óvodai integráció
- Szilgyo
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Krisztinaa
- Nem elérhető
Megosztanád velem, hogy ez melyik ovi volt? Nagyon fontos lenne!
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mandarin
-
- Nem elérhető
- 8 éves auti kisfiú, két kishúg
Hasonló a gondom, mint Krisztinaa-nak!
Elnézést, hogy közbevágok, először válaszoljatok neki!
Mi is ovi választás előtt állunk, a fiam is lassan 3,5 éves, de nem tudom megítélni, hogy szegregált vagy integrált csoport lenne-e neki jobb. A kerületünkben semmilyen jó lehetőség nincs!
Megnéztem a napokban egy nagyon felkészült, kiváló szegregált és integráló intézményt is a szomszédos kerületekben. Mindkét helyre elég nehéz bekerülni. Megvan mind a kettőnek az előnye, hátránya. Hamarosan mi is megyünk ez ügyben a bizottság elé, de én nem bízom a döntésükben.
Kérdés:
Tudtok-e esetleg olyan oviról Dél-Pesten, ahol van auti csoport, mondjuk 8-10 fős, és mellette 2-3 másik "ép" csoport?
Tehát nem kifejezetten szegregált (csak értelmi sérültek autikkal vegyesen), és nem is az a fajta integráló, ahol 24 a csoportlétszám. (Az utazó gyógypedagógus nekünk biztosan kevés.)
Hanem inkább a kettő között, ahol egy épületben vannak az autisták az ép gyerekekkel, de nem egy csoportban.
Soroksár, Kispest, Erzsébet, Gyál, Kőbánya is szóba jöhet.
Köszönöm a segítséget!
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- Bori
- Nem elérhető
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- szilgabi21
-
- Nem elérhető
- fiam 6éves, lányom 5 éves auti mindkettó
Találtam óvodát, iskolát a gyermekeimnek csak az a probléma mi vidékiek vagyunk. Kérnek lakcímkártyát, költözni nem tudunk. Hogyan tudnám elintézni vagy kihez tudok fordulni, hogy felvegyék őket!?
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Ha ez a helyzet, hogy nincs közelebb megfelelő iskola, óvoda, akkor erre lehet hivatkozni, aztán talán nektek is bejön. Sajnos mindent egyénileg kell intézni, kijárni, nincs egységesen kialakult rendje ennek.
- szilgabi21
-
- Nem elérhető
- fiam 6éves, lányom 5 éves auti mindkettó
Kerületi nevtan.-ba monták csináljam így.
Nálunk a helyi ovi integráló( most ide járnak) csak az helyi sulit nemtudom. De ha nem lesz más akkor megyek a helyitan.kép.-hez.
Írok majd, hogy sikerült!!
Üdv.: szilgabi
- enagy2007
- Nem elérhető
Erdeklodni szeretnek hogy volt vagy van valakinek tapasztalata 6.-7 keruleti integralt oviban?A listaban ugy lattam hogy a 6-7 keruletben nem sok helyen van integracio.
Elore is koszonom
- Miri
-
- Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- enagy2007
- Nem elérhető
- airelle
-
- Nem elérhető
Ha nem írtak a fejlesztésekre óraszámot szintén ebben a papírban, akkor mi a minimum, amit meg kellene kapnia? Előre is köszönök minden segítséget. Tele van a hócipőm, hogy magánúton kell intéznem minden fejlesztést, az óvoda meg egy fűszálat sem tesz keresztbe.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Az óraszámot a szakértőinek kell beleírnia, viszont azzal se mész sokra, ha be van írva.
- airelle
-
- Nem elérhető
Most elmegyek egy sarokba hüppögni.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Mi újság amúgy? Melyik sulit tervezed?
- airelle
-
- Nem elérhető
És mivel ilyen "sok" segítséget kapunk az oviban, ezért úgy döntöttem, hogy már jövőre elkezdjük az iskolát, nem csináljuk végig az ismétlő nagycsoportot így kínlódva, inkább kiemelem a káoszból. Első körben a Laborcot szemeltem ki, novemberben megyünk megnézni. Remélem, hogy a gyerkőc megugorja a szintet. Nagy megnyugvás lenne, ha tudhatnám, hogy napközben szakértő kezek között van.
- Anya
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szóval ha nem megy sehogy sem, akkor jövőre a suliban lehet, hogy megkapja, amire szüksége van. Nem mondom, hogy ez megfelelő megoldás, hogy egy évig semmi, de legalább utána lehet valamit intézni. Vagy ha ez segít, akkor csak egy évig kell neked intézni, aztán jó szerencsével átvállalja a suli.
A nevtannal én is futnék egy kört, bár minket lepattintottak. De van, ahol vállalják autik fejlesztését.
- Anya
gyereknek mert kell, és ott a gyógypedagógus felméri és azt mondja hogy szerinte is,
akkor lepattinthatják azért mert auti?
Lehet hogy nekünk szerencsénk volt?