Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 9 hónapja #4892 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Az én fiam hol köszön magától, hol meg nem, de ha szólok neki, akkor többnyire igen, bár néha megmakacsolja magát és azt mondja a kérésemre, hogy nem. Puszi, az megy nálunk is, őt nagyon lehet puszilgatni :laugh: , és azért a közeli családtagoknak osztogatja ő is. :)
Mostanában kopog az ajtón ha bemegy az ovis csoportba, vagy a logopédushoz.

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• labolen
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Több
13 éve 9 hónapja #4893 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
köszönés: én mindig mondom neki, hogy köszönj-mondd hogy szia. Vagy mondd hogy viszlát. És akkor elismétli. Ha csak annyit mondok köszönjél, akkor nem mindig reagál.
orvosok-védőnők: nálunk sem ismerték fel, sőt, mikor kérdeztem, hogy nem lehet-e autista, azt mondták nem, mert beszél. :huh:
Most meg a dokinőnk egy 5 éves státuszon mondta, hogy inkább csak kérdőjelet tesz az As mellé, mert a szemébe nézett a gyerek. Mondtam, hogy nyugodtan húzz a át a kérdőjelet, mert ettől még az. Nem kötekedett utána. De ez egy 70 éves orvosnéni, már nekem is ő volt a gyerekorvosom. Nincs, aki leváltsa... Aranyos, kedves, de ehhez már nem ért. A védőnőknek is kéne továbbképzés ez ügyben.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• kimni
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Több
13 éve 9 hónapja #4894 Írta: kimni
kimni válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Érdekes ez a köszönés. Nekünk fordítva van a baj. Alig tudtam leszoktatni, hogy nem kell mindenkinek köszönni. Az én fiam hiperkommunikatív, komolyan az, mindenkivel, mindenhol szóbaáll, ami a fejében van, arról leállíthatatlanul elkezd beszélni akárkinek. Sok galibánk van ebből.

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 9 hónapja #4895 Írta: HáromMackó
Igen és is azt szoktam mondani neki, hogy "Köszönjél. Szia." vagy csak simán azt hogy "Mond - Szia!"

Nálunk a gyererkszoba ablakából többnyire a felhőket szokta nézni, ahogy a "Felhők legyőzik a Napot", meg informál, hogy "Anya vihar lesz, mindjárt vihar lesz." és hasonlók.

• labolen
Több
13 éve 9 hónapja #4896 Írta: labolen
kimni: nem is tudom, melyik a jobb. Bár gyanítom 5 évesen még elnézik, hogy ilyen közvetlen. :)

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 9 hónapja #4897 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
HáromMackó, az utolsó infóm szerint 110-ből 1 auti, de van, ahol 100-ból 1-et írnak már. Ez azt jelenti, hogy 4 osztályonként 1 biztos van.

Csak, hogy ne legyen igazam, ma integetett a köszönéshez a fiam magától. Igaz, hogy háttal... :laugh: Kopogni ő is szokott. :)

Leszerveztem a babzsák foglalkozást az oviba. Remélem, beválik! Egyelőre akkor tudjuk csinálni, ha jön a gyógyped., mert ez kétemberes feladat, de talán távlatilag, ha már nem kell hátsó promptoló, akkor menni fog minden nap. DE a heti 1 is sokkal több, mint az eddigi nulla. Még el kell készíteni az anyagokat, meg lepróbálni, úgyhogy nem tudom, mikor kezdjük pontosan, de már úgy izgulok! :)

• labolen
Több
13 éve 9 hónapja #4898 Írta: labolen
Szanya: ez nagyszerű! Jó készülődést, remélem mihamarabb nekikezdhettek!

• labolen
Több
13 éve 9 hónapja #4899 Írta: labolen
gyors kérdés: honnan lehet boardmaker programhoz jutni? Nagyon tetszenek az ábrák belőle, és nem kéne különfélékből összerakni egy folyamatábrát, vagy érzelmi skálát. Ezt le lehet tölteni valahonnan, vagy meg kell venni?

