Juttatások (változása)
- Sirga
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- champ
-
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sirga
Köszönöm a segítséged!
- champ
-
- Nem elérhető
Az elutasító határozatban benne volt, hogy a megyei kormányhivatalnak kell címezni a fellebbezést, de a helyi OI-ban kell leadni. Határidő 15 nap, díj 5000 Ft.
Én a fellebbezésben leírtam, hogy a jogszabályokból azt olvasom ki, hogy járnak a kedvezmények ezért kérem a fiam neurológiai vizsgálatát. Amikor az OI vagy a kormányhivatal megkapott vagy továbbküldött valamilyen papírt az ügyünkben, arról mindig kaptam jelzést, így van egy tucat, igazából semmit sem érő papírunk. Egy ilyen értesítés után hívtam fel a kormányhivatalt, ahol elmondta az ügyintéző ugyanazt, amit a II. fokú rehab bizottság: minden jár, már első fokon, az OI-nak meg kellett volna adni a parkolókártyát és egy hivatalos papírt arról, hogy jár a gépjármű-adó kedvezmény.
- Sirga
- champ
-
- Nem elérhető
Az orvosi szakvéleményen itt sem volt jogorvoslati lehetőség, csak az azt kísérő okmányirodai levélen. Ezek szerint ti egyből az orvosi bizottsághoz mentetk.
- Sirga
De, mivel sokan jelezték feléjük, hogy idén már nem kapták meg a súlyadó-kedvezményt, foglalkozni fognak a témával.Azt hiszem, én már nem sok mindent tehetek az ügyben!
- champ
-
- Nem elérhető
Múlt év augusztusában indítottuk és pénteken jött meg a határozat. :woohoo:
Ha valakit érdekel, hogy pontosan milyen jogszabályra hivatkoztak, akkor szívesen felteszem akár a DB-ba is. Sajnos az ügymenetből nekem az jött le, hogy hiába adjuk be a helyi okmányirodába a kérvényt azokra a jogszabályokra hivatkozva, ami alapján most már tök hivatalosan jogosultak vagyunk, akkor is végig kellett volna járni ezt az utat, mert csak a roki bizottság szakvéleménye alapján ad ki az okmányiroda igazolást.
- little
- champ
-
- Nem elérhető
- little
Nekünk adtak parkolási kártyát az okmányirodában, viszont helyi önkormányzatnál azt a választ kaptam a beadott gépjárműadó kedvezményre, hogy mivel a kisfiam nem mozgáskorlátozott konkrétan, így nekünk nem jár. Mondtam, hogy rendelkezünk ilyen parkolási igazolvánnyal is, de erre azt a választ kaptam, hogy még a vakoknak sem jár a gépjárműadó kedvezmény, csak annak, akinek például hiányzik a lába. Elég morbid!
- champ
-
- Nem elérhető
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
- szilgabi21
-
- Nem elérhető
- fiam 6éves, lányom 5 éves auti mindkettó
Van két autista gyermekem Viki 5 éves, Jocó 6 éves. Emelt összegű családit, közgyógy., parkolási kártya,Viki után gyes-t kapok. Kérdésem mivel az oviba mindketten csak ebédig maradnak Jocó után ápolásit igényelhetek-e?!
Vagy van-e bár milyen juttatás amit igényelhetek a fiam után??
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
- szilgabi21
-
- Nem elérhető
- fiam 6éves, lányom 5 éves auti mindkettó
- hegedusagi
Továbbá olvastam olyat, hogy közgyógy meg parkolási kártya... Na ezek sem világosak. A kisfiam nem szed gyógyszert, hébe-hóba megyünk gyógyszertárba szerencsére.
Mondták még a Vadaskertben (ott diagnosztizálták), hogy fel kell keresni a Szakmai Bizottságot is, ők majd ajánlanak fejlesztést. Ide milyen papírokat kell benyújtani vajon?
Segítségeteket is előre köszönöm!
- labolen
- Nem elérhető
Érdemes átolvasni a bizottsággal kapcsolatban:
auti.hu/index.php/gyik/748-friss-diagnoz...zsgalo-bizottsag-ele
juttatások:
auti.hu/index.php/juttatasok/96-hogyan-i...heted-a-juttatasokat
Ha az orvos jelölte hogy az állapot fennállt korábban is, akkor visszamenőlegesen dátumozd azt, hogy mikortól igényled. Legalábbis nekünk így volt.
Olvasd el a linkeken a cikkeket, és ha van további kérdésed, szívesen válaszolunk.
- hegedusagi
Akkor ha január 24-én kaptuk a diagnózist, mi legyen a pontos dátum? Bocs, hogy ilyen szőrszálhaogató vagyok, de nem akarok felesleges köröket futni... :blush:
- labolen
- Nem elérhető
közgyógy: antibiotikumot is felírhatnak, azt hiszem. Mi nem váltottuk ki, de van, aki igen, majd az ír többet a dologról.
Parkolási: okmányiroda intézte eddig, fel kell hívni őket, időpontot kérni. Vinni kell a gyereket a fotó miatt, és az orvosi papírokat, amiket kaptál. Hamar kész van, már ahol értenek a dologhoz.
Én november 24-et írnék, ha az orvosi igazoláson rajta van a jelzés, amit mondtam. Már ha tényleg két hónapra visszamenőleg megy, én már ebben nem vagyok benne, mi három éve intéztük, azóta folyamatos.