Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Nem mutattam neki, nincs is igazán időm ilyesmit játszani vele, de a nagytesótól simán elleshette, mert ő még mindig szokott a macikkal játszani, bár cumisüveggel nem hiszem, hogy itatná őket.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Majd írd meg, mondott-e szerdát!
Kimni: bocs, nem gondoltam (vagy nem olvastam alaposan a beírásokat), hogy a férjed életét is neked kell irányítani, hisz ott a barátnőd, azt hittem, így boldogulni fog. Így valóban nem könnyű.
Kíváncsi vagyok, lesz-e fürdés a Balcsiban? Ez "az egymás mellett vagyunk, de nem barátkozunk" nagyon jellemző. Régebben valami ilyesmi volt nálunk a két gyerkőccel, pedig ők tesók. Mostanra már van köztük több kommunikáció.
Nálunk Peti 4 és fél éves, és az tuti, hogy ő sem tudja a napok neveit, nem érti, mit jelentenek. Az évszakokat talán, valamit sejt belőle. Én nem is tudom, mit kéne tudni ennyi idősen a gyerekeknek.
A MÁK-hoz lövésem sincs, beszélni kell az ügyintézővel.
A "mintha" játék a lányomnak nem volt az erőssége, inkább a hercegnőkkel beszélgetett és játszott el történeteket (de hogy mit, azt nem nagyon értettem, és soha nem etette, engem nem utánzott). A fiam meg addig jut el, hogy:
"- Szia!
- Szia! Megyek a fűtőházba!" :laugh:
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Rossz a bill. kicsi valamit elnyomott.
Mire vagy kivancsi
- Szanya1
-
- admin
A fűtőházba! :laugh: Thomasból?
HáromMackó, most voltunk a győriben. Nem egy nagy szám, de a zsiráf meg a zebra nagyon jó fej, már azért érdemes bemenni.
Az én fiamat vajh mi érdekelte az egészből..? A szénabálák. :laugh:
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Az állatok olyanok, mint máshol.

Maga az állatkert két részből áll , jegyet meg kell tartani, és akkor lehet átmenni a másik részbe, ott van egy kecskesimogató. Meg ott van a szavanna. Tűző napon meg lehet ott sülni, de ha nincs dögmeleg, akkor jó program.
Vinni kell a mák igazolást, mert csak akkor engednek be biztosan engedményes jeggyel, amúgy meg nem biztos, pénztárosa válogatja.
Egyéb veszprémi programlehetőségek érdekelnek?
- Szanya1
-
- admin
Amúgy az egész nekem nem tűnt elég állatbarátnak.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Ma a kisfiam könyvnézegetés közben kijelentette, hogy szeretne elmenni az állatkertbe. Hát ennek nem lehet ellenállni
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Az autizmus témájú szülőtréningek 2012 szeptembertől indulnak.
Időpontok:
2012.09.10. (hétfő) 15-órától 18-ig
2012.09.19. (szerda) 14,30-tól 17.30-ig Napirend Solt Annával
2012.10.01. (hétfő) 15 órától 18-ig
2012.10.03. (szerda) 14.30-tól 17.30-ig Kommunikáció Solt Annával
2012.10.08. (hétfő) 15. órától 18-ig
2012.10.15. (hétfő) 15. órától 18-ig
2012.10.24. (szerda) 14.30-tól 17.30-ig Napirend Solt Annával
2012.11.14. (szerda) 14.30-tól 17.30-ig Kommunikáció Solt Annával
A szerdai szülőtréningekből 1 Napirend és 1 kommunikáció témájú tréningen ajánlott részt venni, akinél ajánlották, a hétfőiek egymásra épülnek.
- Dreamer
Sajnos Suzy, az elefánt elpusztult. De van medve, meg mindenféle nagymacskák, és sok majom, látványetetésekkel. Meg szurikáták, madárház, és van új játszótér, ami tényleg szuper. A gyerekek üzenik, hogy a gyűrűsfarkú makik etetése, és a sólyombemutató tetszik nekik igazán. Meg az, hogy vehetsz állatcsemegét, és etetheted az állatokat.
Itt a honlap: www.veszpzoo.hu/
És hogy mikor vannak látványetetések: www.veszpzoo.hu/info-latvanyetetesek
Maci, ha jöttök, írjál, még a végén együtt is megnézhetjük!
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Mi nagy pesti állatkertisek is vagyunk, (a két gyerekkel én egyedül felnőtt 350 ft-ért vagy mennyiért megyek be...) és eddig nekem a pesti volt a nonplusultra és a gyerekeknek is. De idén olyan csodálatosan megcsinálták a veszprémit, hogy ha tudnám, hogy legközelebb elfogadja a pénztáros a szívbetegséget is kedvezményhez, akkor mennék akár holnap is harmadszor is... szerintem az állatok itt jobban érzik magukat, mint egy átlag állatkertben, nekem ez jött le. És a játszóterek benne nagyon jók.
De én nem vetném el a pestit sem, mert hiába nagy, de elvész benne az ember, sok kis úttal, kis házakkal. Nem tűnik nagyobbnak, amikor benne vagy, csak, ha mindent meg akarsz nézni, akkor jössz rá, hogy ennyit nem bír senki gyalogolni. De ha nem kell mindent végignézni, akkor a pesti is totál klassz. Amit tudok tanácsolni, hogy nyitásra kell menni, akkor kb senki nincs. Ez igaz a veszprémire is.
- kimni
-
Belement, majd kijött, hogy ez instabil és ennyi. Ellenben a kicsivel bementem csónakázni, egészen be, a mélybe (kapott egy mentőmellényt), hát akkora élmény volt! Végre, valami nekem és neki is kijutott Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Manka197
-
- Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Nálunk Kinga is eljátszotta 2-3 napig, hogy nem jön be, ordítás, rugdosás a strandon, közben öltöztettük a nagy cula lassan 7 éves lányt, aztán bevittük a vízbe. Nem kis látványosság voltunk. Aztán a negyedik nap az üdülőben simán felöltözött és jött a vízbe.
Nekem az jött le, hogy a vízben egy idő után unalmas, na meg amúgy sincs oda a fürdőzésért, lenge ruhában levésért. Otthon sem szereti levenni a pólóját, nem hajlandó vállpántos csini nyári ruhákat hordani, se vállpántos pólókat.
Meg azt mondogatta, hogy a parton többen vannak, mint bent (ebből gondoltam, hogy az emberek között szeretne lenni megfigyelő, ami a parton valóban így is volt. Fent ült a mászóka tetjén fél órákat, onnan az egész strandot belátta).
Na, csak azért írtam, hogy ezer meg egy oka lehet annak, amiért a fiad kint jobban szeret lenni.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Érdekes mennyire különböznek a gyerekeink. Zolika olyan a vízben, mint egy ksi ebihal. Nála inkább az a gond, hogy megy a saját feje után, és bugyborégol a víz alatt, nem azt csinálja amit mondanak neki stb. Szóval talán túl bátor is. Igaz én meg féel a víztől, talán ezért látom így.
Köszönöm a tanácsokat, egyre inkább a veszprémi állatkert lesz a nyerő. Nem is annyira a tömeg miatt (bár az is számít), mint inkább azért, mert elsőre talán jobb egy kisebbel kezdeni, nem lenne jó kimenni fél óra után az állatkertből, mert megunta az egészet. Eddig nem igazán érdeklődött az állatok iránt, ez elég váratlan volt, szeretnénk kihasználni, minden új vonalat, had bővüljön az érdeklődési köre.
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
- Lucy
-
remélem, jól viseli mindenki a körülményekhez képest ezt a meleget.
Mi a panelban nem annyira, de napi egy-két frissítő fürdővel talán túléljük.
HáromMackó, nekem is azt mondták a Vadasban, hogy szerezzek helyi pecsétet, emiatt bejelentkeztünk a pszichiátriára a városunkban, és érdekes, hogy ott sem tudott róla a dokinő, akihez kerültünk. Azért adott rá egy pecsétet, persze csak ímmel-ámmal, de azt én nem tudtam, ill. nekünk úgy mondták, hogy egy megyei, ill.helyi szakorvosi pecsét kell. Tehát mi nem a szakfőorvost kerestük fel, hanem akihez kaptunk időpontot, éppen egy neurológus doktornőhöz kerültünk. Én már be is adtam múlt héten a papírt, remélem, elfogadják, ezzel a plusz pecséttel is. Útiköltség papírt is emiatt nem akart adni a házidokink, hogy nem helyben mentünk vizsgálatra, és egy helyi orvosi igazolás kellett volna róla, hogy a kivizsgálás helyben nem megoldható, indokolt Bp.-re vinni a gyereket. A neurológusnő viszont azt mondta, ilyet nem adhat, mert igenis diagnosztizálható lett volna itt is a gyerek helyben. Hát, így jártunk. Állítólag idéntől veszi a TB ennyire szigorúan ezeket a dolgokat.
Én most az ovikereséssel vagyok leginkább elfoglalva, a régibe nem szeretném, hogy visszamenjen, a többi jelölt 27-től tud érdemben segíteni, akkor jönnek vissza ált. az óvodavezetők szabadságról. Vacilálok azon is, hogy megnézzem-e a szegregált ovit, de valahogy egyelőre nem fűlik hozzá a fogam, integrációt ír a szakvélemény is. Egyedül az aggaszt kissé, hogy így viszont elég nagy a csoportlétszám, és ha kapunk is fejlesztést, az nem lesz valami sok. Jó lenne kijárni egy asszisztenst. A szakértői bizottság vajon beírja, ha kérem, vagy jól meggondolják, hogy kinek és mi okból ajánlják meg?
Kicsit, ill. őszintén, nagyon is, félek, mi lesz, a kisfiam júniustól itthon van, hogy fog megint belerázódni? Na, mindegy, megpróbálok elérni, amit lehet.
Ráadásul a lakáseladás miatt azt sem tudom, meddig maradunk itt, bár ahogy elnézem, manapság ez sem egyszerű menet. Sopronban van néhány szimpatikus integráló ovi, egyelőre marad ez úticélnak, de mivel jelenleg nincs ajánlat a lakásra, itt kell hogy ovit kezdjünk. Nem vagyok ettől túl lelkes, megmondom őszintén.
Kimni, valóban nem egyszerű a dolgod, kitartás, szerintem jól csinálod.
Szanya, nagyon ügyesek vagytok, nálunk a kutya segít sokat, nagyon szeretik egymást a kisfiammal, segít sétálni vinni, rendszeresen ad neki a kajájából. Az eb már követi, ha kap valami csemegét a gyerek, tudja, hogy neki is jó eséllyel pottyan le valami. Persze ha ebünk ráül a kirakott betű puzzle-jára, akkor azért elküldi a helyére, ugyanígy minket is letol.
Mindenkinek további jó pihenést, sziasztok.
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Maci, vidd csak el, az enyémet is a hidegen hagyja és a legtöbb állatot utálja, mégis elráncigáltam (a bp-ibe). Annyit tűztem ki célul, hogy 10-12 állatot megfigyeltetek vele alaposan.
Amikor a nyáriszünet elején elmentünk a 3 gyerekkel (+ unokatesó), a kicsim már volt egyszer a magánovival is az állatkertben és nem is tudott mondani semmit hogy mit látott (persze akkor kezdtük el gyakorolni azt, hogy mit láttál, mivel játszottál, de azért már akkor is furcsa volt ez a se kép se hang) No ezért vittem vissza viszonylag hamar, mert kiváncsi voltam, ha végigmutogatom neki az állatokat én, azután mit mond majd.(Bizonyára csak az előtte álló gyereket nézte az én kis drágám a sorban-gondoltam én) Nem mondom, hogy élvezet volt vele, mert olyan szinten nem érdekelte, hogy..
Ott a zsiráf -mondom...erre a szokásos totál másik irányba tekeredés mint amerre nézni kellene. És ez ment az összes állatnál, Közben persze minden gyerek tátott szájjal bámulja az állatokat. És tényleg a tigris egy félembernyi hústömbött szopogatott, a jegesmedve ki be ugrált a vízbe. De aztán csináltam belőle élménynaplót és azt érdekes, többszőr megnézegette.
Nem árt azért ha ismeri az állatokat, mert nálunk annyira érdektelen ezen a téren, hogy simán a tehén is ló a róka az kutya és még sorolhatnám. Bezzeg a közlekedési eszközöket nem keveri :laugh:
- Andesz
-
- Andesz
-
- kimni
-
Ja, és a kutyasétáltatás másokkal, az valami frenetikus program. Kár, hogy nekünk ez ritkám van.