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 9 hónapja #4900 Írta: Szanya1
Köszi! :) Neki is állok képeket gyártani és laminálni. :)

• Szanya1
  • admin
Több
13 éve 9 hónapja #4901 Írta: Szanya1
A 30 napos próbaverziót ingyen le tudod tölteni, de abban nincsenek kész folyamatábrák, össze kell válogatni. A fizetős verzióban már van az egyikben készen is. Fent van a linkje az ajánlott oldalaknál.

• Curasso
Több
13 éve 9 hónapja #4902 Írta: Curasso
Curasso válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok

HáromMackó írta: A ti gyerekeitek is próbálja alkalmazni a fejlesztők módszereit? Pl: sokszor modja nekünk, hogy Anya nézz rám! - és után mondja amit szeretne. Vagy sok mindent meg tud csinálni egyedül is, de szereti ha segítek. Én mondom neki, hogy nem segítek mert tudom, hogy meg tudod csinálni egyedül is. Ekkor megfogja a kezemet, és mondja, fogjuk együtt, és ezt meg ezt csináluk így, meg úgy (ahogy a fejlesztő vezeti az ő kezét, ha valamit tanít neki.

Az én fiam azokat adja vissza, amiket otthon csinálunk az apjával. Mikor beszélek hozzá, sokszor leguggolok, megsimogatom az arcát, mondom neki Pisti figyelj..... egyezzünk meg....

Aztán ha szeretne valamit: anya guggolj le! Megsimogatja az arcom, aztán modja, egyezzünk meg! Pl: te kifordítod a pizsama egyik ujját én meg a másikat. :)

• labolen
Több
13 éve 9 hónapja #4903 Írta: labolen
3mackó: játékötlet: kétszer kinyomtatod, egyik marad a tábla, másik meg kártyák.
www.google.hu/imgres?q=boardmaker&hl=hu&...5&ved=1t:429,r:0,s:0
hú jó hosszú ez a link...
csak nézegettem a boardmakerre mit dob ki a google. :)

• Curasso
Több
13 éve 9 hónapja #4904 Írta: Curasso
Curasso válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Spec én az AOSZ-tól kértem segítséget. Már kaptam tőlük napirendi kártyákat, a héten kértem folyamatábrákat.

Ha elkészül egyeztetünk és valahogy eljut hozzánk.

• labolen
Több
13 éve 9 hónapja #4905 Írta: labolen
Nálunk sajnos van honnan örökölnie a gyereknek a szociális nehézségeket. Én sem szívesen kérek segítséget, inkább megoldok mindent egyedül, ameddig lehet. :D Ezért jó ez a fórum, mert én az életben nem hívnék fel egy szakembert emiatt, még akkor se, ha jobban járnék vele.
De nagyon jó dolog, hogy az Aosznál ilyen segítőkészek. :)

• labolen
Több
13 éve 9 hónapja #4906 Írta: labolen
nem találom sajnos, de kerestem a neten, remélem ez is ugyanaz, még nem töltöttem le. Mi van ha lejár a 30 nap? Le lehet tölteni újra? Nem vagyok járatos az ilyesmiben... :)

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 9 hónapja #4907 Írta: HáromMackó
Curacco:
Akkor hasonló. :)

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 9 hónapja #4908 Írta: HáromMackó
labolen:

Köszi, ez nagyon jó! :laugh: :)

• labolen
Több
13 éve 9 hónapja #4909 Írta: labolen
szívesen. :)

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
13 éve 9 hónapja #4910 Írta: HáromMackó
Tegnap délután ezt kezdte el a fiam nézni, illetve ennek a sorozatnak a részeit (most is ezt nézi mellettem), és folyamatosan mutogat, magyaráz, számol, válaszol a feltett kérdésekre, nagyon-nagyon aktív. :)

• labolen
Több
13 éve 9 hónapja #4911 Írta: labolen
Ez érdekesnek tűnik, megnézzük este. Nálunk a Dóra is nagy kedvenc volt. :)

Oldalmegjelenítési idő: 6.966 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum