LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Asperger-szindróma

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48469

A szöveget le lehet rejteni a nem belépett olvasók és keresőmotorok elől a felső ikonsor jobbról 7. ikonjával a szöveg kijelölése után. (Nem muszáj, csak lehet.)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48470

Doemese: Köszi a biztató szavakat :-)
Igen, mindenhol számokat lát.. pl: egy arcot ábrázoló falfestményen, a kislány orra = 7-es :-D
Természetesen imádjuk, és így amilyen!!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48471

Köszi Szanya1!

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48472

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48473

Szia Folman
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48474

Köszi a válaszokat!

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48475

Szia Folman! Ételallergia (tejfehérje) szerintem is belejátszhat akár, pláne, ha a hasa is szokott fájni. Az én lányom Asp. gyanús, 4+, egyelőre határon táncolónak számít, tejfehérje allergiás újszülött kora óta. Másfél éves korától a nyomokban tejszarmazekot tartalmazó ételektől is markáns autisztikus tünetei szoktak lenni, szóval az egyébként enyhe alapállapotát, viselkedését borzasztóan lerontja (szemkontaktus gyengül, hisztihegyek, monologizálás, dühroham, mikor mi). Pl. 3 db tejszarmazekot nyomokban tartalmazó keksz, diétahibakor. Ezen a vonalon én elindulnék helyedben. Sürgősen keresni kell jó gasztrost. Később a pékáru az, ha beigazolódik, amiből boltit csak csonagoltat lehet venni, ha esküdöznek is vmire, h mentes, vagy otthon sütni. Van akinek a glutén csinálja uezt, ez a 2 szokott rontani, tej és glutén. Ekcémája nincs? Az is tejfeherhere utalhat, de nem szuksegszeru. Negatív vér és bőrteszt semmit nem jelent, 2 hónapos eliminációs diéta és visszaterhelés, ami alapjan be lehet azonosítani

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48476

Folman, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48477

Szia FrannyG!

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48478

Folman, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48505

Folman

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48510

A D vitamin szintje rendben van? Tipikus, h tavasszal nyomott, nyáron helyrejön. Kemény hatása lehet a hangulatra. Bár döbbenetes, ha már ilyen kicsikre is.

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48540

Szia Folman!
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48541

Sziasztok!
Köszi a válaszokat, ötleteket..

Asperger-szindróma 4 éve 9 hónapja #48542

Asperger-szindróma 4 éve 8 hónapja #48577

• JSZV
  • JSZV profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok, egy kérdés, h. ti hogy éltétek át a "hardcore" időszakot, amivel mindenki ijesztget (eleve idegesítő, h. mindenki erre figyelmeztet, "ugye tudja a kedves anyuka, h. 3-5 éves kor között a legnehezebb...?" Kisfiunk 3 éves 3 hónapos, ősszel lesz ovis, enyhe ASD-s, viszonylag jól beszél, ki tudja fejezni magát beszéddel bár kicsit echolál, névmásokat hibásan használ és elég szűkszavú. Eddig mindenki szerint aki látta, úgy értem, minden típusú szakember szerint átlag feletti intelligenciájú, ASD-s hez képest nagyon együttműködő, jól fejleszthető kisfiú. A legtöbben kifejezetten pozitív prognózist jósoltak, a korai felismerés, fejlesztés, magas IQ, enyhe érintettség miatt ami persze jól hangzik :) ez ad erőt a nehezebb napokon. Diagnózisunk folyamatban, még a Szakértői B. felülvizsg. van hátra és ezzel meglesz a papír. Gyerekpszichiáternél már voltunk, azt mondta, h. egyértelmű. Ő is elmondta ugyanezt a figyelmewztetést, h. ugye tudom, h. 4-5 évesen lesznek a legerősebbek a tünetek...? Amiatt szoktam aggódni, h. a mostanihoz képest fog-e rosszabbodni (akár a viselkedés, öntörvényűség, rugalmasság stb. terén.). Most az van, h. ha jó napja van akkor majdnem tudja hozni egy vele egykorú gyerek szintjét szociálisan-érzelmileg, attól a különbségtől eltekintve, h. vele egykorúakkal nem barátkozik, és nagyon keveset kommunikál velük, párhuzamosan játszik csak a többiekkel, mellettük de nem velük. Nagyobb gyerekekkkel akiket kedvel időnként játszik együtt, ha a kedvére való az adott játék. Ha jó passzban van alig van hiszti és rugalmatlanság. Ha rossz napja van, akkor gyakran hisztizuik, pl. elfogy a tálból a süti, vagy el kell indulni itthonról (még akkor is nyafog/hisztizik ha tud róla előre, timert használunk, meg szóban is szoktam figyelmeztetni, pl. "10 perc múlva indulunk" stb.), meg az a furcsa, h. ha rossz napja van akkor a beszédértés/beszéd is nehezebben megy, több hibával. Azt szeretném megkérdezni, h. vannak-e itt a fórumon olyan szülők, akiknek hasonló tapasztalataik voltak/vannak, ill. a gyerekekük hasonló mértékben érintett. Minden infónak, tippnek, tanácsank nagyon örülnék, h. hogy éljük túl ezt a nehéznek ígérkező időszakot!!!

Asperger-szindróma 4 éve 8 hónapja #48578

Szia! Nálunk nagyon hasonló a szitu, 4,5 lesz, lány. Pontosan mire vagy kíváncsi?

Asperger-szindróma 4 éve 8 hónapja #48579

JSZV, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Asperger-szindróma 4 éve 8 hónapja #48580

Egyébként én annyi irodalmat olvastam, h ihaj, de én se olvastam sehol ilyet, h 3-5 között rosszabb lenne. Nekünk pont hogy 3,5 óta folyamatosan egyre jobb minden.

Asperger-szindróma 4 éve 8 hónapja #48581

Sziasztok!
Én sem értek egyet azzal, hogy bizonyos korban lesz majd a legnehezebb időszak. 11 és 13 évesek a fiaim, nagyon sok nehéz és pont annyi könnyebb és azt is mondhaton, hogy könnyű időszak is van/volt. Folyamatosan változnak a dolgok,a mindennapi történések függvényében. Nagyobb fiammal már egészen jól megy a táplálkozás, egyre több dolgot megeszik, sőt már néha csak ámulok és bámulok.. A "kicsi" meg nagyon rossz korszakot él meg ,ami az evést illeti, sokat sír, mert maga sem tudja, már, hogy mit enne meg, legfőképpen semmit és azt is teszi. Nem is kicsi már, hogy csak úgy "becsapjam" formákkal, színekkel..ma még egy falatot sem evett, képtelen bármit is a szájába venni..Ez őt is elszomorítja de képtelen változtatni. Én azt csinálom, hogy ezt elfogadom, már nem erőltetem neki, mert tudom, hogy változni fog ez is.
Egyedülàlló anyuka kèt fiúval.
Oldalmegjelenítési idő: 0.269 másodperc