Iskolakezdés
- breva1
tavaly a helyi újság is foglalkoztak egy auti kisfiúval .
Én nem láttam az eredményt te tudsz valamit?
Erik tanulna de hol? címmel
helyitema.hu/budapest-xiv/34012ű
Ezek a szülök szerintem minden követ megmozgattak és igy is az eredmény nulla.
Azt hiszem én ez a cikk után adtam fel.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Én azért nem hagyom az oviban egész napra, mert nem alszik délután. És mivel nem egy csöndben maradós fajta, nem tudnák lekötni csendes tevékenységgel az asztalnál. (Nem is akarom, hogy aludjon egyébként, mert akkor este éjfélig fent van.)
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- breva1
A szülőnek dolgozni kell hisz a sárga csekkek jönnek a fejlesztés drága stb.
Akkor ne mondják azért kapom a gyest, hogy haza vigyem. Tényleg valaki évekig bírja abból 22.800 Ft-ból?
- eszabados
-
- Nem elérhető
- 19 éves fiam aspie
Milyen iskola ez a III-ik kerületi? Erről még nem hallottam. Tudnál erről infot adnI?
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Eszabados, nem ismerem személyesen. Labolen érdeklődött náluk meg még valaki írt az egyik 3. kerületiről, de hogy ki...?
- breva1
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Azt hiszem ma extra elkeseredett vagyok biztos a tegnapi nap és a nem alvás is teszi. Bocs
- breva1
Azt hiszem ma extra elkeseredett vagyok biztos a tegnapi nap és a nem alvás is teszi. Bocs
- breva1
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: volt kiskapu. Én is megkerestem az AOSZ ügyvédjét. Nálunk az volt a gond, hogy eleve nem volt az alapítóban az autizmus, így hivatkozhattak erre. Belerakni meg nem kötelesek. Így meg hiába kértem asszisztenst, vagy bármit a fiamnak. A bizottság meg friss diagnózissal az itteni nem integráló ovit jelölte ki. Hol tudtam én még akkor, hogy ez hogy megy? Mikor egy év múlva visszamentünk, és jeleztük, hogy a gyerek semmilyen fejlesztést vagy segítséget nem kap, azt mondták, ők erre nem kötelezhetik az önkormányzatot. Na ennyit a hivatalos utakról.
Bár lehet, csak mi vagyunk ilyen szerencsétlenek, hogy hiába járok mindenhova, viszek jogszabályt, járom a hivatalos utat, mégse kapunk semmilyen segítséget, se anyagit, se a fiamnak szakembert, fejlesztést, de még információt sem.
Az is lehet, hogy én voltam túl önző, hogy a másik két kisebb gyerekkel (az egyik akkor volt újszülött), nem voltam elég rugalmas és agilis, hogy elvittem volna a gyereket egy másik városba oviba, kocsival is legközelebbi fél óra. Az más kérdés, hogy a bizottság például ezt nem is ajánlotta fel.
Na mindegy. Nekem lassan fizikai tüneteket okoz a stressz, amit a fiam beiskolázása miatt az elmúlt hónapokban átéltem. Hogy mindenhol falba ütközünk.
Amúgy megfogadom a tanácsodat, este megírunk egy levelet a mi tankerületünk vezetőjének, hogy ugyan árulja már el hivatalos formában, hogy a fiam törvényes keretek között hova tud bekerülni iskolába. És ne mondja nekem, hogy változtassak lakcímet, vagy hordjam el másik tankerületbe. Nekem csak az kell válasznak, hogy a mienkben van-e ilyen. Ha nincs, akkor legalább lobogtathatom, hogy akkor még is mi a fenét csináljak a gyerekkel. És hogy miért is köteleznek közokirat hamisításra. Ha meg erre köteleznek, akkor valaki írja is le.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Minden okod (okunk) megvan rá. Azért én mégis azt mondom, hogy fel a fejjel.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Az alapítóba egyébként kötelesek lettek volna berakni, ezt a vonalat lehetett volna erőltetni Na de ehhez totál képben kell lenni a bürokráciából. Ezért mondom azt, hogy itt irtó nehéz elintézni bármit is, de már legalább nagyjából átlátom. Viszont ha külföldre mennénk, kezdhetném teljesen elölről és évek mennek el ezzel.
Egyébként az idegrendszerem nekem is kész van.
- champ
-
Témaindító
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Nem könnyű! Nekem még néha ma is van lelkiismeret furdalásom, hogy szinte minden nap ő az utolsó, aki haza jön a suliból. Pedig jól érzi magát, nem akar hazajönni, úgy kell könyörögni, hogy induljunk.
- breva1
)
- breva1
- champ
-
Témaindító
- Nem elérhető
- 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
- Aspie
- Nem elérhető
Mi néhány éve próbálkoztunk a Laborccal. A próba nap nem sikerült jól. Az egyik tanár nem tolerálta a viselkedését. Akkor úgy gondoltam nincs értelme olyan helyre járni ahol az első problémás helyzet után elutasító az aki szinte a legtöbbet foglalkozna vele.
Pedig volt olyan óra ahonnan boldogan jött ki, annak ellenére, hogy előtte tartottunk tőle.
Szerintem érdemes megnézned, próbanapra beülni, megfigyelni. Akkor is biztosan voltak ott nagyon jó szakemberek és most is vannak. Ez egy normál sulinál is fontos, hogy milyen a tanítónéni. Lehet, hogy Neked nagyon jó tapasztalatod lesz.
A mi iskolánkból is ment át gyerek.
Az én gyermekem a Nagy László Zápor u-i iskolájába jár, integrált, de fogadnak autista gyerekeket is. Állami, nem fizetős.
Nekünk speciális a helyzetünk, mert amikor idekerültünk még figyelemzavar és más SNI indokkal vettek át. Utána néhány évre rá Vadaskertben asperger diagnózist kaptunk (előtte itt kizárták az autizmust). Most az iskolában javasolták, hogy nézessük meg az Autizmus Központban is, mert a gyógypedagógusok szerint nem aspie (utazó gyógypedagógusok járnak ide EGYMI-ből, a vezetőjüknek is ez a véleménye).
Itt ped. asszisztens is segít az órákon, de nem mindegyiken tud ott lenni. Gyógypedagógus is hetente foglalkozik vele. Mi nem használunk kártyát v. más eszközt, így arról nem tudok pontosan nyilatkozni milyen eszközöket alkalmaznak.
Az hogy melyik iskola felel meg igazán, az egyéni, függ nagyban az érintettség fokától is. Végig kell nézni a szóba jöhető iskolákat. Nincs túl sok lehetőség.
Sajnos hivatalos helyről nem várható a választásban jó szakmai segítség. Anno nekem kellett tájékoztatni a bizottságot, hogy az iskola amit ajánlanak az már évek óta nincs is ott.
Itt ennek az iskolának a weboldala: (a linkben el van írva, az a tagiskola, de ez mutat a Záporra)
zapor.obudainagylaszlo.hu/varadi-iskola/
Üdv.
Aspie
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- Edina 21
-
- Nem elérhető
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
A próba napon sem mindegy , hogy mi van a gyermek papírjába írva.
Ettől is függ mit lehet tolerálni és mit nem. Egy autival mindig elnézőbbek, mert tudják, hogy széles a skála főleg az első napon .
- breva1
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam