LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: óvodai integráció

óvodai integráció 8 éve 2 hete #42871

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
De Ninaeknal nem kiscsopirol van szo amugy? Mert az meg nincs is kialakitva tehat nem lehet eleve teljesen tele...mondom en a kis naiv :D
El nem tudom kepzelni nalunk mit csinalnak/csinaltak ezzel a szabalyozassal, huszonsok gyerek a csoportban, es a 4 evböl csak tavaly februartol van auti statuszunk vagyis 3 fő...bar talan nem is a diagnozistol, hanem a kijelölestöl szamit, akkor meg decembertöl. Igy a csoport tuti bööven tul van töltve mar.
Azert biztos van különbseg a videki gyerekmennyiseg es a pesti között, talan a fövarosban tenyleg jobban fullon vannak.
Azert izgulok egy kicsit a holnapo nap miatt, bozottsag ugye, iskolaerettsegi vizsgalat es suli kijelöles, már HA. Remelem annyira kooperativak lesznek mint oktoberben... nem igazan van valogatasi lehetösegunk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

óvodai integráció 8 éve 2 hete #42872

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ez sem biztos, mert pl. az enyémet vegyesbe vették fel, ahova összvissz kb 5 gyereket vettek fel kiscsopisnak.
Lehet, hogy úgy vannak vele, hogy aki már régi "tag" azt emiatt nem küldik el. (Bár már ilyet is hallottam.)
Drukkolok holnap!

óvodai integráció 8 éve 1 napja #42967

• Krisztinaa
  • Krisztinaa profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani óvodát a 11. kerületben? Szóba jöhet a 22. 12. és 23. kerület is.
Minden információnak örülnék, az is segítség ha van olyan amit nem ajánlotok!
Előre is köszi!
Kriszti

óvodai integráció 8 éve 1 napja #42968

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Volt erről szó itt korábban, abban nem vagyok biztos, hogy ebben a topicban vagy a vegyes csevegősben. Már nem nagyon emlékszem, azt hiszem, a "piros" ovival voltak gondok, de persze ez is személyfüggő, nyilván ahány óvónő, annyiféle.

óvodai integráció 8 éve 14 órája #42971

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
Mi volt, Luna?

Én most épp nem tudom, hogy mit csináljak. :D Főleg bizonytalan vagyok kb. 2 napja.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

óvodai integráció 8 éve 13 órája #42972

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

óvodai integráció 8 éve 12 órája #42973

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
hat luna elnezte a datumot, igy februar 23 csütörtökön mentunk, pedig marcius 23 csütörtökön van jelenesunk :) szoval meg elötte vagyunk mindig az ikolaerettsegi vizsgalatnak.
egyszer mar voltunk nalunk, meg összel, semmi negativ tapasztalatomnemvolt, mar ami magat az ugymenetet illeti, mert az infrastruktura negativaga es a hosszu varakozas azert rendesen megvolt.

óvodai integráció 8 éve 11 órája #42974

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Luna
Tényleg, pedig olvastam is a kalandot!

óvodai integráció 8 éve 11 órája #42975

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

óvodai integráció 8 éve 11 órája #42976

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető

óvodai integráció 8 éve 10 órája #42977

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

óvodai integráció 7 éve 11 hónapja #42984

• Krisztinaa
  • Krisztinaa profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, köszönöm!
Bemásolom a kérdést oda is, hátha :)

óvodai integráció 7 éve 9 hónapja #43217

• Barbaravagyok
  • Barbaravagyok profilkép
  • Nem elérhető

óvodai integráció 7 éve 9 hónapja #43218

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Oviba általában mindenkit beintegrálnak, ha nem brutál agresszív. A szobatisztaság hiánya probléma lehet, általában nem vállalják be. Egyébként a szakértői bizottság dönti el.

óvodai integráció 7 éve 9 hónapja #43304

• klárcsi25
  • klárcsi25 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Van a környezetünkben SNI-s normál ovi, de nem tudom,hogy ide menjen-e a lánykám dec-től vagy pedig vigyem 20 km-re el Tatabányára a logi-oviba. Ez azért is nehéz most még,mert apa teljesen azon a véleményen van még ,hogy semmi baja a gyermekének csak el van maradva...stb. Így brutál nehéz,szerintem csak a fejlesztési lehetőségeket nézzem. nem? Mik a tapasztalatok? Normál oviban is tud akkorát fejlődni,mint egy olyanban, ahol azért meg is kapja a spec.fejlesztéseket?

óvodai integráció 7 éve 9 hónapja #43305

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ez több tényezős dolog. Mivel nem voltatok még szakértőinél, ezért nem tudható, hogy ott majd milyen kódot kaptok és az mire jogosít. Aztán az is kérdés, hogy hol lesz hely. A normál oviban is lehet, hogy kaptok ezt-azt, de ez attól függ, hogy éppen mennyire van rá ember, pl. ha a logopédus csak az utolsó évesek kiejtési hibáival foglalkozik, mert másra nincs ideje, vagy ha az utazó gyógypedagógusnak 3x annyi gyereke van, mint akit el tud látni, az nem annyira jó... (Ez a gyakori, de persze lehet szerencséd.) Ha a kislányod auti diagnózist kap, akkor nem biztos, hogy felveszik logopédiaiba, az enyémet pl. nem vették fel.

óvodai integráció 7 éve 9 hónapja #43318

• mandarin
  • mandarin profilkép
  • Nem elérhető
  • 8 éves auti kisfiú, két kishúg
Saját tapasztalat ; Nem fejlődik integrált környezetben a gyerek akkorát,mi nagyon megbántuk,hogy normál,és nem speciális oviba adtuk 3 éve a fiunkat.
Normál oviba heti kétszer jár ki utazó gyógypedagógus, ebből egyet mindig lemond.
Egy idő után teher az erőltetett beillesztés mindenki számára.

óvodai integráció 7 éve 9 hónapja #43319

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

óvodai integráció 7 éve 6 hónapja #43729

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
Hello! Ovis lett a gyerekem! :)
Kerületi integráló oviba jár heti 3 napot (van egy asszisztense és kb. 24 ovistársa :huh: ), és a Korai Fejlesztőbe heti 2 napot. Majd jövök mesélni... (Meg olvasni, meg írni. :) )

óvodai integráció 7 éve 6 hónapja #43730

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az elveszett bárány! :) :)
Várjuk, várjuk! :) :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.174 másodperc