elvisszük a HRG-re lubickolni v. megkérem, hogy ő csinálja a feladatokat a tesóval. Próbálok kis segítőt csinálni belőle! :lol:
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
8, 4 és majdnem 1,5 éves fiaim vannak. Igazi anyanyúzós korban van mind a három. :woohoo:
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Sajnos nem sok idő jut az egyenkénti foglalkozásra, de próbálkozunk. Szerencsére ebben a férjem is partner. Jellemzően az egyedi félórácskákat a nagyfiúnak és az érintett fiamnak tudjuk megadni, a kicsi meg egyenlőre a cipeltetős korszakát éli, ő azt kapja meg ...
De érzem, hogy egyre inkább kilóg a nyelvem, és komolyan el kezdtem gondolkodni azon, hogy legalább hetente egyszer kiszakadhassak a mókuskerékből én is. Sajnos olyan vacak az idő, hogy most nem lehet kerékpározni, pedig azt régebben szerettem csinálni és az mindig feltöltött, ráadásul egy kicsit fizikálisan is erősödnék. Ha nem tudom a gőzt levezetni valahol, félek egyszer felrobbanok mint a tűzön hagyott kávéfőző ...
- Nikuc
Az én törpém is elég cipeltetős, és maga a megtestesült káosz. Addig jó, amíg kézben van, mert akkor látom, mit csinál. Gyakran előfordul, hogy a fiammal pár percig úgy foglalkozom, hogy a kicsit szem elől tévesztem, és szó szerint romokban a lakás. Szétdobál mindent, felmászik mindenre. A fiamhoz képest olyan, mintha hármasikreim lettek volna hirtelen.
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Nikuc, nálunk is ennyi a korkülönbség a gyerekek között, csak 2 évvel előrébb vagyunk
Nekem sokszor eszembe jutott, ha a második gyerekem lenne érintett, akkor lett volna harmadik babánk (én akartam). Az első 3 évben is éreztük ugyan, hogy valami nem oké, de fel nem merült bennünk, hogy valami ilyesmi lehet, mint autizmus és, hogy idővel ez nehezebb lesz annál, minthogy nem lehet rávenni dolgokra 2 évesen, meg sokat hisztizik, meg nem szereti az érintést :blush: De így, hogy a harmadik baba akkor kellett volna, hogy jöjjön, amikor a nagy már minimum 4 éves volt - akkor már tudtuk, hogy ez AS lesz és mivel a férjem is az, addigra már minden a feje tetején állt, én meg nem mertem bevállalni úgy még egy gyereket, hogy ennyire sokat kell foglalkozni a naggyal. Most úgy érzem, hogy ez így pont jó, hogy ketten vannak, az én kapacitásom ennyi, van egy auti és egy nem auti gyerekem és van egy auti férjem is, azt hiszem, nem bírnék ennél többet, pedig a lelkem vágyik még egy gyerek után, de nem lesz.
- Dreamer
- Curasso
-
Örülök a sok jó hírnek.
Edina lányának az elismeréshez, 3Mackónál a gyógypedhez, Kimninél a jómagatartású gyerekekhez.
dicskszem: P-nek a fimanak már nem kell egyéni fejlesztésre járnia, csak csoportosra.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
A kipurcanás megvan, gyakran fája fejem is (vagy öregszem, vagy a stressztől van), a ház nálunk is szalad (már nem is erölködöm, hogy rend legyen), pedig egész nap szinte csak pakolászok utánuk, jellemzően a legkisebb után. Ő is most van a fiók huzogatós játék borogatós, lakásban szétszórós, papírtépős, sampon öntögetős, cumisüveg tartalmának szétkenegetős korszakában. Zolika meg a nagyfiú csodaépítményeit szereli át lelkesen, vagy asszisztál a kicsinek az anyaidegeitszétszedőházatösszerumlizó tevékenységében. A pici sokkal intenzívebb, mint a középső érintett fiam volt ennyi idősen. A nagy meg egyedül volt, és őt még konnyű volt kordában tartani.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Én csak szeretnék jó anya lenni, de azt hiszem itt mindenki erre törekszik.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Ha a 3. fiammal minden rendben lesz (remélem), akkor 2 év múlva mikor 3,5 és 6 évesek lesznek már biztosan jól elfognak játszani együtt.
- Nikuc
Minden érintett gyerek olyan, mint az enyém? Ő olyan kis nyugodt, békés. Mindig szépen játszott, vigyáz a játékaira. Semmit sem dobál, nem csapkod. Kicsinek egyáltalán nem volt hisztis, most a hisztikorszaka sem olyan szörnyű, mint amilyen a Húga alapjáraton. Ő a fiókokból sem rámolt annyira. Volt néhány kedvenc fiókja, amiben körülnézett, egyszer a táskámat is kirámolta, de nem volt olyan vészes, mint a tesója, aki mindent szétdobál, ami a keze ügyébe kerül. Ő csak szépen megnézte, mik vannak a táskámban, és szépen lepakolta mellé. Nem horda szét, nem kente össze.