Autizmus mindennapok
- Luna
-
Mindket lanyom olyan kivetelezett helyzetben volt, hogy az esti furdesnel a furdökadban sok-sok mozgalmi dalt meghallgathatott, es egyhanguan mindenkinel a Lenin dal volt a befutó!
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Nálunk a fürdőben max. a Kis kacsa fürdik....
Olimpia: Gizmo most ezért van oda :
Szereti a különböző sport eredményeket és a himnuszokat és a különböző aláfestő zenét. Percre pontosan tudja, hogy hová kell visszatekerni.
Van reggeli ébresztő Thomas zene angolul, és utána jöhet minden más! :laugh:
Szanya: Szeretem az Önálló betegeket! Van amelyik a folyosón előre rohan, majd rájön elhagyott és azt se tudja hová kell menni. Van amelyik önállóan nyújtja a kezét, hogy zsebkendőt, mert azt nem hozott.
Vizet azt tölthet magának, nyálszívót is tarthatja! :laugh:
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- pk86
- Luna
-
vagy az Internacionale (Föl föl, ti rabjai a földnek...)
Lenin dal (a rablánc a lábon nehez volt....ez nekem a best ever!
A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.mi kommunista ifjak indulunk, mert bennunk apáink reménye!
Szövetségbe forrt szabad köztársaságok, anagy Oroszország kovácsolta frigy...
:D:D Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Pk86, eleve csúszásban van a fejlődéssel, ráadásul az autik ha kitalálnak valami szabályt, akkor ahhoz ragaszkodnak. Meg szeretik az ismétlődő reakciókat, mert az vicces, olyan, mintha egy elektromos játékot nyomkodna. A papucsokat el kell rakni, hogy ne férjen hozzá. A leültetés sehova nem vezet, csak rituálét gyárt majd belőle. Felrakom az asztalra a papucsot, utána 1 percig ülök, aztán mást csinálok, aztán papucs rituálé újra: fel és ülés. Auti specifikussá kell válnia a gondolkodásotoknak, különben be fogtok csavarodni.
Erre egyébként jó a szülőtréning, csak ugye ott személyre szabott tanácsadás nincs. Itt megmondjuk a konkrét megoldást, csak ezzel az a gond, hogy "halászni tanítsd meg" helyett az instant megoldás hirtelen javíthat valamit, de ha a gondolkodás nem változik meg alapjaiban, akkor nem ér az egész semmit.
Luna,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
A cipőket A\4. lapon rajzold körbe a talpukat. Tedd le a földre a helyére. Tedd rá a cipőket. Ott a helye. Ha nem pakolja máshová akkor dicséret és juti. Jó lenne tudni mennyit ért a beszédből.
Le is lehet fotózni ahogy a cipők a Földön vannak és a nyomtatott fotót kirakni a helyéhez.
Autizmusban nincs büntetés! Jutalom van és vagy annak nem adása!
Vak gyerek lever egy poharat azt sem büntetjük meg , hanem megfelelő eszközt adunk a kezébe és megtanitjuk hogyan vegye észre a poharat!
- Szanya1
-
- admin
Valószínű ehhez kicsi lesz még, ill. ehhez azért kell, hogy legyen már valami "külső szabály" -tudat. De később még bejöhet, ha most nem.
A lényeg mindkettőnk válaszában az, hogy a megoldás autispec. Hiába erőszakolja az ember a saját akaratát, ez náluk nem működik. És a másik ami még eszembe jutott, hogy a szülők az elején mindig többet feltételeznek a gyerekről, hogy jól érti a szituációt, jól érti a beszédet, de ez többnyire nem így van, nagyon-nagyon nem.
- Luna
-
Nezett egy Scobidoo bábfilmet tavaly nyáron. Nem volt ijesztő, de volt benne egy fantom papagálynak nevezett negativ szereplö. Ő ezt fantapapagálynak hallotta, erre a figurara valamiert rágyógyult kicsit, mert egy két hétig aztán a Fantapapagályok hollétéröl érdeklödött, hogy be tud e hozzánk jönni, mivel lehetne leharcolni, bánt e ésatöbbi.
- Frézia
-
Luna, igen, azok a mozgalmi dalok - eltekintve a politikai tartalmuktól - igenis jók voltak! És annyiszor énekeltették velünk őket, hogy ha pl. meghallom az internacionálét, bármely pontján azonnal be tudok szállni... :silly:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- Luna
-
- Szanya1
-
- admin
Verseny: Z. már eljutott odáig, hogy társasban csal, hogy nyerhessen, ha nem figyelek.
Tornáról jut eszembe.
- Sosanna
Amikor kiváltottuk L parkolási igazolványát, az ügyintéző azt mondta az önkormányzatnál, hogy egyes helyeken ingyenesen lehet vele parkolni, az érintett helyeken utána kell nézni. Tegnap viszont azt hallottam, hogy mindenhol ingyenesen lehet parkolni, ha kiteszem. Most akkor mi az igazság? Próbáltam neten megnézni, de nem találtam használható infót.
- Szanya1
-
- admin
Gyereknek nagyon tetszett az olaszoknál a hajózás, úgyhogy felvette a telefonnal, hogy "hajó-hajó-hajó" és beállította csengőhangnak... :woohoo:
- Luna
-
Napifóbia néhány perce:
- Frézia
-
- Edina 21
-
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
4 évesen pánikba esett ,ha látott egy terhesnőt inni.
Félt,hogy megfullad a pocak lakó! Szegény terhes gyp. Fiam előtt nem ihatott!
Jelenleg a ,bacilusok, kaja penész, érdekli. Minden kaját megvizsgál Mielőtt megenné és megkérdi nyúlt e valaki a tányérjához ha előtte elfordult. Kezét nagyon alaposan 5 percig min. sok szappanal mossa le! Da Vinci csatornán látott egy filmet azóta csinálja a "fesztivált"! :woohoo:
- Szanya1
-
- admin
Edina, jegyeztem a félelmeket!
Totál nem az lesz a cikk tartalma, mint amire először gondoltam, teljesen mások ezek a parák, mint amiket bele szándékoztam írni. (Kiindulva a szakirodalomból.)
De ez sokkal jobb.
Túléltük a vendégséget, nem is gondoltam, ilyen sima lesz, persze Z. az Z., de ezt azért előre tudattam. Hiszti vagy egyéb rémdráma nem volt. Huhh.
- Nina42
-
- 7 éves kissrácot terelő
- Nina42
-
- 7 éves kissrácot terelő
Nagyon aranyos félelmeket írtatok.
pk86,
- Szanya1
-
- admin
Tegnap a frászt hoztam a gyerekre. Elmentünk Győrbe megnézni a malackavonatot az állatkertben (irtó aranyosak), de az 17.30-kor van, tehát viszonylag későn mentünk oda és fél 7-kor még mászkáltunk (7-kor zárnak). Épp bent voltunk az őzikék kifutójában (Győrben bizonyos kifutókba be lehet menni), mikor jött a gondozó és szólt, hogy 10 perc múlva zárja a kifutót. Erre mondtam Z.-nak, hogy na induljunk, mert bezár a bazár. Erre olyan menekülésbe kezdett, hogy csak loholtam utána, merthogy bezárnak és itt kell éjszakázni az állatok között. Aztán már hiába magyaráztam, hogy van félóránk kisétálni... De Apa jól szórakozott, megérdeklődte tőle, hogy a tevékkel akar-e aludni vagy a csimpikkel. :woohoo: