Másolásvédett tartalom.

Frissen diagnosztizálva

Autizmus mindennapok

• labolen
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Több
12 éve 9 hónapja #19777 Írta: labolen
labolen válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Manka: Az túlzás, hogy nekünk úgy megy minden, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Van olyan napunk, mint a mai is, hogy többet ül a gép előtt, és néz tévét, mint azt én jónak látom, de most a kicsi beteg, meg én is, a házat lassan katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánítja az ÁNTSZ, így muszáj valamerre haladnom. Ja és a tanfolyamos dolgaimat is csinálni kéne, de a lányom éjszakai tombolása ezt kicsit ellehetetleníti.
Szóval törekedni lehet, aztán valami csak alakul. :D

3mackó:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Manka197
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Több
12 éve 9 hónapja #19778 Írta: Manka197
Manka197 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Labolen: jaj, az alvásprobléma ... ez valami visszatérő dolog?

Ahajnal: majd rájön a "tisztelt" rokonság, hogy az idő titeket igazol. Most, hogy a fiam szegregált oviba kerül, a mi rokonaink is hallgatnak. Már nem merik azt mondani, hogy rosszul nevelem őket.

Kicsit off: ma mentünk az oviba vonattal, ahogy szoktunk, de elfelejtettem innivalót hozni. P. szól, hogy szomjas. A közelbe gyorsan vettem neki egy üveg Cappy-t (más nem is vot). Ivott 3 kortyot, utána panaszkodni kezdett, hogy hányni kell. Hullámokban jött rá a hányinger. A vonaton zacskót fogva ültem szegénnyel szemben. Aztán végül szerencsére nem hányt és átment rajta ez az egész. Szóval multivitaminos Cappyt ne igyatok.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• marcoverde
Több
12 éve 9 hónapja #19779 Írta: marcoverde
marcoverde válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Ahajnal:

Ah, tudom könnyű mondani, de a rokonsággal egyáltalán nem kell foglalkozni. A mi rokonságunk egy része nem is tudja, hogy van diagnózis.
Egyébként meg esélytelen, hogy egy ilyen összetett dolgot, mint az autizmus megértsenek, ha csak nem kimondottan érdeklődőek a probléma iránt.
Édesanyám tud a diagnózisról ,sőt, annak idején igazából ő írogatta be a fiam furcsa dolgait a google-be (repkedés, szociális elmaradás,stb,), és a kidobott Asperger-szindróma szócikk linkjét ő küldte át nekem; ekkor néztem utána ,és döbbentem rá, hogy mi az ,ami a fiam furcsaságait okozza. Ennek ellenére mélységében egyáltalán nem érti a problémát, pl. kifogásolja, hogy "természetes" ( :DDD) dolgokért miért kell jutalmazni a fiamat, hogy túl elnéző vagyok vele, miért nem szólok rá keményebben, ha valami rosszat csinál, stb... Apámat szimplán nem érdeklik az unokái, úgyhogy vele legalább nem kell bajlódni ilyen téren.
A másik oldali nagyszülei pedig a mi hülye szeszélyünknek tartják a témát (jááj de fántásztikusán okos gyerek ez, nincs ennek semmi baja) , de mivel elég keveset találkoznak, ha meg igen, akkor elég toleránsak vele, ezért ott sem forszírozzuk, hogy meggyőzzük őket.

• Szanya1
  • admin
Több
12 éve 9 hónapja #19780 Írta: Szanya1
Szanya1 válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Szakértői papír megjött:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Mindegy. Nem számít... (Itt most egy legyintős szmájli lenne, ha vóna... :cheer: )

• tomger
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Több
12 éve 9 hónapja #19782 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Szanya:

• marcoverde
Több
12 éve 9 hónapja #19783 Írta: marcoverde
Szanya:

• Szanya1
  • admin
Több
12 éve 9 hónapja #19784 Írta: Szanya1
Marcoverde,

Tomger, pontosan ezért próbálok rá legyinteni, csak viszonylag nehéz, pontosan azért, amit Marcoverde írt. Meg ezt így kapja majd meg az ovi és az iskola... Hivatalos irat...! :woohoo:

• tomger
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Több
12 éve 9 hónapja #19785 Írta: tomger
tomger válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Értem, igazad van, ezek a plussz részletek még morbidabbá teszik. Őszintén szólva eddig csak rossz és mégrosszabb szakvéleményekről hallottam, tapasztaltam.
A beszédértés bevonását sikerült teljesen kiküszöbölnötök? A szülőtalin említetted,hogy a Leiter tesztet vették fel. Ezt kérted, vagy alapból azzal próbálkoztak?

• Szanya1
  • admin
Több
12 éve 9 hónapja #19786 Írta: Szanya1
Írásban kértem.
A beszédet próbálták volna nézni, de a második körben. Érthető módon addigra nem volt beszédes kedvében...

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #19788 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Szanya:

marcoverde:

Ma beszéltünk

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

• marcoverde
Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #19789 Írta: marcoverde

HáromMackó írta:
marcoverde:

Hehe:) Némileg szórakozok, Igazából a dédnagymamája környéki (Apc) , ő beszél ilyen palócosan :lol: én amúgy csípem ezt a dialektust.

• HáromMackó
  • Auti kisfiam 10 éves
Több
12 éve 9 hónapja #19790 Írta: HáromMackó
HáromMackó válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Marcoverde:

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

• agiviki
Több
12 éve 9 hónapja #19792 Írta: agiviki
agiviki válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Labolen, melegen ajánlom. Vagy inkább hidegen:-)

• bundáskenyér
  • Témaindító
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Több
12 éve 9 hónapja #19793 Írta: bundáskenyér
bundáskenyér válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok

• labolen
Több
12 éve 9 hónapja #19795 Írta: labolen

Szanya:

• labolen
Több
12 éve 9 hónapja #19796 Írta: labolen
Bundáskenyér:

• bundáskenyér
  • Témaindító
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Több
12 éve 9 hónapja #19798 Írta: bundáskenyér
bundáskenyér válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Labolen!

• Csibnyusz
Több
12 éve 9 hónapja #19799 Írta: Csibnyusz
Csibnyusz válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Egy újabb "ámítás" , de a kötekedő, kételkedő rokonoknak, ismerősöknek egy újabb kapaszkodó :angry:

profitline.hu/hircentrum/hir/290587/Kinoheto-az-autizmus :pinch:

• Csibnyusz
Több
12 éve 9 hónapja #19800 Írta: Csibnyusz
Csibnyusz válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
És itt az újabb csemege, mindezt egy napon :S

index.hu/tudomany/2013/06/18/autizmust_okozhat_a_legszennyezes/

• sünöcske
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Több
12 éve 9 hónapja #19803 Írta: sünöcske
sünöcske válaszolt a következő témában: Válasz: Autizmus mindennapok
Manka: az lemaradt múltkor, hogy jó volt veled beszélgetni kicsit élőben is!

Labolen: őszinte részvétem a nem alvás miatt, én mikor keveset tudok aludni Gizmo miatt olyan vagyok mint a zombi. Remélem most csak a meleg miatt nem tud aludni a lányod.

Marco:

Oldalmegjelenítési idő: 7.054 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum