Autizmus mindennapok
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Nincs szándékomban. Ne haragaduj!
Az auti.oktatás nincs megoldva magyar.o-on . De az biztató , hogy szülöi nyomásra nagyon jó kezdeményezések vannak. Anno a Szellő suliban ezért jött létre az ép értelmű autiknak a csoport.
Maglódon egy nagyon jó óvi van , amit a Korai fej. gyógyped segít.stb. A lényeg, hogy sokkal több befogadó intézmény kellene , + a szülőknek kell kijárni az utat ahol nincs ellátás.
Az mindig nagyon fontos szempont, hogy milyen a gyermek , mennyi segítségre van szüksége .Ez egy nagyon széles sprektum.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- silvuple
Szeretném nektek elmondani, hogy elhatároztam magam, úgy döntöttem felnevelem a fél éve hozzám került autista kisfiút, megteszek mindent amit csak lehet, hogy ez a döntés igazán megalapozott legyen.
Érzem,hogy ez így a helyes, mert jól vagyok és így már nem is annyira nehéz. :lol:
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- champ
-
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Valószínűleg életed egyik legmeghatározóbb döntését hoztad meg. Neked meg volt az az előnyöd velünk szemben, hogy lehetőséged volt választani. Nekünk édesanyáknak, édesapáknak nem, de azt hiszen senkinél sem volt kérdés, hogy mit kell tennünk.
Minden tiszteletem a tiéd, hogy belevágod a fejszédet ebbe a kemény fába! Mivel olvasod ezt a fórumot, valószínűleg nagyjából tudod, hogy mi vár rád. Egy dolog azonban nagyon fontos: soha ne csüggedj, mert elképzelhető, hogy te is olyan kincset kaptál, mint mi mindannyian, csak valamennyiünknek sokkal nagyobb munka lesz megcsiszolgatni ezeket a kis gyémántokat!
Sok sikert, erőt és kitartást a feladathoz, és ne feledd, hogy mindig van kihez fordulni, ha megakadnál!
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Marcoverde, abszolút nem éreztem úgy, hogy bagatellizálni akarnád a fiam problémáját! Inkább csak úgy kijött belőlem, amit írtam, tudom, hogy nekünk mindig is ez lesz a keresztünk, ez a "totál nem látszik semmi, de valójában nagyon is ott van" téma. Ez sokszor nagyobb baj, mint az, hogy baja van
Én is többek között ezért mennék külföldre, hogy az NT gyerekem se ide járjon iskolába.
A szakértőikről néhány kivételtől eltekintve csak rosszat hallottam. A nevtanról sem sokkal jobbat különben, de onnan több jó jött vissza ismerősöktől.
Labolen, én is egyetértek veled! Az a baj, ha már van ASes papírod, azt nem nagyon fogják felülbírálni. Bízzunk abban, hogy nem úgy lesz, ahogyan most gondoljuk...
- piros.zsuzsanna
- kimni
-
- kimni
-
- Glor
-
- piros.zsuzsanna
- piros.zsuzsanna
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Azért merült fel bennem ez a kérdés, hogy mikor volt egyszerűbb, mert most valami olyasmit hallottam, hogy az sni kóddal rendelkezők egy másféle tananyagot tanulnának, mint a többség. Gondolom, hogy valami egyszerűbbet, kevesebbet. Engem ez ijesztett meg, hogy akkor az én enyhe esetnek mondható kisfiamnak talán esélye sem lenne elérni az egy diplomát sem. Mert ha kötelező anyag van, akkor nincs differenciálás, hogy jaj fiam te milyen ügyes vagy matekból, tessék itt a nehezebb példa. engem csak ez aggaszt.
Már rebesgették, hogy megváltozik a mostani sok tankönyves rendszer a normál iskolákban is. Mostantól majd egyféle lesz. És vajon milyen szinten lesz az a könyv? Elit gimnázium, vagy szakmunkás???
- kimni
-
A férjemmel az a baj, hogy nem érzi igazán gáznak, hogy ő más. Nem érzi,hogy baj, hogy segítség nélkül nem lenne állása sem (normális legalábbis nem), hogy segítség nélkül mondjuk éhen nem halna, de nem tudná rendesen ellátni magát (a számláinkat fizette ő egy darabig, húha... mindent befizetett, ami jött, de nem tudta, hogy egy adott hónapban már jött-e villanyszámla vagy sem, de ha kétszer jött, kétszer fizette). Szerinte nem kell neki semmiben változnia, nem fogadja el az AS-re irányuló segítséget (a mindennapi életviteli segítségeket igen persze, anélkül nem menne semmi). Tulajdonképpen tagadja a diangózist, amit ugyan papíron nem kaptunk meg, mert nincs 40 ezrünk rá, de kimondták az AA-ban. Én küldtem el őt oda. Szóval, nekem az a bajom vele, hogy szerintem javulhatna csomó mindenben, ha elfogadná az állapotát és ABBAN kérne, tudna kérni segítséget. De abban nem kér és nem fogad el semmit. Szinte büszke rá, hogy ASes, mert az olyan jól csengő dolog, ezzel egyértelmű, hogy ő nagyon okos (tényleg az), egy kis különc zseni, de a nehézségeivel nem akar szembesülni. Nem kérdeznéd meg az öcsédet, hogy nincs-e kedve felvenni a kapcsolatot a férjemmel? Az a helyzet, hgy a férjemnek barátai sincsenek. A családjával sem ápol különösebb kapcsolatot (én ápolom a családjával a kapcsolatot, amikor én nem voltam, nem is találkoztak), senkije nincs rajtam és a gyerekeken kívül, mi pedig szét fogunk menni. (jó, nem hagyom magára, nagyon szeretem őt, de azért akkor sem élet ez így, ennyire egyedül, pedig neki is kellenek az emberi kapcsolatok, csak nem tudja megfogalmazni a vágyait) Azon is gondolkodtam, hogy keresek neki egy aspi felnőtt fórumot (gondolom, csak USAban van ilyen, de nem baj), hátha megérti másokon keresztül, hogy amivel ő szenved, azzal nem biztos, hogy szenvednie kellene, ha elfogadná a segítséget. Esetleg társasága lenne, mégha aspik is (velük úgyis jobban megérteti magát).
Labolen, én nem tudom elképzelni, hogy valóban lesz ilyen egységesítés. Értem, hallom, tudom,hogy ez a terv, egyszerűen nem tudja befogadni az agyam, ez túl brutális lenne. Őszintén bízom benne, hogy nem lesz valójában bevezetve. Egyetlen út még maradt, hogy magántanuló legyen valaki, de ez meg a szocializálódás miatt nem szerencsés, bár, ha választani kéne, ezt választanám az egységesített snis tanterv helyett.
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Kimni: a találkozón lévő pólódat lenyúlnám már ott is mondtam, de nem figyeltél rám! Akarom!(hol egy követelőző jel?)
Glor: Kimni egy tuningolt kiborg csak nem tudjuk. Ami nem pusztítja el az megerősíti!
Labolen: Ne izgulj már a sulin, Latkának megtalálod a megfelelőt nyugi, ha meg kell akkor harcolni fogsz, kiskapun osonni, ablakon bemászni.
És ne félj egy tankönyvből se tanítanak egyféle képen, mert ott lesz mindig a tanári tényező. Az én töri tanárom azzal kezdte: Lapozzanak a 12,25,35...stb oldalra és húzzák át!- Na ezt jegyezzék meg, soha nem fogják tőlem hallani!
- Pongi
Kívánom Neked ,hogy minden célodat elérd az életben!
- labolen
autispektrum.org/forum
Nézz rá, nekem még nem volt időm nagyon belemélyedni, csak egy picit belekukkantottam. De jónak tűnik.
- labolen
- piros.zsuzsanna
- labolen
A diagnózissal nincs bajom, azt meg kell kapni, ki kell derülnie, hogy mi van a gyerekkel, hogy a mgfelelő irányba indulhassunk a fejlesztésével. Csak azt kifogásolom, ha emiatt hátránya lesz, nemhogy előnye, sőt még csak azonos elbánásban sem részesülhet, mintha nem lenne bizottságos papírunk. Egyedül a bizottság elé nem kellett volna elmennünk... Amúgy minden a fiammal dolgozó pedagógus tud a diagnózisunkról, el sem akartuk titkolni, és el sem lehetett volna.
Szóval egyetértünk szerintem.
- piros.zsuzsanna
- piros.zsuzsanna