Boardmakershare
- Szanya1
-
Témaindító
- Nem elérhető
- admin
Cikk a Boardmakershare-ről:
auti.hu/index.php/vizualis-segedeszkoezo...-autihu-csoportjaban
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- akkara
Segítéget előre is köszönöm
Moni
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mimmo
Moni, ha írsz e-mailt a
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
címre (most kipróbálom a rejtett írást, bejelentkezve látható elvileg
- mimmo
- mimmo
De ha a BM-es verziót tölti le valaki, könnyen átszerkeszthető.
www.setbc.org/pictureset/Default.aspx
www.childrenwithspecialneeds.com/index.p...icle&id=85&Itemid=66
prekese.dadeschools.net/BMD/activityspecific.html
- katalyn76
-
- Nem elérhető
Nagyon szupik amiket felraktál. Annyit kérdeznék és biztos ciki hogy hol kell beállítani hogy fordítsa le az oldalt folyamatosan. köszi
- akkara
- mimmo
Ha van még kérdésed, kérésed, szívesen segítek.
Katalyn76, a beállítása valamennyire függ attól, hogy milyen böngészőt használsz az internetezéshez. És attól is, hogy milyen bővítmények vannak beállítva. De többnyire működik: ha netezés közben az oldal "üres" részén klikkelsz egyet a jobb egérgombbal, kiválaszthatod a listából a fordítást magyar nyelvre. Aztán azt is beállíthatod, hogy az olyan nyelvű oldalakat mindig fordítsa le. (úgy emlékszem rákérdez, felajánlja) De az eredeti szöveget is mindig meg lehet nézni, ha ráviszed a kurzort az adott mondatra, szóra.
- Manka197
-
- Nem elérhető
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Letöltöttem a Boardmakert. Lehet, hogy béna vagyok, de tudnátok segíteni, hogyan kell bekeretezni a képeket? Köszönöm!!!
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Ha külön képeket akarsz, akkor arra vannak sablonok. Betöltés, Communication mappa, és abból választasz egy 4*4-es kártyatáblát. Onnantól csak keretekbe kell berakni a képeket, nagyon egyszerű.
Kész ábrákat, szabályoldalakat szerintem külön vonalakkal lehet bekeríteni, vagy elkeríteni, ott meg van a szerkesztő sávban ilyen vonal, amitr ide-oda beilleszthetsz. Mint egy rajzprogramban.
De szerintem te a kis kártyákra gondoltál. Van mindenféle sablon a már elkészített beolvasható mappákban, érdemes böngészni.
- Manka197
-
- Nem elérhető
- labolen
- Nem elérhető
Nem tudom át tudod-e váltani a nyelvet, de leírom, hátha másnak is jól jön.
Rámész a fejre, megjelenik a képkereső kisablak. Ott sok mini gomb van, amikkel lehet szűkíteni a keresés, vagy megnyitni a keresett szótöredékre feladott összes képet, vagy lehet beállítani a nyelvet.
Change symbol finder setting, amit nekem kiír. Ha ezt megnyitod, át lehet váltani a keresés nyelvét, és a kiírás nyelvét is. Ez így talán egyszerűsíti a használatot. Ha már ezt tudtad, akkor bocs a fölösleges leírásért!
- mimmo
Nyiss egy "new board"-ot
1.a BM file menüjére kattintasz (bal sarok fent),
2.aztán a Print Setup...-ra
3.válaszd ki, hogy centiméterben legyenek a méretek
4.itt az oldal méretét is érdemes A4-nek megfelelően beírni
Célszerű először elkészíteni a cellákat, amibe a képek és a szöveg fog kerülni.
Egy cellát úgy hozol létre, hogy fent a lekerekített sarkú téglalap ikonra kattintasz és megfelelő méretűre húzod a piros szaggatott vonallal határolt négyzetedet.
Ha ezt a vonalzó mellett teszed 4x4 cm-esre is kialakíthatod.
Utána ezt másolod, és telepakolod a lapot.
Ezt érdemes sablonnak menteni, és amikor teleraktad képekkel "mentés másként" menteni a kész kártyákat.
Ha gondolod a 4x4-es alapjaimat átküldöm e-mailben, és akkor nem kell a cellákkal szenvedned. 24 négyzetes és 35 üres négyzetes van.
- mimmo
- Manka197
-
- Nem elérhető
Ez a Print setup nem jutott eszembe, kerestem mindenhol, hol lehet beállítani valamiféle rácsozatot. A keretezésre nagy nehezen rájöttem. Azért szerencsére a bénák sem tudják elrontani és elég felhasználóbarát.
Nagyon jópofa a progi, nyomtattam érzelmeket, lesz belőle egy érzelmi barométer.
Azt nem tudom, mi van, ha lejár a 30 nap, akkor új email címre lehet csak újra letölteni?
- labolen
- Nem elérhető
Te vagy a szakértő, én meg csak itt kotnyeleskedek!

Bocs Manka, ha félrevittelek, nem volt szándékos... :blush:
Sajnos a 30 nap, ha jól tudom, nem ismételhető. De Mimmo erről is többet tud.
- mimmo
Érdekel, milyen. Bár Ádámmal egy ideig még biztos nem lesz rá szükségünk sajnos...
Labolen, Szerintem Te is szuperfelhasználó vagy. A szabályoldalaid is egyre professzionálisabbak
A program meg tényleg felhasználóbarát,egy csomó dologra én is használat közben jöttem rá, és minél többet használom, annál gyorsabb és könnyebb előállítani valami jót.
- Manka197
-
- Nem elérhető
Bocs, nem reagáltam az előbb, el voltam foglalva Mimmo ötletével...
A Te ötleted a sablonokkal profi! És az az egyszerűbb, mint egyenként keretezgetni. Csakm meg kell találni a megfelelőt.
A nyelvet csak a szimbólum keresőnél tudtam magyarra váltani és ez is jó ötlet volt (magamtól én rá nem jövök ilyenekre :sick: )
Mimmo, terveztem, hogy fölrakom, ha kész. Itt a kérdés, mikor lesz kész... Kellene a közepébe a kapocs többek között, ezt még fel kell hajtanom.
- labolen
- Nem elérhető
De igyekszem.
Manka: Jó kísérletezgetést a programhoz! Szerintem szuper, és nagyon sajnálom, hogy ez nincs támogatva, mint a vakoknak a fehér bot. Szerintem ez a program ugyanolyan szintű segítség az autiknak és családjuknak, mint a bot. Minden diagnózis mellé adnék egy cd-t is. De én csak amolyan álmodozó típus vagyok...
- katalyn76
-
- Nem elérhető
Látom minden ismerősőmnek hogy van feltőltve de nem tudom megnyitni őket. ????????????