Autizmus mindennapok
- makilla
Elképesztő hajrá volt nálunk az elmúlt hétben, de végre megkezdődött a téli szünet.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- makilla
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Curasso
-
iskolakezdes ota kipu8rcantam magam is. Varom a csodat, hogy nekem is lesz szabadidom, igy karacsony tajan. A Fecskeszolgalattol en sem kaptam visszajelzest, sem segitseget.
Amit szeretnek megosztani veletek. Szerdan voltunk az Izabella utcaban a II. bizottsagnal. Az atszervezes miatt most ide kellett menni az iskola keresere. Kellemeset csalodtam. Cegledhez kepest kellemes kornyezet, nagyon baratsagos fogadtatas, a gyerekemmel is olyan szepen bant a gyogypedagogus, pszichologus, hogy csak na.
Harmadik osztalytol javasolnak P.nek, hogy szamitogepet hasznaljon keziras helyett. A vizualis nem tudom mi a szosze (nem jegyeztem meg a szot) nagyon rossz. Az irast, mint oriasi fejlodesi szakaszt nem hagyhatjuk ki az eletebol a gyereknek, eznem ketseg, de amikor mar a kezirast arrahasznaljuk, hogy jegyzeteljen, informacikat orokitsen meg, melybol tanulnia kell P.-nek na az nem fog menni.
Volt mar valaki ilyen helyzetben es hogy tudta megoldani az iskolaban?
- makilla
mi is oda járunk az Izabella utcába és valóban mindenki emberi volt velünk!
- Szanya1
-
- admin
Ahogy felszálltunk, egy kb. 20-25 éves srác rögtön elkezdte magyarázni amit a troliról tudni lehet (meg az elődeiről is) a részletekbe menően, nagyon aranyos volt.
- Frézia
-
- Szanya1
-
- admin
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szóval, sokat írtatok...
Curasso, sajnálom, hogy nem megy elég gyorsan az írás. de nem lehet, hogy csak egy picit később ér majd arra a szintre P mint kellene? Végül is ezt a tableten dolgozást elkezdhetitek addig is.Félek, hogy nálunk is gond lesz ezzel, G finom motorikája is el van maradva, már kéne írás-előkészítő feladatokat is gyakorolgatnunk, nehezen megy.
G még otthon volt a héten, bár már egyáltalán nem tűnt betegnek -bárányhimlő- nehéz volt megoldanunk, minden nap más vigyázott rá.
A napi sikerek rovatba nem is tudnék most írni, a gyermek... ezen mondatai kattognak a fejemben:
-Apa, mikor kicsi voltál, neked is vödör volt a kezedben?
(már nem tudom melyik felnőni képsorban volt egyik kisfiúnak vödör a kezében, de ezt a fontos részletét a felnövésnek jól megjegyezte :whistle: )
de ennél sokkal jobb:
-Anya, mikor te kisfiú voltál -AAAAAAAAAAAAAAA
Valami kisvideó kéne erről, mert úgy látszik ezt képtelen megérteni
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Az anya amikor te kisfiú voltál kérdés nálunk is elhangzott Dávidnál, mert annyira magából indult ki minden kérdése. Amikor visszakérdeztem, hogy én kisfiú, akkor esett le csak neki! :laugh:
Curasso: Én javasolnám, hogy beszélj majd a tanárral, hogy a gyerek számítógépet használ jegyzeteléshez, íráshoz...stb. A leadott anyagot meg mi lenne, ha diktafonra venné fel, hogy meghallgathassa többször is. Valószínűleg ez utóbbit elutasítják, főleg azok a tanárok, akik nem tudnak fegyelmet tartani.
Nálunk a főiskolán eü. is akadályokba ütközött egy mozgássérült hallgató, remélem nálatok nyitottabb lesznek!
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Tomgre: én olyan képeket is sorba rakattam a gyerekkel, amin én voltam kicsi, majd egyre nagyobb. Ott beszéltük, hogy anya kislány volt.
Azt hiszem az arctévesztős problémái miatt mi olyat is csináltunk, hogy simán szét kellett válogatni fotókat a netről, hogy melyik lány és melyik fiú. De annyi mindent csináltunk, hogy már nem is rémlik, hogy mi volt konkrétan megvalósult elképzelés, és mi maradt csak terv.
- tomger
-
Másik zavaró momentum volt ez a fiú lány kérdés. Egy kisbabánál még épp nem látszik hogy fiú vagy lány, aztán meg már igen sztem ez zavarja, nem biztos, nem tudom, valószínű csak sok sok példán megy be majd. Talán egy videó megértetné vele, ahol felgyorsítva látná ezt a folyamatot- meg ugye pucéran- még nem találtam ilyet.
- tomger
-
- Szanya1
-
- admin
kalacsodfa.jpg melléklet nem található
- sünöcske
-
Szanya: Köszönjük a kalácsodfát!
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, köszönjük ezt a tök jó kalácsodfát, igazi Z-ás
- tomger
-
Süni, tényleg nem pont ilyenre gondoltam, de ezt találtam, amúgy tök jó, ennyi képet szemből egyik gyerekemről sem készítettem...
Kimni sajnos nem, tényleg nem érti, valami nem teljesen tiszta ebben neki és nálunk nem felismerési probléma miatt.
Megvolt ezen a télen
- Miri
-
Nagyon klassz a Kalácsodfa!
Erről jut eszembe, hogy még sehogy sem állunk a karácsonyi sütésekkel, máskor ilyenkor már több doboznyi mézeskalács el szokott készülni, mert a rokonság mindig nagyon várja. :woohoo:
Tomger:
Sajnos nekem sincs jobb ötletem erre, csak amit már ti is próbáltatok.
- Frézia
-
Curasso, az írás külalakjával vagy a tempóval van a baj?
Makilla, tényleg "jó" hetet tudtatok le, remélem, a fa alatt lesz idöd lazítani!
Tomger,
- makilla
- sünöcske
-
A férfimunka, nőimunka tanítása is eredményes lehet, bár most már ezek elmosódtak (hála), de azért lehet mondani. - Kislány tolja a babakocsit (egy kép), majd anya tolta G.-t (kép)
Rajzolni egy kislányt -nőt, egy kisfiút-férfit.