Iskolakezdés
- frog
Te itt vagy fontos
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- bundáskenyér
-
- Nem elérhető
- 10 éves középsúlyos auti kislányom van
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- bundáskenyér
-
- Nem elérhető
- champ
-
Témaindító
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Az én fiamnak is a szocializálódás a legnagyobb gondja a suliban. Igen, oldja meg a KLIK, legyen iskolája minden gyereknek!
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- champ
-
Témaindító
- Nem elérhető
Bár a helyzet nem a legrosszabb az ellátás terén, de ettől még elég auti a gyerek, ez a szociális háló sem oldja meg a gondjainkat.
- frog
Bocsi mobilrol irok ez nem igazan magy
- champ
-
Témaindító
- Nem elérhető
Én egyébként tök ledöbbentem, mikor megtudtam a családsegítőben ezt a magántanulós dolgot. Eszembe sem jutott volna, hogy ilyen normálisan is tudnak ügyeket megoldani. Azok után, ahogy a mi beiskolázásunkat intézte az önkori. Az a pár gyerek nem tudom miért magántanuló, de mégis gyerekek között vannak napi néhány órát, és ekkora létszámnál az sem számít, ha az egyik 3. a másik meg 7. osztályos anyagot tanul. Azt az épületet egyébként valszeg azért nem használják nagyon másra, mert egy elég lepukkant környékre építették, ott volt olcsó a telek. Meg biztos úgy gondolták, hogy egy 8. kerülethez hasonló település részen lesz igazán szükség a gyermekvédelmi szolgálatra.
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
tanoda (oda jártak olyan gyerekek akik magántanulók lettek, mert annyi hiányzásuk volt -nem bírták az iskolai kötöttséget, ill. 3H-ek.) A férjem tanított ott egy ideig, mint óraadó. Olyan tanulószoba jellegű volt.
Szanya: én is járnák álmaid iskolájában és járatnám a fiamat is.
Örülök, hogy lényegében nem döntöttetek rosszul, az hogy egyesek ugródeszkának gondoljátok a jelenlegi sulit az az mutatja, hogy láttok már most fejlődést a gyereken ill, nem is gondoltátok volna.
3Maci: persze nézzetek meg minden lehetőséget, de az EGYMI-t felejtsd el!
"Mit akarsz tanítani neki magyarból? Betűket? Mi a tanmenetetek? Aszerint kéne talán otthon kicsit megsegíteni, nem tudom ők most épp hol tartanak.
Írok a másikba." - Labolen
- marcoverde
-
- Nem elérhető
Valójában lehet, hogy az hogy jó passzban van, azt mutatja, hogy jó helyen van, hogy nem indokolatlanul nagyok az elvárások vele szemben. Valószínűleg egy (akár kis létszámú) normálban mindig csak kapaszkodna, itt meg legalább érzi , hogy nem csak ő a marslakó
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
elsős anyag:
- marcoverde
-
- Nem elérhető
Szanya, nem tudtam, hogy levetethetem az SNI-s bélyeget, bizonyos tekintetben nem lenne rossz. Gyakorlatilag nekünk csak hátrányunk,nehézségünk,bosszúságunk származott eddig ebből, pedig ugye optimális esetben ez elvileg a gyerek érdekében kellene ,hogy létezzen. Idén először profitálunk ebből anyagilag, tekintve, hogy a benzin egy részét megtérítik, de erről simán lemondanék; úgyis BP-re akarunk költözni nyáron, tekintve, hogy mindketten ott dolgozunk, Marci is oda jár , és egyébként is utálunk vidéken lakni

Viszont Marci egyértelműen nem az a kategória, akiről csak így le lehetne szedni a stemplit, mert soha az életben nem tűnne fel senkinek...
Inkább csak arra gondoltam, hogy esetleg szóba állnak velünk olyan iskolák, akik egyébként első körben elhajtanának, ha kimondanánk az asperger/autimus szót. Aztán hátha ,amellett ,hogy hamar rájönnének, hogy némileg fura ez a gyerek, úgy éreznék, hogy azért lehet vállalni.
Ezt Labolennek is mondom: lerágott csont, de nem lenne szabad azzal áltatnunk magunkat, hogy a gyermekeinket integrálják, mert Magyarországon ez a szó csak egy homályos absztrakt kifejezés, amivel esetleg lehet alkalmasint dobálózni, netán pályázati pénzeket húzni,de semmi több. A legtöbb ,amennyiben reménykedhetünk, hogy hatalmas szülői inputtal és egy szerencsésen kifogott toleráns pedagógussal /pedagógusokkal a gyermekeink valahogy kihúzzák sérülés nélkül, esetleg még véletetlenszerűen még szocializálódás terén is fejlődnek a környezet miatt. Az integráció nekem az lenne, ahogy ezt a Benelux-államokban, vagy a skandináv országokban értik; az nálunk soha nem lesz. Nálunk ez inkább azt jelenti: "beengedjük a beteg gyereket a normálisokhoz, aztán ha nem csinál nagy bajt, maradhat.."
Érdekes amúgy..A múltkor kihallgattam Marcit, amint a vele egyidős rokon kisfiúnak mesélte, hogy (ez bizonyára nem fog túl szimpatikusnak hangzani), hogy érdekes, hogy milyen fura osztálytársai vannak, néhány osztálytársa "fogyatékos"(így!), mert nagyon fura dolgokat csinálnak..A memóriáját nem tudom hová tette, mert olyan dolgokról van szó, amiket nemrég még ő is csinált (vagy még most is csinálja...kettős mérce
Ettől függetlenül pl. nagyon jóban van egy igazán nem mindennapi aspi lánnyal, tehát legalább a szimpátiáját ez nem feltétlenül határozza meg.
Annyi pozitívum van ebben az egészben, hogy legalább ő is érzi, hogy most nem lóg ki lefelé; magatártását tekintve pl. az egyik legkonszolidáltabb, és ez hátha önbizalmat ad neki végre, amiből eddig nem sok volt. Picit azért most kíváncsi lennék, hogy vajon lenne -e esély, hogy különösebb szeparálódás nélkül ellavírozna -e egy NT osztályban, de nyilván félnék is tőle.
SÜni: nyári felkiáltás

Szerintem nem nagyon vágja ő ezt, valami mintha haloványan derengene, de ez a nyári felkiáltás inkább szólt részéről egy furcsa szónak,vagy a kisilabizálás örömének, mint valami felismerésnek:)
- Curasso
-
- Nem elérhető
Sajnos ki káll ábrándítsalak az ikola szóba áll velünk tézisedről...........
Most vagyok abban a státuszban, hogy iskolát keresek a gyereknek. Korábban említettem, hogy a körzetes iskolába nem adom, mert a legfontosabb nem érek be a munkahelyemre dolgozni 8-ra még autóval sem..............
Első körben a munkahelyemhez közeli iskolát céloztam meg, hogy hátha szóba állnak velem. Elhajtottak, hogy csak a körzetből, max a kerületből........ csak akkor rukkoltam elő, hogy a gyerek autista és hátha így kicsit nagyobb a "körzetük" . Még rosszabb volt a reakció. Feltételnül Bizottságos papí kell hozzá és jaj, akkor nekik egy csomó mindent biztosítani kell a gyereknek. :evil:
Most ott tartok, hogy a gyerek keresztszülőjének a kerületében tapogatózok. És ha lenne iskola ami megfelelő P.-nek. Papíron költözünk a keresztanyához.
Beszámolok róla mit sikerült intéznem.
- sünöcske
-
- Nem elérhető
Mondjuk a nem v. alig v. rosszul beszélőkre sincs jó ötletük a fejlesztés területén. Szanyával beszéltük, hogy egy gyerek csak auti lehet, amúgy lehet, hogy inkább a beszédértésével van nagyobb gond, mégse mehet logopédiai osztályba. Régen vegyes szegregáció volt inkább, igaz akkor se értettek jobban a különbözőségekhez, most kezd egynemű lenni, de itt se érzem a mélyebb megértést. (persze kivételek vannak Pl: valaki jól húz, valaki jó fogsort csinál
Elsős anyaggal tisztába vagyok, tudom mit lehet, kéne. Csak kéne hozzá jó sok segédanyag és baromi sok idő. Kb. a fejlesztések után 6 órára érünk haza, a hétvégén utolérem magam és most éppen vízórát cseréltetek és lakás generálba kezdek.
Viszont az ötleteid jók, sokat mi is alkalmazunk. Karikázás helyett számolókorongot raktunk rá a számokra, betűkre, vödörre. Sokat nézzük Dávid elsős olvasó könyveit is.
Marco: M. memóriájával semmi gond! A fogyatékos szót biztos hallotta, de ő már nem csinál ilyen dolgokat amik furik, gyerekesek.
Mo. nem csak jó integráció nincs, de igazán a szegregáció se működik. Vagy nagyon legyél átlagos, faragható v. nagyon fogyatékos akit kiszolgálunk csak.
Pl.: én tuti a folyosót átalakítanám egy játszótérré, ha már nem lehet az udvarra menni szünetben. Szerencsére vannak törekvések, csocsó, pingpong asztal, szobabicikli.
A szakmai részéről inkább nem szólnék. :whistle:
Curasso: remélem a vadászat vége egy jó suli lesz! Mi a férjem unokatesójánál lakunk papíron.
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kerületes dolog:
- bundáskenyér
-
- Nem elérhető