Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• tomger
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Több
13 éve 4 hónapja #9526 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Kati, nagyon sajnálom, jobban van Patti?
Ez sajnos szerintem egy NT-nek is hasonlóan szörnyű élmény lett volna, az ismeretlentől való félelem ilyen.
2,5 évesen a nagyom-mal 24 órás ph mérésen voltunk. Nem engedtek be, amíg ledugták neki a csövet a torkán, de ajtón keresztűl is borzalmas volt hallgatni a fájdalmas sikítást. Aztán 1 órán keresztül mondogatta vedd ki, vedd ki. Hiába mondtam nem lehet, folytatta vedd ki, vedd ki.
Lassan 11 éves, a mai napig emlékszik rá!
Most Gergővel hallásvizsgálaton voltunk. Benéztek a fülébe is előtte. CSAK egy kis fülzsírt szedtek ki a füléből, de végig ordította, hiába mondtuk ez nem fáj, nem számított.

Labolen, köszi a sok szép képet, sok játékotok van, ami pontosan megegyezik a mieinkkel, úgyhogy Gergőnek szerintem nagyon jó lesz...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 4 hónapja #9527 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Labolen, fantasztikus volt a parti, köszönjük! :)
Nem is kezdek áradozni, úgyis írok egy cikket a buliról. :)
A képeket vagy a dropboxba kéne feltölteni, vagy valami hasonló módon valahova.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• sünöcske
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Több
13 éve 4 hónapja #9528 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Labolen: Örök hála a férjednek, hogy engedte ezt a bulit! Neki külön köszönet jár, mert te tudjuk milyen vagy! :blink:

Én egy kicsit áradozok a gyerekek fantasztikusak voltak, ahogy a szőnyegen ültek egymáshoz közel és játszottak igazi kis óvoda lett ott hirtelen. Mindenki feltalálta magát! Ja és ne feledkezzünk meg a finomságokról igaz Tomger ;)
Szanya: a cikket várjuk képekkel illusztrálva a hírekben! A tortát is akarom látni egyben!

• agiviki
Több
13 éve 4 hónapja #9529 Írta: agiviki
agiviki válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Labolen, tényleg köszi a lehetőséget. A férjednek külön! Amikor eljöttem Mimivel kilátásba helyezte ám a jövőre is a bulit!!!

Sajnálom, hogy nem maradtunk sokáig, de így is nagyon örülök, hogy láttam a srácaitokat és néhányatokkal még beszélgetni is tudtam :) Olyan ügyesek voltak a gyerekek, büszkék lehettek rájuk! Remélem a következő gyerekes talin már Mimikém is tovább szeretne maradni és játszik kicsit a többiekkel vagy legalább közöttük. Mostmár alszik, de fél nyolckor hozta a laminált képeket
Labolenék házáról, beült a kocsiba és mutatta, hogy menjünk :laugh:

Szanya, nagyon várom a cikket és a képeket!

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 4 hónapja #9530 Írta: Szanya1
Labolen, még a gyerekeidnek is hadd köszönjük meg, hogy engedték, hogy a birodalmukba más is bemenjen és játsszon a játékaikkal!

Viki, annyira édes Mimi! Remélem, hogy legközelebb tudok vele játszani egy kicsit.

Ha kapok még képeket, akkor tudom összerakni a cikket, mert nekem nincs mindenkiről fotóm (pedig igyekeztem).

Kérek engedélyt a résztvevőktől a fotók közlésére! (Nem fogok megsértődni, ha valaki nem akar szerepelni. :) )

Azt sajnálom, hogy nem csináltunk videót. Jó lenne kampányfilmnek. :)

Akivel nem tudtam beszélgetni, azokkal legközelebb szeretnék!

• labolen
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Több
13 éve 4 hónapja #9531 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a délután, és hogy ezt Ti is így látjátok! :)
Szuper időnk volt, A gyerekek remekül viselkedtek, mindenki nagyon aranyos volt! Bár én nem vagyok meglepődve, erre számítottam! :D
A férjem olvasta a hsz-eket, és most nagyon büszke magára. Köszi!
Én is megköszöntem neki a segítséget, tényleg nagy szám, hogy elviselt engem egy héten kesresztül, ahogy idegesen takarítottam mindenfelé a házban és a kertben. A délután az elmúlt napokhoz képest sétagalopp volt neki. :blink: :laugh:
Köszi mindenkinek a sok finomságot, remélem mindenki talált kedvére való enni-innivalót. Műanyag pohárral el vagyunk látva jó pár találkozó erejéig, majd viszem a legközelebbi helyszínre.
Jó volt találkozni mindenkivel, régi ismerősökkel és az újakkal is. Remélem hamarosan találkozunk megint személyesen, addig is marad a fórum.

Ami itt maradt: Kisstim a tálad, láttam én, hogy mintha eggyel kevesebb lenne a kezedben. Túszként itt tartom, ha megyünk hozzád viszem. :)
Egy írt program cd: azt hiszem talán Szanyáé, legalábbis az ő kezében láttam. Mi legyen vele? Posta?
Ha még valakinek hiányzik valami, szóljon, bár én mást nem találtam.

És megnyugtatásképp: 20 perc alatt összerámoltuk a házat és a kertet is. Egyszerűen verhetetlenek vagyunk a férjemmel! :D És persze nem hagytatok sok takarítani valót sem, jók ezek a műanyag cuccok. Még mosogatnom sem kellett.
Viszont nem csak a gyerekek, de én is kifáradtam estére... Megyek is pihenni!

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 4 hónapja #9532 Írta: Szanya1
Labolen, tényleg szuperek vagytok! :cheer:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

• agiviki
Több
13 éve 4 hónapja #9533 Írta: agiviki
agiviki válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Szanya, majd jelzem Miminek ezen igényedet :laugh:

Bizony én is játszanék a többi gyerkőccel, de akkor vagy Mimit kell itthon hagynom vagy Apát elvinni, de akkor mi legyen Olivérrel? Ha viszont ő is jön,
akkor már megint nem érek rá mással foglalkozni. ÁÁÁÁ! Viszont egy-két gyerkőccel tudtam beszélgetni (beszélgetni azért Mimi mellett is lehet), tényleg egy élmény volt :)

• kimni
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Több
13 éve 4 hónapja #9534 Írta: kimni
kimni válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Labolen, annyira klassz volt, köszi mindent, hihetetlen energiáitok vannak a férjeddel!!!! :) Mi is nagyon jól éreztük magunkat, a gyerekek is! Mindkettő kérdezte este, hogy akkor holnap megyünk vissza "kiskocsizni, ugye?" :)
Remélem, Leni is időben el tudott aludni! A férjednek is külön köszönet :)

Nagyon fel vagyok dobva, hogy láttam ezeket a szuper gyerekeket! Mimi tényleg nagyon helyes, kár, hgy váltottuk egymást... De majd legközelebb :)
Mindegyik gyerektől odáig vagyok, a nagyoktól is, kicsiktől is :)
Szanya, igenis egy az egyben kis Szanya a fiad arcra :)
Kisstim, Süni, azért egyszer majd eljönnek a ti gyerekeitek is, ugye?

Manka, mindenképpen álljanak úgy a csillagok, hogy a legközelebbire el tudjál jönni, hiányoztál!!! Nálam van a DVD különben!

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 4 hónapja #9535 Írta: Szanya1
Viki, 2 gyereket nehéz úgy "elosztani", hogy még beszélgetni is tudjál, de azért próbáljuk meg. :)

Kimni, nagyon keveset láttam a gyerekeidet. Kiskocsiztak végig? A Balatonon remélem, tudunk majd játszani! Csak sajnos ott kiskocsi nem lesz. :)
Neeem... :laugh: Ha esetleg mégis, akkor reméljük, kinövi. :laugh:

Manka, én is sajnálom, hogy nem jött össze most. :(

A Balcsira remélem, hogy mindenki hozza az egész családot! HáromMackó, mondj egy időpontot, hogy mikor lenne jó Neked a balatoni!

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 4 hónapja #9536 Írta: Szanya1
Nagyon örülök, hogy jöttek olyanok, akik eddig nem! Zalánnal még játszottunk is egy rövidet.

Dreamer, legközelebb focizunk is a fiaddal, nem csak elkezdjük. :)

Marcoverde, lehet, hogy írtad már, voltatok Ti IQ mérésen? Valamiért az a benyomásom, hogy a fiad IQ-ja nagyon magas lehet. Ugye normál suliban gondolkoztok elsősorban?

• Dreamer
Több
13 éve 4 hónapja #9537 Írta: Dreamer
Dreamer válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Jó volt a parti, köszönjük!

De a kényszerűen szolid viselkedés elletételezése már a hazaúton megtörtént. Betértünk a fehérvári Auchan-ba vásárolni a hétre kaját, és ott elszabadult a két "fiú", és olyat viháncoltak, mintha háromhetes kutyakölykök lennének. :D

A fiam életében alig focizott még, nem szereti. Ha itt ezt kezdeményezte, akkor vagy a társaság volt rá varázslatos erővel, vagy nagyon unta magát egy ideig. :D De ez az ő baja, a húga hozott magának elfoglaltságot, ő nem. :P

Amúgy nem értem, mért nem akarják ezeket a gyerekeket közösségbe engedni, mert ennél szebb viselkedést egy NT-től sem nagyon lehet várni ilyen helyzetben.

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 4 hónapja #9538 Írta: Szanya1
Nagyon fegyelmezettek voltak, nem csoda, ha utána vidámkodtak egyet. :laugh:

Tényleg? :blink: Nem kezdeményezett, de mikor látta, hogy focizni fogunk, beállt. Nem úgy tűnt, mint aki utálja! :)

Ez tényleg érthetetlen. A negatív előítéletek miatt van, de azt nem értem, hogy akkor miért nem nézik meg a gyerekeket élőben, csoportban? Nekünk szerencsénk volt eddig, mert ez megtörtént az oviban. De az iskolák nem nagyon szokták őket nézegetni, csak elutasítani.

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 4 hónapja #9539 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Örülök, hogy ennyire jól sikerült a találkozó, és hogy mindenki ilyen jól érezte magát. :)

Szanya1:
Konkrét időpontot nem tudok mondani, mert fogalmunk sincs, mikor fog jönni a burkoló és a festő stb. Ha már tudható, hogy kb mikor lesz, akkor szerintem jobban hozzá tudok majd szólni. De köszönöm a figyelmességet. :)

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

• Dreamer
Több
13 éve 4 hónapja #9540 Írta: Dreamer
Alapvetően labdajátékokban nem jeleskedik, ezért nem is űzi. Bezzeg a különböző fegyverforgatások, célbalövés ... tegnap a Csodák Palotájában olyat lőtt a "lézerpisztollyal", hogy a többiek csak kulloghattak a nyomában az eredményeikkel. :) Őt ez érdekli, és örülünk, hogy ebben legalább mozog. És nem vert még össze senkit, sem direkt, sem véletlenül. Edzeni hivatalosan nem jár. Amit tud, azt magától tudja.

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 4 hónapja #9541 Írta: Szanya1
HáromMackó, vasárnap is dolgoznak majd?

Dreamer, majd egyszer elmegyünk Fótra a homokfalhoz lőni. Csak előbb be kell szereznem néhány vesszőt az íjamhoz. Nektek van légpuskátok? Nekünk volt a családban, de már olyan régen voltunk lőni, hogy lehet, hogy eladták. Egyszer voltam olyan íjászversenyen (mint néző), ahol a dombra kitettek műanyag állatokat, arra kellett lőni, na az biztos tetszene a fiadnak!

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 4 hónapja #9542 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Szanya1:
Nem hiszem, de ha hétközben szabit vesz ki a férjem (márpedig jó folyamatosan a szakik körmére nézni) akkor előfordulhat, hogy muszáj hétvégén helyette bemenni, illetve hát akkor már úgy lenne nekünk a tuti, ha megtoldhatnánk a találkozót még pár nap balatoni tartózkodással is stb. De olyan sok szempont van, hogy ne hozzánk igazodjatok. Mostanában sajnos majdnem minden szombaton dolgoznia kell, és a nyári leállás ide iseje alatt is legtöbbször dolgozik, mivel ő a felelős az épület üzemeltetésért, karbantartásért, azaz a nagyjavításokat, felújításokat a gyár leállása idején tudják megcsinálni stb.
Azt se lehet tudni, hogy éppen nem akkor fogok "lerokkani" (mint például most reggel a nyújtózkodás ártott meg a nyakamnak). De azon vagyunk hogy legalább egyszer eljussunk egy ilyen találkozóra, főleg úgy, hogy még a férjem is érdeklődött utána. :)

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

• Dreamer
Több
13 éve 4 hónapja #9543 Írta: Dreamer
Az új szerelem a NERF. Ilyen van neki. :) Egyébként meg bottal ügyes.

• Curasso
Több
13 éve 4 hónapja #9544 Írta: Curasso
Curasso válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Sziasztok!

Vasárnap erősen kémleltem az eget, hogy ne essen az eső, amíg találkoztok.
Ahogy elnéztem a vártnál sokkal-sokkal jobban sikerült az összejövetel.
Bár nem voltam ott, de minden tiszteletem a szervezőknek :)

a Balatoni kirándulás engem is érdekelne.

• Curasso
Több
13 éve 4 hónapja #9545 Írta: Curasso
Curasso válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Mi az a NERF? Nem tudom

Oldalmegjelenítési idő: 0.389 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum