Autizmus mindennapok
- Szanya1
-
- admin
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Én egyébként biztos vagyok benne, hogy küzdelem lesz a felvételért minden integráló suliban.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisstim
-
- Szanya1
-
- admin
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
- kimni
-
- kimni
-
És most van egy csomó kártyám
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Az én fiam az almalére azt mondta, hogy amajé, de ezt a szót nemcsak az almalére használta, hanem akkor is, ha mást kért inni. Ha almajét mondott, és én almalét adtam, de ő mondjuk vizet kért, akkor kijavított, vizu (víz kell neki). Szóval ő is tudta, hogy mi az az almalé, meg mi az a víz, de egyszerűsített. Azután megtanulta, hogy iszu, ez volt az inni szó, és elérakta tesz (tessék szó, de a kérem helyett használta), szóval hamar rájött, hogy jobb, ha hama tesz (enni kérek), vagy ha iszu tesz (inni kérek) mond, mert akkor megkérdezem, mit szeretne inni, enni, és választhat. Szóval jó jel, ha a kicsikéd ilyeneket mond.
Igen, ezt reméljük mi is (hogy rendben lesz az értelmi képessége).
Viszont nem túl együttműködő, illetve nem mindig, nem pont akkor amikor mi szeretnénk, talán ez az egyik legnagyobb gondunk - a szabályok betartása, és az együttműködés, akkor is, ha ez neki éppen nem tetszik, meg az ingerlékenység.
És szerintem a memóirája sem kiemelkedő, sőt talán nem is jó, vagy ez még nem mutatkozott meg.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- Szanya1
-
- admin
"Nincs orrpiszka" kártya. :laugh:
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
A legjobb amikor fejenállva nézi a mesét és közben szopja az ujját ... :huh:
- Szanya1
-
- admin
Egy tiltás és egy szabad. Pl. Nincs fejenállás a konyhában, lehet fejenállni a szobámban. Vagy: nincs fejenállás, helyette lehet könyvet nézni.
Azért ez komoly látvány lehet.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Fogalmam sincs milyen egy szabálykártya, de majd előbb-utóbb megtudom.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Erre elfelejtettem válaszolni. Szóval a tetőtér halad. Állnak a falak, be vannak hőszigetelve, be vannak állítva az ajtók, most éppen gipszkartonoznak és párazáró fóliát raknak fel. Talán ezen a héten, de legkésőbb a jövő hét közepéig szerintem levonulnak, és utána jön a mi munkánk. A nyár végére kész kellene lennie, mert megigértük a nagyfiamnak, hogy a következő tanévet már saját szobában kezdheti.
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kisstim: A tiltással kapcsolatban nekünk azt tanácsolták, hogy nem elég mondani a nemet, de mindig ugyanazzal a szóval, és gesztussal kell mondani, pl kézfeltartás, mint az állj jelzésnél a kresszben. nálunk a TILOS szó az, amit ilyenkor használunk, és jellegzetes hangsúllyal mondom. És mikor ilyet tesz, rászólunk és határozottan kiemeljük a szituációból, mikor nem hagyja abba. Minálunk volt sarokbaállítás, és ottartás egy-egy percig, mikor rosszat csinált. És most már érti a tilos lényegét, bár lehet figyelmen kívül hagyja, de ezt más nt 5 éves is így csinálja. De ha valamit nem akar, ő is mondja nekem, hogy ez tilos!
- Szanya1
-
- admin
- kisstim
-
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Nagyon nehéz, amikor az ember sokfelől kap információt, most melyiknek higgyen?
Arra rájöttem - bár én is nagyon a hatása alá tudok kerülni egy-egy megjegyzésnek - , hogy én ismerem a gyerekeimet a legjobban, én tudom eldönteni, mire van szükségük - mérlegelve a véleményeket. Kezdem tudni, kitől fogadjam el a hozzászólást, kitől nem - de minden véleményt mérlegelek, vagy kipróbálok, és azok közül sem jön be mind, amit jónak gondolok. Edina mindenkinek segíteni akar, nem ismeri, ki mennyire van képben, nekem már sok ötletet adott (mert hasonló a gyerkőc felállás :lol: ). Szomorú lenne, ha nem segítenénk ilyenformán egymást.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Polgári védelem szogálata alól mentesít egy tartósan beteg, fogyatékos gyermek, vagy teljesen mindegy, hogy van-e baja a kicsinek vagy sincs, 6 éves koráig mentes a szülő, illetve 3 gyerkőcnél a legnagyobb gyerkőc 14 éves koráig?
Ilyen "hülyeségek" jutnak az eszembe mostanság, de ha a helyzet nem változik, nehezen tudom elképzelni, hogy anya polgárvédelmiset "játszik" mondjuk 3 napig (volt már ilyen, csak akkor még egy gyerkőc sem volt), közben apa nem dolgozik és vigyáz a három gyerekre, köztük az érintett fiamra is bár akkor már minimum 9 éves lenne.
Egyáltalán az ilyesmit be kell oda jelenteni?
- Glor
-
Ma voltam a Beusnál a Vadaskertben napirendi kártyákat készíteni, nagyon aranyos volt, mindig meglepődök azon, hogy milyen segítőkész ott mindenki. Délben végeztem, fél órát álltam ott buszra várva, ½ 3-ra értem haza teljesen átfagyva, de teljesen földobva a kedvességüktől!
Tomger: én sem látom értelmét egyenlőre a napirendi kártyáknak, mert nálunk sincs visekedésprobléma, könnyen váltunk tevékenységet is még,de megpróbálom majd szigorúan ahhoz tartani magam, hogy ne is legyen a későbbiekben magatartás probléma.