Integrált iskola... de hová írassam be?
- Anita31BP
- Témaindító
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Van olyan hely, ahol van gyp. asszisztens a gyerek mellett, igaz, nem sokról hallottam. Itt a kerületben nagyon gyorsan betöltik a helyeket, főleg olyanokkal, akik előkészítőre is járnak. Ja és mikor felhívtam az egyiket, akkor közölte a titkárnő már előre, hogy a gyerekek itt nem szokták bírni sokáig, mert nem bírják a létszámot.
Az alapítványi iskolákról van kint cikk, azt érdemes elolvasni. Az alapítványira vonatkozó kérdéseidet inkább az Iskolakezdés topicban tedd fel, ott látni fogják azok, akik írtak a topicba. (De előbb olvasd el legalább egy részét, valószínűleg választ kapsz a kérdésedre.)
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- labolen
- Nem elérhető
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
- Anita31BP
- Témaindító
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
"Az autista és az aspergeres gyerek szerintem teljesen különböző"
Huh. Az AS az autizmus spektrum része. A DSM-V óta alkódja. Egy magasan funkcionáló auti adott esetben lehet sokkal kevésbé problémás, mint egy aspi.
Az egyik 3. kerületi iskoláról volt szó valamelyik topicban, gondolom vagy az Iskolakezdésben vagy az Integráció vagy szegregációban.
Vannak azért jó példák is, csak iszonyatosan kevés.
- labolen
- Nem elérhető
A kérdéses suliból ismerek pedagógust. Mesélt az integrációjukról, és mondta, hogy pedagógustól függ. Van olyan osztály, ahol jól működik és van, ahol nem. De ez minden sulira igaz lesz, amit kinézel magadnak. Azt viszont elmondom, hogy a fiam osztályából két nagyon enyhe auti fiút nem vettek át ebbe a suliba, pedig ott laknak a lakótelepen. És mikor én hívtam őket, eleve mondták, hogy nem veszik fel a fiamat, pedig akkor még csak integrációban gondolkodtam. Szóval nincs garancia, hogy mert integráló egy suli, és ott laksz, akkor felveszik a gyereket. A két említett fiú egy távolabbi suliba került be, de hatalmas harcok árán.
- Anita31BP
- Témaindító
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Szóval... az látszik, hogy nem autiszakon sikerült végezni. Tényleg ne haragudj, de azért ilyen végzettséggel illene elmenni továbbképzésre, főleg, ha személyesen is vagy érintve...
- Lucy
-
- Nem elérhető
tényleg frissítened kell az ismereteidet, már bocs.
Szerintem ha pervazív zavar, ha gyermekkori autizmus, ha Asperger szindróma, egy spektrum. Itt nincsenek alá-fölé rendeltségi viszonyok, a különbözőségek pedig nem a kódokból adódnak!
- labolen
- Nem elérhető
És ne feledd, ha láttál egy autistát, akkor egy autistát láttál. Nem helyénvaló, hogy az általad látott auti gyerek viselkedéséből vonsz le következtetéseket a nagy többségre. (Spec az én apsergreres fiam simán harapja magát, ha ideges, mert letiltottam arról, hogy másokat harapjon.) Mint gyógypedagógus és érintett szülő, ne ess abba a hibába, amibe laikusok szoktak, hogy minden téren általánosítanak az autizmusban.
De kezdünk elmenni a topic eredeti témájától. Javaslom zárjuk le a témát itt ezzel és olvasd át a vonatkozó iskolás topicocat és cikkeket.
- Daniel
Én az autizmushoz nem értek se az asperger szindrómához és nem hiszem hogy ha valakinek bármilyen iskolai végzettsége van akkor attól ő mindent mindenkinél jobban tud, ez csak egy rossz beidegződés Magyarországon hogy a papír a papír az számít, hát éppen hogy nem a papír számít hanem a tudás számít amit az ember megszerzett iskolában vagy az életben teljesen mindegy.
Bizonyíték:

Voltam egyszer egy Nemzetközi Sajt és Túró Fesztiválon ( soha életemben nem jártam ez irányú iskolába, egyszerűen csak magamba a kis konyhába elkezdtem füstölt sajtokat gyártani.
Na mármost beestem erre a fesztiválra ahol profibbnál profibb vállalkozók sajtmesterek meg mindenféle sajtgyártó cégek fölsorakoztak. Én meg a kis asztalkámmal meg a saját kis konyhában készül sajtjaimmal.
Reggel 9-től fél kettőig elfogyott 120 kg sajt.
Másnap az eredményhirdetésen több mint 150 féle sajtból az enyém lett az ezüstérmes
Itt : tapsvihar..... Köszönöm 
Tanulság:
Itt mindenki maga szűrje le....
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
:laugh: :laugh: :laugh: Ez nagyon jó volt. :laugh: És gratula!
- Daniel
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Daniel: milyen típusú sajtokban utazol? Mi nagy sajtzabáló nemzetséghez tartozunk.
- Daniel
Tehénsajtot szoktam csinálni de mostanában nem érek rá ha kiderül mi van a Denibabával akkor melót kell keresnem Bécsben és beszoktatni a bölcsibe de ha lesz időm akkor biztos csinálok. A sajt egyébként nem érlelt hanem friss puha néha kenhető és füstölt ja és kampón lóg mivel ramofix hálóba teszem és úgy füstölöm
Ha találok róla képet a gépen majd teszek föl. Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomger
-
- Nem elérhető
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Fiam is autizmus diagnózist kapott, még 3 sem volt mikor megkapta. Sajnos pont az ilyen "szakemberek" miatt gondolkodom el azon, hogy de jó lenne ha egyszer levetethetném a gyerekről. Talán sikerülne, talán nem. Elég szomorú, hogy ezen kell gondolkodnom.
Nem örjöng és nem bánt senkit, egy tündér a gyerek..
- marcoverde
-
- Nem elérhető
Ne haragudjatok, de nem hinném, hogy túl elegáns, hogy egy új fórumtagnak így, testületileg nekimentetek, csak azért, mert az autizmusról való tudása nem egészen up-to-date..
Milyen sértőt írt, ami miatt kiérdemelte ,hogy ilyen személyeskedő, barátságtalan válaszokat kapjon?
- Szanya1
-
- Nem elérhető
- admin
Nem baj, ha valaki tájékozatlan, ha közben nem ül a magas lovon.
- sünöcske
-
- Nem elérhető
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista