ADHD vagy auti
- Angianya
- Témaindító
Tudna esetleg valaki információval szolgálni, akinek van ADHD-val diagnosztizált gyermeke, hogy ezzel a diagnózissal bármilyen általános iskolába lehet menni, vagy csak szakértő bizottság által kijelölt iskolába? Jelenleg gyermekkori autizmus a diagnózisunk, de határeset, a figyelemzavar és hiperaktivitás is felmerült. Vadaskertben voltunk egy hetet, illetve 4 éve járunk oda.Olyan mértékű javulás mutatkozik, hogy P.Csillát is elbizonytalanította a jelenlegi diagnózis. Mára a figyelemzavar maradt, még hiperaktívnak sem mondható.
Lassan 8 évesek lesz a fiam, 4 év intenzív fejlesztés van mögöttünk.(napi szinten TSMT, logopédia, gyógypedagógus stb.) A jelenlegi lakóhelyünkön ezzel a diagnózissal szóba sem jöhet a felvétel,(csak egy suli van) nincs benne az alapító okiratban. Ha a kijelölt iskolába vinném, naponta utaztatnám 2 órát a semmiért, mivel a másik suliban ugyan benne van az alapítóban, de nincs szakember, tehát semmivel sem vagyunk előrébb.
Ismertek olyan gyermeket akiről levették az auti diagnózist?
Köszönöm előre is a segítséget! Elnézést, ha nem ide kellett volna írnom.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- NemBiztos
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
NemBiztos, köszi a figyelést, a hozzászólásod miatt vettem észre a megválaszolatlan topicot.
- NemBiztos
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- Edina 21
-
- Nem elérhető
- Fiam 13éves,Lányom 17 éves
PCsilla ha levette róla az auti dg. akkor marad a ADHD. Ezzel felvesznek normál suliba.A Tanul.biz. ezt fogja alapul venni nyílván.
Én úgy fogalmaznám meg a kérdést,hogy mennyire önálló, önellátó, tud figyelni a dolgaira, tud követni egy 15- 20 perces órát segítség nélkül , dolgait rendbe tudja tartani, a szabályokat mennyire tartja be? stb. Vagyis mennyire iskola érett?
A Vadaskertben csináltak régen iskolaérettségi felmérést , tesztet. Az sokat tudna segíteni az iskola választásban.
- Angianya
- Témaindító
Amennyiben megkapjuk a vadaskerti papírt, utána megyünk iskolaérettségire a Dohány utcába. Mivel már lassan 8 éves, nem hiszem hogy lehetne még húzni az iskolakezdést.
sok mindenben önállótlan, de ez inkább a figyelemzavar miatt van, mintsem éretlenség miatt. Például, ha nem figyelek az öltözködésére képes kihagyni a pólót, és csak a pulóvert veszi fel. Úgy gondolom képes figyelni 20-25 percet ha őt érdeklő dologról van szó..illetve ez eddig egyéni foglalkozásokon jól működött, csoportban már kérdéses.
A szabályokat viszonylag jól követi, de valóban nagyon függ attól hogy meg akar-e felelni az adott felnőttnek. Dicsérettel jól motiválható, van benne megfelelni akarás.
- Edina 21
-
- Nem elérhető
- Angianya
- Témaindító
Mi B osztályba jelentkeztünk a hagyományos napközis rendszerűbe, mert ha sikerülne négy órás állást találnom, akkor ebéd után hazahoznám. Az iskolaotthonos rendszert elviekben jónak tartom, de a kötöttsége miatt, illetve az itteni módszerek miatt nem választottam. Asszisztensről nem tudok, de van egy fejlesztő pedagógus, ő is segítség lehet.Illetve logopédust ígértek még, a beszédfogyatékos gyermekeknek jár, kérdés nekünk is juthat-e belőle. Sajnos nem vagyok tisztában azzal, milyen fejlesztés, mennyi óraszámban, milyen szakemberszükséglettel járhat hiperaktív figyelemzavaros gyermeknek.
- Edina 21
-
- Nem elérhető
Nagyon nehéz döntés , tudom!
Én nem dolgoztam a fiam 10 éves koráig , ezért nekünk másképp alakult az iskola kezdés! Szerintem sikerült egész jól átvészelni!
A fejlesztéseket a Tanulási Bizottság határozza meg és az iskolának biztosítani kell a hozzá megfelelő szakembert a megadott óraszámban!
- Angianya
- Témaindító
Csak tapasztalatként leírom milyen érdekesen alakult az iskolai helyzetünk.
A Tankerület ígéretet tett az iskolának, a szakértői által meghatározott fejlesztések biztosításáról utazópedagógusok által. Na erre varrjatok gombot ha tudtok, mert én még mindig nem tértem magamhoz, akkor most hogy is van ez?