Autizmus mindennapok
- Nikuc
A vékonyság nálunk családi dolog. Mi sem vagyunk vastagok, és a lányom annyit eszik, hogy sokszor már félek, rosszul lesz, mégis vékonyka. Most megyünk 15 hósra, tegnap mértem, és még nincs 9 kiló. (még 20 deka...) Neki is nagyon jó az immunrendszere, Ő még lázas sem volt.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Én nem vettem észre, hgy a glutén megvonás bármilyen jóval járt volna a fiamnál, de tejterméket az ekcéma miatt nem kap. A glutént adom neki (azaz pékárut), mert nem változik semmi, ha nem kap, de tejmentesen eszik az oviban is, bár, tolerál valamennyit, mégis jobb nélküle.
Egyébként az én kisebbikem 15 hósan nem volt 9 kiló
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dreamer
(Viszont simán letekert 11 km-t biciklivel.)
Ez most már nincs. Mármint a kilógó bordák.
Amit az élelmiszerekről én gondolok, az az, hogy lassan már nem rendes kaját eszünk, hanem ételnek látszó mesterséges szemetet. És bármilyen diétát tartasz, rengeteg méreg jut ezzel a szervezetedbe.
Ez a tejallergia dolog is eléggé új keletűen ennyire kardinális probléma. Amíg a tej tej volt, és az állatok nem voltak telenyomva antibiotikummal, hormonnal és nyugtatóval nem volt baj a tejivás.
Ugyanez igaz a növényekre is. Napfényt, földet sose látott, vegyszerben nevelt, mesterségesen utóérlelt cuccokat eszünk, aminek az íze meg sem közelíti azt, amit anno gyerekként a kertben megtermeltünk.
Nálunk nem volt ekcéma, és nincs gond a kenyérrel sem, bár cirka 10 éves koráig alig evett bolti kenyeret, én sütöttem otthon. Tejjel volt némi apró gond, amikor átálltunk a tápszerről a tehéntejre, de két hetes fokozatos átállással megoldottuk.
Amit mi megfogunk, az az édesség. És azt sem kizárólagosan, csak éppen gyümölcsjoghurtra, túrókrémre és túrórudira vannak szoktatva nyalóka és tábla csoki helyett, bár azt is kapnak olykor. És nincs üdítő, csak gyümölcslé, esetenként szörp. Gyümölcsléből a rostos, préselt, vákumosan tartósított, csapra verhető almalé a sztár. (Meg a KUBU, de azt gyomorrontásra tartogatjuk általában.)
- Nikuc
Lehet, hogy igénybe veszem a tanácsaidat étrend ügyben, de először elolvasom a könyvet.
Én sem hiszek benne túlzottan, de nem lenne nehéz betartani, akkor meg nem veszítek vele semmit. Szerintem nem a tej és liszt kivonás segít, hanem tényleg inkább az, hogy egészségesebben eszik helyette.
A hiperaktívoknál állítólag nagyon sokat számít, ha nem esznek finomított szénhidrátot és cukrot, lehet, hogy ez is sokat számít az autiknál is, mert valahol rokon probléma lehet a kettő.
Nekem nagy szerencsém van. Ő rendesen iszik (egy időben szerintem kicsit sokat is ivott, de én is olyan vagyok), csak a vizet szereti, néha kér egy kis (bolti) zöld teát. Tejet sem iszunk. Én csak a kávémba, jó egy hétre elég a literes. Natúr joghurtot szoktunk enni, meg sajtokat.
Most van a dr. Csont, amit a filmajánlóban mondtam (RTL-klub), de a Cool-on is ismétlik.
- Nikuc
Az édességet mi is nagyon fogjuk. Van kakaós édes keksz, napi 4 szem, de van, hogy hetekig nem is kap, nem hiányzik neki. Persze, ha nagyon nem enne, én sem válogatnék. Biztos jobb lenne a kóla, mint a semmi.
A lányom szereti a krémtúrót néha, csinálok neki gyümölcscukorból, túróból, joghurtból és gyümölccsel vagy vaníliával.
Az én fiam is olyan, hogy ha nyújtózik, kilógnak a bordái, és horpadt a hasa.
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Ekcémája az érintett fiamnak is volt, de mostanában az sem jött ki.
Kicsinek mindegyik fiam jó húsban van volt, de ahogy nőnek úgy vékonyodnak.
*
Mi most az "együnk meg minnél többféle ételt" diétával vagyunk elfoglalva.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- Szanya1
-
- admin
Viszont a vizuális segítségek mindenhatósága elképesztő. Panaszolom Edinának, hogy nem veszi fel a fülmelegítősapkát, mondja, hogy mutassak neki képet, amin egy másik gyereken rajta van a sapi. (Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe? Több év gyakorlattal. :huh: ) Megmutattam és felvette azonnal.
- Dreamer
Ha be tudsz neki adni fájdalomcsillapítót, akkor közvetlenül az után, hogy hat (10-15 perc) érdemes megpróbálni egy kis evészetet, mert akkor a legérzéketlenebb a torok. Puha cuccok kellenek, és olyan, ami nem savas, mert az csíp ilyenkor. Ha megissza a KUBU-t, akkor az pedig sokat jelent, ha szilárdat nem is fogad el. Abból is van sokféle összetételű.
- Nikuc
Az én gyerekeim úgy fél éves korukig, ameddig csak szopiztak, nagyon gyarapodtak. Simán átlag felett voltak. Aztán azóta visszavettek a lendületből erőteljesen. Mindegy, végülis egészségesek, még beleférnek a normál szórásba.
Szanya: Nem is sejtettem, hogy ilyenre is jók lehetnek a vizuális eszközök. Remélem, nekünk majd az orrszívóra jó lesz. :laugh:
Jobbulást kívánok a kisfiadnak!
Meleg pépes-folyékony dolgok sem segítenek? Nincs tapasztalatom, mert az enyémeknek még nem volt torokgyulladásuk (ill egyszer a Manómnak volt, de ő evett), viszont az én torkom elég érzékeny, és nagyon jól esik olyankor a langyos leves, gyümölcslé, meg a sós dolgok (pl. az extrudált kukorica, mert az szétolvad, és a só fertőtlenít)
- Szanya1
-
- admin
Most azért annyira nem rossz a helyzet, mert hajlandó inni, beveszi a gyógyszert (némi ráhatásra) és még a szájfertőtlenítőt is bele tudtuk fújni a szájába.
A KUBU-t max. úgy tudnám beleerőltetni, mint a gyógyszert.
Nikuc, az orrszívó azért egy kicsit más. Az tényleg rossz, kipróbáltam. Érdekes mód a gyerekem viszont szereti. Már saját magának szívja (mivel a kifújás még nem megy). Esetleg azt megpróbálhatod, hogy lejjebb veszed a szíváserősséget.
- Dreamer
Igen, a port is ismerem, és tényleg jó az is.
HA nálatok ez ekkora gond, akkor viszont érdemes lenne leoltatni a torokváladékot, hogy mi tenyészik ki belőle. Mert vannak olyan bacik, amikre van spec. oltás, amit nem kötelező adni, de lehet, és ilyen esetben, ha valamire túlérzékenység van, akkor érdemes is. Márpedig ha ez ennyire egyformán fordul elő nálatok többször, akkor az ugyanaz a baci is lehet.
- Dreamer
- Szanya1
-
- admin
Húúú egy hétig semmit? Az durva. Gondolom, jól lefogyott közben!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- Szanya1
-
- admin
A PECS nem csak akkor jó, ha a gyerek még nem beszél. Ezt át kell gondolni, hogy érdemes-e megmutatni. Most pl. csináltam egy feladatot (gyógyped. útmutatással), ami kommunikációfejlesztésre szolgál, kérdés-választ megsegítendő, és PECS az alapja.
Kimni, köszi! Mi is erre jutottunk tegnap! Algoflex babyt vettünk, az ugyanaz, mint a Nurofen. Ez így elég volt most, szerencsére Panadol nem kellett.
Most már én is így vagyok vele, korábban nagyon nem akartam adni ennyit, de egy idő után feladja az ember az elveit.
Most kíváncsi vagyok, eszik-e egy kis ebédet.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Szanya1
-
- admin