LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Boardmakershare

Válasz: Boardmaker használat 11 éve 7 hónapja #18424

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Van egy régebbi boardmakershare topic, azt érdemes átolvasni. Addig is itt a kivonata:

Mi az a BM és a BMshare?
A boardmaker egy képszerkesztő program, ahol nagyon sok egyszerű ikon és rajzos ábra van összegyűjtve, amikből kész oldalakat lehet szerkeszteni.
A boardmakershare.com pedig egy honlap, ahol a programmal elkészült képeket, ábrákat lehet megosztani, onnan mások képeit letölteni. (Pecs-kártyák, folyamatábrák, napirendi kártyák, egyes általános szabályok, feladatok)
A BMshare oldalról bármilyen elkészült anyagot le lehet tölteni, de csak akkor lehet azokat megnyitni, ha megvan a BM programod. Azt 30 napra le lehet tölteni ingyen, de egy gépre csak egyszer. (link: www.mayer-johnson.com/downloads/trials/)
Az így letöltött és megnyitott oldalakat úgy tudod szerkeszteni a bm programmal, ahogy csak kedved tartja, pl átírod az angol szöveget magyarra, vagy átszínezed a figurákat, kitörölhetsz, hozzárakhatsz képeket, vagy bármi.

Használhatom-e a BMshare oldalt a BM program nélkül?
BM program nélkül a BMshare oldalon megosztott elkészült anyagokat „kép másolásával” (Ctrl+C-Ctrl+V) word-be lehet átemelni. Az így kapott képek nem szerkeszthetők, csupán a word által engedett lehetőségek adottak. (pl. szövegdoboz) Viszont egy az egyben kinyomtathatók.
Az elkészült anyagokat böngészve sok ötletet lehet meríteni, illetve egy az egyben felhasználni. (Pecs-kártyák, folyamatábrák, napirendi kártyák, egyes általános szabályok, feladatok)
Bármilyen vizuális eszköz elkészíthető a bm program nélkül is. Lehet letölteni egyszerű klip art képeket a netről, vagy akár magad is rajzolhatsz napirendet, folyamatábrát. A program csak egy plusz segítség, de nem létfontosságú az eszközök elkészítéséhez. A gyerek a te rajzaidat is szívesen fogadja és érti.

És nem, a BMsharere való regisztrálással nem lesz automatikusan programod, azt le kell tölteni külön.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Boardmaker használat 11 éve 7 hónapja #18459

• vadkörte
  • vadkörte profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Labolen és Szanya !

Köszönöm a korábbi segítséget, valóban az volt a baj, hogy csak a Boardmaker honlapon regisztráltam és nem volt meg a program. De...
Végre sikerült letölteni a Boardmaker 30 napos programot és az ott fent lévő képekkel tudok dolgozni ( nagyon jók ), viszont a Boardmaker oldalon az auti.hu csoportból (ami az én bejelölt csoportom ) ha letöltök valamit, ugyanúgy nem nyitja meg semmi (sem automatikusan sem társítva ). Ez megint valami bénaságom ?

Válasz: Boardmaker használat 11 éve 7 hónapja #18461

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Hirtelen azt próbálnám meg, hogy a bm programból nyitod meg a letöltött fájlt. Ha ezzel sem megy, akkor nem tudom, mi lehet a gond.

Válasz: Boardmaker használat 11 éve 5 hónapja #19449

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Feltöltöttem a bm share-re házimunka választótáblát. Próbáltam a hozzá tartozó lapot is feltenni (amire ezeket ki lehet tenni és a juti helye is ott van), de ez már nem sikerült. Nem tudom, miért.... ?

Válasz: Boardmakershare 11 éve 5 hónapja #19451

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Manka, nem tudom miért nem sikerül feltöltened.

A tábla nagyon jó ötlet! Még csak a lányoddal vagy a kicsi fiaddal is tudod már ezt a házimunka választósat használni?

Válasz: Boardmakershare 11 éve 5 hónapja #19464

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: nem tudom miért nem sikerült, pedig ugyanúgy csináltam, mint amit felraktam (kb. 10x próbáltam). Majd még próbálkozom.

Még nem kezdtem el, ki kell vágnom a kártyákat. A lányom (és a férjem :laugh: :laugh: ) napirenden kívül választhatnak jutiért. A fiamnak a napirendjébe illesztem be és ővele is szeretném csinálni. Főleg hétvégén és a nyári szünetben.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 5 hónapja #19465

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Manka, ez mekkora...! :laugh: :laugh: :laugh:
Nyissak egy "Hogyan neveljük férjünket?" topicot? :laugh: :laugh: :laugh:
Egyébként tök jó, remélem, sikerül feltöltened. Ha nem, akkor küldd el mailben pdf-ben és beteszem a vizu eszközök cikkbe.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 5 hónapja #19468

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Igen, pont ezen gondolkodtam, hogy nyárra be tudnék e vezetni valamit a nagyomnak, bár sztem egy ilyen kártyás verzión a nagyfiam totál kiakadna.
A kicsivel még kevés házimunka végeztethető egyedül, inkább csak bevonható. De talán neki is összeállíhatnék egy hasonló, de jóval egyszerűbb táblát.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 5 hónapja #19469

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A nagyodnak nem lenne jó egy olyan, hogy összeírod a teendőket (mindent, a sajátod nagyobbik részét is) és megkéred, hogy karikázza be azt,amit ő megcsinál? Aztán ha kész van, mindenki pipál.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 5 hónapja #19475

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: De lehet, xls-t is lehet, párom is mindent abban vezet (futás építkezés, kiadások...) csak én utálom:) de ez már részlet kérdés.
Valamit csinálnia kell, mert az évközbeni semmittevés nem maradhat. :whistle:

Válasz: Boardmakershare 11 éve 5 hónapja #19478

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Manka: az direkt van, hogy a képek alá a leírásban azt írod, hogy ide lehet rakni a képeket? Vagyis olyan, mintha ugyanazt a képet töltötted volna fel a másik helyett is. Csak ötletelek, hogy mi lehet a probléma.
Amúgy tényleg nagyon ötletes. :) Nálunk sem ártana ilyen a gyerekeknek, nálunk még azért is rájuk kell szólni, hogy a zsepit, vagy papírt kidobják, ha már szemétté minősül... :huh:
Feltöltöm a mi táblánkat is, hátha ötletadónak jó lesz annak is, aki nem olvas itt fórumot.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 5 hónapja #19502

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: :laugh: :laugh: A "minden a gyerekért" szlogen mögé bújtatott rejtett férjnevelés.

Na, sikerült, az volt a baj, hogy csak félig töltöttem fel, nem nyomtam rá az alsó "upload" gombot.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 5 hónapja #19505

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
:laugh: :laugh: :laugh:
Tök jó a tábla! Hasznosítani fogom. ;) :laugh:

Válasz: Boardmakershare 11 éve 4 hónapja #20708

• Orsolka
  • Orsolka profilkép
Sziasztok, nem olvastam végig a teljes fórumot, csak gondoltam megosztom, hogy nálam a Windows Publisher egész jól bevált a Boardmaker alternatívájaként. A fiam sulijában (Delej u.) ellátnak minket a szükséges vizuális segítséggel, de ha valamit házilag kell eszkábálni, akkor én a Publishert használom fényképekkel, netről leszedett piktogramokkal vagy a www.do2learn.com-ról ingyenesen letölthető ábrákkal. Ha valaki pedagógus, a tiszta szoftver program keretében a Publishert is megkapja, én is csak innen tudok egyáltalán a létezéséről. Bocs, ha már írta valaki.
Üdv,
O.

Válasz: Boardmakershare 10 éve 10 hónapja #25969

• makita
  • makita profilkép
Sziasztok,

borzasztóan örülök hogy rátaláltam erre az oldalra, kb 5-6 órája olvasgatom a fórumot és a ""külső"" oldalon lévő cikkeket.
A kisfiam 7 éves múlt, szeptemberben kezdjük az iskolát, PECS kártyát és napirendi kártyát használunk, de nagyon sok hiányzik még a tarsolyból. Ha nagyon szépen megkérlek titeket tudnátok küldeni nekem emailban (Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.) ábrákat mindkét verzióra?
Most regisztráltam erre az oldalra: www.boardmakerachieve.com/Activities/Sea...&isDetailSearch=true
de sajnos totál elvesztem, mert egy fia betűt sem beszélek angolul:(
A Vadaskertbe járunk 3 éve az Annához, aki elképesztően sok segítséget adott már nekünk.

Előre is köszönök minden segítséget.

Válasz: Boardmakershare 10 éve 10 hónapja #25970

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szia Makita!

