Autizmus mindennapok
- Szanya1
-
- admin
Hogy közben miket írtatok! :blink: Ezek a családtörténetek elképesztőek.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Ha 18-év alatti a gyermek nem küldhetnek ki. Jogod van a gyerek mellet lenni !! Én automatikusan megyek be vele mindenhová , még sehol nem mondták , hogy nem mehetek .Volt ahol azt mondták jobb lenne , ha kinn maradnék , Én erre azt válaszoltam , hogy az anyja vagyok és szerintem meg nem.
- bundáskenyér
-
Témaindító
- 10 éves középsúlyos auti kislányom van
bennünket is évente néztek, de az előírás, hogy min.2 évente kell.
Számos szabályt megszegtek nálatok. Elmaradt értesítés, szülő kiküldése.
De ez, ritka kivétellel így megy szép hazánkban...
- piros.zsuzsanna
- piros.zsuzsanna
- piros.zsuzsanna
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- piros.zsuzsanna
->eistein frizura (mert ráadásul sötétbarna, dús,göndör), de nem lehet szólni , mert borzasztóan megsértődik, azonnal felpattan, szó nélkülelviharzik fél évig nem látod, nem hallod. De mindig hívm, de amikor elköltözött a fenti panelből, fél évig nem tudtam a címét, és még csak 1szer(most húsvétkor) voltam az új lakásában, de a szobájába nem lehetet bemenni, csak a nappaliba
- piros.zsuzsanna
- piros.zsuzsanna
- piros.zsuzsanna
- piros.zsuzsanna
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Azért jó olvasni, hogy ilyen kitartó és hűséges testvér vagy!
- champ
-
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Idén első alakommal Apa volt vele, nem tudta, hogy mi a dörgés, ráadásul most kicsit máshogy ment, mint eddig!
Szanya:
Igen, nick nevek lennének jók, de nem muszáj minden képet, csak mindenkit jó lenne megismerni arc szerint! Köszi előre is!
Piros.zsuzsa:
Az én öcsémmel is nehéz. Még csak 22, a szüleimmel lakik. Borzasztóan boldogtalan, mert irreális elvárásai vannak önmagával, a karrierjével kapcsolatban. Nem lehet katona (háta istennek) és hiába fotóz tök ügyesen, annak idején nem tudtuk rábeszélni, hogy ebben az irányban tanuljon tovább. A bizonyos kiemelkedő területei ellenére egy összeszerelő üzemben dolgozik 3 műszakban. Tök utálja, ennek gyakran hangot ad, így sanszos, hogy a következő leépítésnél sorra kerül. Anyukámat a halálba cukkolja. Tudja, hogy valami nem stimmel vele, mert a mai napig rendszeresen jár a nevelési pszichológusához.
Én sem tudom, hogy mi az az espricot!
A bizottság nekem elsőre azért volt szörnyű, mert senki nem mondta, hogy mire számítsak. Hiába volt időpontunk, egy órát várakoztunk a sivár folyosón. Mire bekerültünk egy irodába a gyereknek zéró türelme maradt. Semmilyen feladatot nem végzett el úgy, ahogy kérték. A montesori tornyot felépítette, de méret szerint visszafelé, majd sorba rakta a korongokat a szivárvány színei szerint. Viszont minden feliratot elolvasott 5 évesen, amit a szobában talált. Ebből megállapították, hogy nem értelmi fogyatékos. Kb. 5 perc után a hölgy közölte, hogy most behívja az egyik kollégáját, hagy nézzen meg ő is autit. Itt én kiborultam, hogy úgy döntenek a gyerekek sorsáról, hogy az én fiamat mutogatják egymásnak, mint a bazári majmot. Egyébként azt írták le, hogy maradjon az addigi ovijában, és mennyi fejlesztés jár neki, amit már addig is kapott, mert mi hordtuk a nevelésibe.
A következő évben tök más volt, pedig a legrosszabbra készültem: nem kellett várni, voltak játékok a folyosón, beszélgettek a gyerekemmel (már kicsit lehetett)a vizsgálatot pedig egy új gyógyped. csinálta, aki az autizmus alapítványtól jött. Zalán játszott egy szuper kacatokkal felszerelt szobában, mi beszélgettünk róla. Néha kért ezt-azt a gyógyped a gyerektől (hozd ide, milyen színű, neved, korod stb.) Erre jött az idei, ami megint is csalódás.
- Szanya1
-
- admin
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Egy étrend-kiegészítő, halolaj készítmény, amiben van cink és magnézium.
Napi 4 kapszula kéne, de a fiam nem tudja egészben lenyelni, ezért kinyomom egy kiskanálba, amit le kéne nyalnia. Egyből öklendezik, mikor fél éve abbahagytuk már hányt is tőle. De tényleg használ neki amúgy. Szóval mi napi egyet adunk most csak. Ha megtanulná lenyelni egyben, mehetne a napi kettő. Amúgy szerintem drága, 60 darab 4ezer ft. De most ezt bevállaltuk megint, mert jó hatással van rá. Meg így nem olyan drága, hogy csak napi egy-két darabot kap. Csak valahogy megtanulná lenyelni, nem szeretem, hogy rosszul van tőle. Ezért is kérdeztem, hogy mivel adta be, aki már adta így kinyomva. 3mackó, jó nektek, hogy csak lenyeli és kész.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Mikor Zolikának először adtuk, majdnem 3,5 évesen, mondtam férjemnek, hogy nem fogja tudni lenyelni, szedjük szét, de ő kipróbálta és lement. De hogy borzoljam a kedélyeket, a kettőt egyszerre nyeli le. Na ebben jók vagyunk.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Pongi