Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Boardmakershare

• mimmo
13 éve 4 hónapja #8516 Írta: mimmo
mimmo válaszolt a következő témában: Válasz: Boardmakershare
Akinek szüksége van "személyes segítségre" a BM használatában e-mailben szívesen válaszolok ;) .

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #8543 Írta: katalyn76
katalyn76 válaszolt a következő témában: Válasz: Boardmakershare
mimmo nagyon szépen köszönöm. Ouh minden így lenne leírva de jó lenne :woohoo:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• piros.zsuzsanna
13 éve 4 hónapja #8607 Írta: piros.zsuzsanna
piros.zsuzsanna válaszolt a következő témában: Válasz: Boardmakershare
Köszi! Tanuljuk, csináljuk és sokat segít!

Több
13 éve 4 hónapja #8617 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Boardmakershare
Sziasztok!
Felkerült egy érzelmek játékos oldal a Bs oldalra Kovacs Roberttől, de mi a pontos játék mnenete. Látom hogy ezen kívül lenne még hozzá valami alaplap, de én neme jöttem rá ennyiből... Ti tudjátok?

Több
13 éve 4 hónapja #8618 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Boardmakershare
Azt én is néztem.
Szerintem valami ilyesmi
www.instructables.com/id/Personalized-Guess-Who/
Szóval ez egy meglévő társas, amit ezekkel a képekkel át lehet alakítani. Most nézem, ezen a linken például családtagok képeit rakták fel. ez is jó ötlet. :)
Viszont nem tudom, hogyan kérdezne a gyerek az érzelmes képekre. Itt vidám? Vagy rossz kedvű?
A van sapka, nincs sapka egyszerűbb és megfoghatóbb. De ha van ötlet szívesen veszem én is, mert érdekesnek tartom ezt a játékot.
Lehet a családtagosat meg is tudnám csinálni...

Több
13 éve 4 hónapja #8623 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Boardmakershare

Több
13 éve 4 hónapja #8628 Írta: tomger
Köszi, de azért, hogy ezekre az érzelmekre hogyan lehet rákérdezni, ez nagyon nehéz!!!, sztem ez a feladat az NT fiamnak lenne való...

Több
13 éve 4 hónapja #8739 Írta: labolen
Raktam fel kézmosós folyamatábrát, akit esetleg érdekel.
Szanya: mint szerzői jogok alapos ismerője (legalábbis jobban értesz hozzá, mint én. :)) Szóval csináltam a visual-aids képeiből wc-s folyamtábrát, amit bm programban szerkesztettem össze. Szerinted azt is fel lehet rakni? Mert ugye két különböző képanyagról van szó...
www.visualaidsforlearning.com/toilettraining-pack-learning.htm
Ezekről lenne szó. Szerinted? Vagy mindenki letölti magának, ha akarja az eredeti oldalról.

Több
13 éve 4 hónapja #8740 Írta: labolen
Mondjuk ez kifejezetten fiúknak van. Az eredeti oldalon van lányoknak is képsor.

Több
13 éve 4 hónapja #8747 Írta: Szanya1
Labolen, az van odaírva, hogy felhasználható, terjeszthető, stb., csak eladni nem lehet. Fel lehet rakni a BM-re.

Több
13 éve 4 hónapja #8748 Írta: labolen
Akkor felteszem. Hátha másnál is gond ez, nemcsak nálunk. :)

Több
13 éve 4 hónapja #8749 Írta: labolen
Ha jól emlékszem ez az oldal amúgy már korábban is előfordult, azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet magyar feliratokat tenni alá.

Több
13 éve 4 hónapja #8785 Írta: labolen
Tomger: Láttam a kint-bent oldaladat, remélem beválik a kisfiadnak! Jó lett, tetszik. :)
Arra gondoltam, hogy esetleg később feladatként is megcsinálhatod, hogy a tárgyakat kell elhelyeznie aszerint, hogy kint vagy bent vannak.
www.boardmakershare.com/Activity/368117/Inside-or-Outside
Mint ezen a táblán.
Akár majd később dobozolósnak is beadhatod, ha már begyakorolta ott a feladatokat.

Több
13 éve 4 hónapja #8786 Írta: Szanya1
Nagyon jókat raktatok föl! A kint-bentből mindjárt csinálok dobozost, a hangerőset meg megpróbálom arra felhasználni, hogy megmagyarázzam, hogy kicsit hangosabban kellene beszélnie. Sajnos ezek a szabályoldalak tetszenek ugyan a fiamnak csak épp pont annyit ért meg belőle, amennyit verbálisan el tudok magyarázni, úgyhogy nem biztos, hogy átmegy, de megpróbálom.

• piros.zsuzsanna
13 éve 4 hónapja #8793 Írta: piros.zsuzsanna
piros.zsuzsanna válaszolt a következő témában: Válasz: Boardmakershare
Az én kisfiam is beszél, még ha elég sajátosan is. Egyes ábrák készítéshez megpróbáltam bevonni, és van ami sikerült, pl. a "csendbe kell lenni" ábránkhoz. Az nagyon is jól működik azóta. Egész más ábra lett, mint amilyen vonalon én indultam. Megkérdzem, pl. milyen az, ha "csendbe kell lenni"? ő pedig tesz egy mozdulatot, vagy grimaszt, vagy belefirkál a rajzomba, abból próbálok egy rajzot, és van hogy érti, van hogy nem és lassan tovább megyünk. A kész ábrákkal is gyakran járunk úgy, hogy ő teljesen más értelmezést ad neki. De a közlekedési táblákat is imádja, én jól szórakozok vezetés közben! Minden táblát jelez.Pl: Ki volt téve, hogy "Bumerángozni tilos!"(=megfordulni tilos.)

Több
13 éve 4 hónapja #8811 Írta: tomger
Szia Labolen, a kézmosós folyamatábrát ki is tettem. Szuper!
Pisilni, kakilni már tud egyedül:) csak a fenéktörlés hiányzik még... :laugh:
A kint-bent feladatot elsőre úgy képzeltem el, hogy kivágjuk a házakat, a tárgyakat is egyesével, laminálom és a tárgyakat elhelyezzük együtt (vagy a kezébe adom hogy tegye ő, ha nem akarná akkor csak én rakom úgy hogy figyel). A bútorokat a házban a többit értelemszerűen kint.
Minden egyes tárgy letevésekor mondom: Az ágy bent van. az asztal bent van. Az autó kint van. a nap kint van. (Semmi kint süt a nap...most még) Ha rá tudom venne vele is mondatom majd.

Ha ez igy bemegy, szerintem jó lesz az az outside-inside oldal, köszi, majd csak összekötösen, de most muszáj vizualizálni, rakosgatni, hogy az értelmetlen kint bent mondatait helyrerakjuk. Biztos vagyok benne, hogy meglesz. Csak mostanában annyi felé járunk és a hallási tréning végzése totál elveszi összes időnket, most nem tudok leülni mellé 5 percre amikor pihent lenne és látnám hogy lenne értelme.
Vasárnap óta több nagyon jó dolgot is összedobtam és bosszant hogy a gyerek most egyáltalán nem vevő ezekre... na majd.
A hallási tréninggel kapcs nem érzek semmi +at, csak hogy Gergő totál fáradt tőle. :( kicsit csalódott is vagyok..

Több
13 éve 4 hónapja #8815 Írta: labolen
Tomger: akkor egy rugóra jár az agyunk, nekem is ez a rakosgatós jutott egyből az eszembe. :)
Remélem a hallás-tréningnek lesz eredménye, lehet csak idő kell neki. Mint nálunk, ha mutatok valamit, van hogy csak később kezdi el használni, akkor meg csak néz. Várj egy kicsit még...
Nálatok a fenéktörlés ráér még, 4 éves kor előtt nem is csinálják, mert nem ér el a kezük odáig. :)

Több
13 éve 4 hónapja #8945 Írta: tomger
3-4 éveseknek tettem fel BM oldalra Mit esznek az állatok?gyakorlólapot és az alapján összekötős feladatlapot. De összekötés nélkül is mutoathatja a gyerek.
Megcsináltam google-ról letöltött képekkel is. Azt is fel lehet tenni a BM re, hogy egy helyen legyen?

Több
13 éve 4 hónapja #8947 Írta: Szanya1
Tomger, szerintem simán. Ha nem tetszik nekik, max. kidobják.

Több
13 éve 4 hónapja #8949 Írta: labolen
Tomger: rakd fel nyugodtan, sok fotós tábla van fent amúgy is.
Az összekötős nekem tetszik, le is töltöttem az egyiket. :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.499 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum