Autizmus mindennapok
- kisstim
-
Haladunk, haladunk.
Eddig egy kártyát tanultunk be, és nem kezdtük el a többi szintet. Viszont a gyerek magától hozza a kártyát hozzánk távoli helyekre, tehát úgy túnik, hgoy ezt a szintet nem is kell neki betanítani, mert csinálja magától.
Ezen kívül úgy néz ki, a kártyák differenciálása szintén spontán megy neki. Megcsináltam ugyanis a PECS könyvét (télleg majd küldök róla képet Szanyának), amire ki is rakta pár kártyát, mert egy egész oldalnyi kártyát lamináltam, nem csak egyet.
Ma leszedte róla a ropit és hozta a szobába, kimentem, adtam neki mogyit, de mutogatással jelezte, hogy nem mogyit kér, hanem ropit. Tehát specifikusan azt a kártyát hozta ide, amit kért. És ezt a kártyát eddig nem gyakoroltuk. Most kipróbáltam du. egy másik kártyával, és ott is, uaz, a piskótatalléros kártyát, mikor ropit adtam, mutogatta, hogy ő piskótatallért kér. És télleg.
Tökre örülök. bár, hogy hgoy lesz ebből mondatalkotás azt még nem látom, de biztos. Fogok nyomtatni tevékenységet, játékot ábrázoló kártyát is, és majd begyakoroljuk azt is, bár most egyedül leszek velük két hétig, majd utána.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Rendszeres pesti összejövetel nem hiszem, hogy menni fog részemről, még az 1 órás tornázós elmenésem is szervezést igényel.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisstim
-
1. tépőzár iszonyú erős, még mi is alig bírjuk letépni, pláne a gyerek, mit lehet vele tenni, hogy könnyen leszedhető legyen a PECS könyvről a kártya
2. PECS könyv A4-es elég nagy, ti miben és hogyan hordozzátok? Meddig fogja vajon használni? Reménykedhetek, hgoy 1-2 éven belül beszélni fog és nem lesz szükségünk PECS könyvre?
3. A kártyáink egyelőre nem vmi tartósak, ha a fiam jól meggyűrögeti őket ( és meg szokta). Milyen vastag papírra nyomtassam és milyen vastagságú lamináló fóliában lamináljam, hogy nem tudja hajlítgatni, hanem viszonylag kemény legyen?
- kisstim
-

Meg lehet gyerkőccel is, ha máshogy nem megy. Csak gondoltam, hátha az is összehozható, mmint néha egyszer-egyszer gyerkőc nélkül is.
- Szanya1
-
- admin
Tépőzárból csak picike darabkát tegyél a kártya tetejére, és a könyvre is csak keskeny csíkot (félbe kell vágni hosszában).
Lehet kapni az Office Depotban olyan gyűrűs könyvet, ami A/5-ös, de nem a sima mappára gondolok, hanem a névjegytartóknál van, keskenyebb, mint a sima. Ha kettőt veszel, akkor meg tudod csinálni, hogy az egyiknek levágod az egyik tábláját, és sok tépőzárral rögzíted a másik könyv hátoldalán belülről úgy, hogy kilógjon a könyv alól egy sáv, arra jön majd a csík, amire a mondatokat fogja kirakni (és a csíkot adja oda).
Hát ez nem volt valami érthető. A vizuális segítségekben ha megnézed a PECS könyvünket, akkor talán világosabb lesz.
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, lehet, hogy tudok nektek segíteni! A szomszédunk kiadja az apartmanját és nem tűnik drágának. Ismerősnek napi 2ezerért adta ki és egy teljesen normális apartman, pár éve felújította, faház, 3 szobás (kicsi-közepes szobák), egy klassz konyha étkezővel és tök szép kert. Nyugodt, csendes rész, a part kb 10-15 perc séta, autóval kb 1 perc. Nem egy 5 csillagos hotel, de pl a mi faházunknál kategóriákkal jobb és nagyobb
- Szanya1
-
- admin
Viszont erről jut eszembe: nem akar valaki integrálódni velünk heti egy szegregált pár órára? :laugh: Viccen kívül. Vinném a gyereket babzsákozni és hasonlók, de nincs csoport. A fiam 5 éves, kevéssé beszél és némileg hangérzékeny. Nagyjából hasonló gyerekek kellenének, min. 1, de inkább 2.
Kisstim, lehet, hogy inkább fejlesztésre kéne kiadnod azt a lakást... Igény biztos lenne rá!
- kimni
-
- Szanya1
-
- admin
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- kimni
-
Amúgy szép, nagy konyhájuk van, nincs külön nappali, hanem van egy nagy konyha és étkező egyben, felújítva.
- Szanya1
-
- admin
Húúúú de szuper lenne, ha összejönne! Egészen üdítő lenne az elmúlt évek után. Egészen felvillanyoztál.
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
- katalyn76
-
A kártyákkal én is igy jártam elinte hogy tönkre mentek pár nap alatt kiderült azért mert 80 as fóliába tették most 125 ös be lamináltatjuk és azóta tartósak. Már 100 nál is több képünk van egyenlőre.
Tépőzár nem kell túl sokat rakni a képek hátuljára hogy könnyebb legyen leszedni róla csak egy nagyon kicsi darabkát.
- Szanya1
-
- admin
Jaj, egész beleéltem magam!!!
Visszatérve a hétköznapokhoz: átestünk a státuszvizsgálaton. Totál nem ment. Ember tervez, kazán végez. A délelőtti ovis felfordulástól a fiam beájult ebéd után, tőle szokatlan módon, úgyhogy fel kellett keltenem 15 perc után, ami miatt teljesen szét volt csúszva, ennek megfelelően produkáltunk. Még egy embert se volt hajlandó rajzolni, a szemvizsgálatnál csak bambult ki a fejéből, a hallásvizsgálatnál meg a fülhallgató kopogtatásával szórakoztatta magát. Úgyhogy nem derült ki semmi.
Tök jó, hogy készültünk előre szemvizsgálótáblával, fülhallgatóval, stb...
- labolen
Sajnálom, legközelebb majd biztos jobban sikerül. Nálunk 4 évesen a fejhallgatót sem vette fel, 5 évesen meg emelgette a kezét, de fáziskéséssel, össze-vissza. Majd 6 évesen talán...
- Glor
-
Szanya sajnálom a felfordulástde hidd el jól jönnek még valahol a begyakoroltak, nem volt az hiába.
Jobbulást az összes gyerkőcnek!
- Szanya1
-
- admin
Gyakorlat teszi a mestert, a 6 évesre már nekünk is menni fog! :laugh:
- Glor
-
- labolen