Nem tudom ezt a két gyik kérdést olvastad-e, de belinkelem, mert ugyanezt írnám:
auti.hu/index.php/gyik/664-mi-az-a-boardmaker-bm
auti.hu/index.php/gyik/665-mi-az-a-boardmaker-achieve-bmachieve

A lényeg, hogy a honlapot tudd használni, előbb kell egy program is, ami 30 napra letölthető ingyen. Ha az megvan, akkor bármit el tudsz készíteni magadnak egy hónap alatt, amire szükséged van, illetve le tudsz tölteni mindenfélét a bmachieveről.
Javaslom, hogy ehhez hívj valaki segítséget, ha nem megy a letöltés, vagy az angol. Így egyszerűbb talán kipótolni a hiányzó kártyákat, hiszem bármit készíthetsz, nem csak a meglévőkből keresgetsz, hogy vajon nektek mi lenne jó.
A program működéséről szerintem ide is írtam már pár trükköt, ha valami kérédse merülne fel mégis, akkor arra szívesen válaszolok.

Ha mégis inkább kész anyagokat vársz, akkor is jobb lenne, ha szűkítenéd a kört, mert nem tudjuk, mire lenne szükséged. De az is lehet, hogy pont olyan nekünk nincs is.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy nem csak bm képekkel lehet pecs, vagy napirendi kártyákat készíteni. Bármilyen ábra a netről, vagy akár egy rajz is tökéletesen be szokott válni. :)

Válasz: Boardmakershare 10 éve 10 hónapja #25972

• makita
  • makita profilkép
Szia:)))

örülök, hogy írtál. El is olvastam a két linket, bele kell még rázódnom:))
Eddig Anna meg Bea segített a Vadaskertben sok sok kártyával, meg amiket a google képkeresőjével találtam én is megszerkesztgettem, de szeretnék bővíteni még.
Napirendi kártyához pl kellene tornaóra meg környezet foglalkozás (ovi), de szerintem akkor a boardmaker-en biztos fogok találni.

Máténak sajnos ma egy rossz napja van:((( Reggel elmentünk az oviba és haza is jöttünk.
Tegnap elmentek egy sportcsarnokot megnézni a csoporttal, láthatóan eszméletlenül tetszett neki, élvezte, és mondja is hogy szeretné ha mi is elmennénk oda, viszont rengeteget sikítoztak az ovis társak, és ez ma reggelre ülepedett le benne annyira hogy katasztrofálisan indult a reggelünk. Gyűlöli a hangos hangokat, ennek ellenére ő fülrepesztően hangosan beszél:D, meg úgy általában is szerda csütörtök magasságáig szokta bírni az ovit utána nagyon elfárad. Na de nem akarom szét offolni a topikot.

Melinda

Válasz: Boardmakershare 10 éve 10 hónapja #25973

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Melinda: elküldöm a mi ovis napirendünket, hátha találsz benne megfelelő ábrát a tornára. környezet foglalkozós ábrám nincs, de oda a netről szednék le clip art formátumú fát, meg madarat és azt raknám egy kártyára.

Gyere át az autizmus mindennapok topicba, ne félj, szívesen fogadunk mindenkit. :) Ott írd le, hogy mi újság veletek, merre felé laktok az országban, és hogy milyen oviba jártok, milyen iskolába mentek. Ez most amúgy is aktuális téma többeknek is. :)

Válasz: Boardmakershare 10 éve 10 hónapja #26028

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Két napja olvasgatom a fórumokat, rengeteg hasznos ötletet, megoldást adtatok, azt sem tudom hol kezdjem majd a próbálgatást főleg a jutalmazással kapcsolatban ;) SZóval köszönöm ezeket!
Amiért írok, leginkább az, hogy segítséget kérjek tőletek.
5 éves auti fiamnak szerettem volna letölteni ezt-azt a bma honlapról. Regisztráltam is és bejelentkeztem, de egyszerűen nem találom a csoportot de még felhasználót sem :(
Tudtok nekem segíteni?

Nagyon köszönöm előre is!

Válasz: Boardmakershare 10 éve 10 hónapja #26033

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szia Bettica!

Nem tudom ezt a két gyik kérdést olvastad-e, de belinkelem, mert ugyanezt írnám:
auti.hu/index.php/gyik/664-mi-az-a-boardmaker-bm
auti.hu/index.php/gyik/665-mi-az-a-boardmaker-achieve-bmachieve

Szóval csak akkor tudsz letölteni, ha van bm programod. Amúgy word-be lehet kimásolni képként, csak kicsit homályosabb a dolog. Illetve ötletadónak is lehet használni, netről leszedett képeket, vagy saját készítésű rajzokat is lehet használni bm ábrák helyett.
A csoportot nem tudom hogy lehet megtalálni, auti.hu vagy auti hu néven fut éppen.
Oldalmegjelenítési idő: 0.108 másodperc