Autizmus mindennapok
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Akkor a lányom nem járhatna oviba! Ő nagyon akaratos volt, De félévre már mondták, milyen ügyes, semmi hiszti, segíti a többieket és szót fogad. Tudtuk, és az óvónő is tudta, hogy ő nehezebb eset lesz, mert ugye a bátyja mellett szocializálódott, de beletanult az oviba. Nem is értem ezt a hozzáállást, egy óvónőnek tudnia kell kezelni egy hisztisebb gyereket is!
Szanya: igen kanállal.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Labolen, erre kíváncsi leszek! A többi szülő is ott lesz, vagy felosztják, hogy ki-mikor mehet?
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
A nevelési tanácsadós tanácsadós nő, aki megnézte Zolikát első körben (hajaj, már az is több mint egy éve volt), azt mondta, hogy az óvoda rosszul indította a beszoktatást, s hogy ahhoz, hogy beszokjon emelni kellene az óraszámot. Azt kérte az ovitól anno, hogy mire ő megnézi a gyereket reggel 8-11 ig legyen ő végi ott lesz és megnézi mit csinál, volt erre az oviban több hónapja, de nem történt semmi. Mert nem fogadott szót. A nevelési tanácsadós nő szerint amit anno Zolika produkált kemény hisztik voltak, de nem dührohamok ahogy az óvoda fogalamazta meg. És ezen már nincsenek is, csak hisztik. Igen, az lenne a normális, ah 3 nap után erre nem hivatkoznának, hanem elérnék, hogy a gyerek fogadjon szót.
És így tovább. Most itt tartunk van auti papírunk és hát innentől kezdve minden megmozdulás a gyereknek ebből fakad szerintük (pedig a mi esetünkben még nem is 100 % hogy auti, persze ebbe nem ringatjuk magunkat, mert nem tipikus viselkedésű kisgyerek az biztos). Pedig hát NT gyerekek is csinálnak ilyet. Hogy mennyit azt nem tudom, mivel a nagyfiam egy angyalka volt, óvónénik gyöngye.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Glor
-
- labolen
Szanya: ez egy bemutató délelőtt, mikor minden szülő, aki ráér, megnézheti egy egész délelőtt hogyan teljesít az óvónő és a gyerek. Mindenki egyszerre lesz bent, mint a moziban!
Szóval biztos nem kapunk valami tuti ugyanolyan viselkedést, ami hétköznapi, se a gyerektől és ugye az óvónőtől se.
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Ez a lerázás... jaj, ismerős, bár másért és másokkal csinálják nálunk, de ismerős. Nem gondolkodtatok ovi váltáson? Nem akarlak uszítani vagy ilyesmi, csak úgy tűnik, hogy az óvónők hozzáállásával van nagyobb gond és nem a te a fiaddal. Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- kimni
-
Kicsit elhagytam itt a fonalat, mert elkapta a nagyfiam is az influenzát és nekem is hörghurutom lett. És a kicsinek meg tüdőgyulladás kezdete van, így a két gyerek ma kapott antibiotikumot, nekem meg még nem kell... a nagyfiam nagyon kivan, ő sokkal "rosszabb beteg", mint a kicsi és most egyszerre mindhárman, viccesek vagyunk
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Jobbulást az egész családnak. Jól bekaptátok.
- labolen
3mackó: itthon leszünk nyáron a 3 gyerekkel. sokat megyünk majd a játszótérre, hívjuk az unokatesókat, ismerős korabeli gyerekeket. Ennyi lesz a társaság.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
A szomszéd gyerekek lemorzsolódtak tőlünk, talán tudják a diganózist? Vagy csak mindenki begubózott a házába a rosszi idő miatt.
Játszótérre el szoktam néha én is vinni őket, de az nem ugyanaz mint az ovi.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Nem olyan messze van tőlünk egy kreszpálya, oda lehet még elmenni, de az sem társasági élet, főleg nem rendszeres.
- labolen
- kimni
-
A lényeg, hogy mi tavaly is és előtte is otthon tartottuk a fiamat nyáron, nem volt belőle bajunk. Bár, a fiam extrán jó a kommunikációban, de nem okozott neki gondot ez az itthon lét. Van egy pici nyaralónk Kenesén, egy 25nmes faházacska, éppenhogy lakható
:D Persze, akkor a hideg kirázott és üvöltöttünk egymással utána Apával, hogy miért engedte el egyedül... De volt olyan okos a fiam és odament egy vízi mentőhöz (hát nem akárkihez Viszont nyáron találkozhatnánk néha itt néhányan, ha úgyis mindenki uncsizik otthon...
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Új építésű az utca, így nagyon sok gyerek van, de mi valahogy kilógunk a sorból. Tulajdonképpen mindenkivel jóban vagyunk, de senkivel sem annyira, és a rokon gyerekek is messze vannak. A barátnőm jön havonta-kéthavonta egyszer Tatabányáról, de az ő kislánya is inkább a nagyfiammal játszik.
kimni: Nekem sincs segítségem, leszámítva, hogy amikor kéthetente itthon van apukám, akkor el tudom vinni Fehérvárra is fejlesztésre a fiamat, meg a törpéra vigyáz mondjuk fél órát, amikor a középső fiamat viszem pl orvoshoz. De ez is nagyon jó.
Anyósom szokott jönni, ha előre egyeztetünk, mert ő 200 km-re lakik tőlünk, nem ugorhat be akármikor. De ez is nagyon jó.
Viszont nem hagynám ott náluk pl a középső fiamat nyaralni, úgy mint a nagyfiamat hagytam, mert a papa (apósom) és a fiam nem igazán kompatibilisek szerintem, meg az ottani rokonok még nem vérteződtek fel a fiamhoz szükséges használati útmutatóval.
De persze le fogunk menni hozzájuk csapatostúl, meg biztos ott leszünk pár napot is.
A nyáron is valószínűleg a tetőteret fogjuk csinálni, pontosabban én takarítok, a férjem meg csinálja.
Igen sajnos a GYES ilyen helyzetben még talán a legjobb választás.
- labolen
- kisstim
-
Nyári találkozó tök jó ötlet.
Nekem is eszembe vmi a napokban. Nekünk van egy helyünk, ahol összejöhetünk páran gyerkőcök nélkül kicsit beszélgetni, meg kifújni magunkat. Szóval ezt a helyet (lakás, amiben nem lakunk) fel tudom ajánlani akár rendszeres (1-2 havi) összejövetelek céljára. Meg tudnánk beszélni sok mindent, meg kicsit lerakni a terheket pár órára.
Mit gondoltok? Helyileg X. kerület, Örstől, Kökitől 5 percre kocsival, busszal 10-10.