Autizmus mindennapok
- kimni
-
- 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Kicsit eltűntem, nagyon összejöttek a dolgaim. Tomger, kezet foghatunk, a kisebbikem sikeresen produkált egy tüdőgyulladás féle állapotot. Már 2 napja köhögött, tegnap este felment a láza és ma reggel már majdnem 39 fok volt és mindkét szeme begyulladt, tele van a feje és mindene trutyival és nem jön ki sehonnan sem, hiába bármi (inhalálás, hörgőtágító, ACC). Úgyhogy dokit ki kellett ma hívni, aki mondta, ha most nem a 4 napos ünnep lenne, elküldene röntgenre, mert nem tudja eldönteni, hogy ez már tüdőgyulladás vagy csak egy nagyon kemény hörghurut. Úgyhogy kaptunk antibiot röntgen hiány miatt. És jó sok pénzt fizettem a dokinak persze. És holnap és holnapután mi is a telekre mentünk volna a Balatonhoz. Azaz nekünk azt mondta a doki, hogy menjünk, vigyük, csak tényleg ne hagyjuk nagyon rohangálni, kifáradni, vigyázzunk rá. De mondta, hogy vigyem ki most is (voltunk is kint ma is, tegnap is), amikor éppen nem lázas, persze akkor. Nekünk torokgyulladással is mondta, hogy amikor éppen nem lázas és jó kint az idő (tehát tavasz, nyár van), akkor vigyem nyugodtan, sétáljunk, üljünk kint, játsszunk picit együtt kint. Mikor tengernél voltunk, a nagyobbiknak 40 fokos láza lett, de annyira be volt sózva, hogy nem fájlalta semmijét (már kint voltunk), felhívtuk a dokit, mondta, hogy valszeg mandula gyulladás, de amikor éppen nem lázas, vigyem nyugodtan, még fürödhet is. Nem egy parázós a doki... De nagyon jó doki. Úgyhogy én megyek ilyenkor velük sétálni, meg kimegyünk a padra, ha meleg van, a tengernél az árnyékban lehetett a fiam is (vízbe ő nem akart menni), meg kerüljük az embereket, nem megyünk játszóra sem. És vigyázok rájuk, hogy tényleg csak nyugiban legyenek (rendesek, betartják). Csak télen, vagy a trutyis időben nem megyek velük ki, ha betegek (vagy az erős szélbe). Amúgy én eléggé túlparázós voltam, ez a doki sokat lendített rajtam
3maci, láttad Jamie Oliver menzás filmjeit? Amikor megpróbálja megreformálni Anglia menzáit? Meg USAban is volt. Az durva volt, amit ott
kapnak a gyerekek, ahhoz képest a rántásos krumpli főzi egy csúcs... de rémisztő ez az ellátás, egyszerűen ne pofázzon senki a megelőzésről ott fenn, a nagy vezetőségben, amíg a gyerekek moslékot kapnak enni. Mi a XI. kerületben egy reform programban vagyunk, a Sodexo reform kajákat csinál, ezt a XI. kerületi önkormányzat anyagilag támogatja, így ezeknél lényegesen jobbak a kaják (mivel mi tejmentesen eszünk, minden nap hazahozom az ételhordót a maradékkal és bár én sokkal jobb kajákat adnék nekik, amit leírtál, ahhoz képest valóban reform a kaja...).
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szanya1
-
- admin
Hihetetlen módon nálunk most mindenki egészséges. Mivel ez teljesen szokatlan, ezért nem is terveztünk semmi komolyabbat a 4 napra.
Úgyhogy rokont látogatunk meg játszózunk.
Láttátok, hogy Dórinak előadása lesz? Egy 15 perces témabemutató a Tehetségnap keretében. Én szeretném megnézni, ha tudtok jönni, szóljatok!
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomger
-
- Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Beültettem a youtube elé metrókat nézni, azóta teljes a harmónia + gyakoroljuk, hogy anya kapcsold be melyiket? azt :laugh:
Tök jó, a hannoveri villamosok ráadásul zöldek, most épp egy olyat választott, úgyhogy azt is gyakoroljuk hogy nem minden villamos sárga, mert ez már kezdett hozzáforrni a villamos fogalomhoz.
- katalyn76
-
Nem semmi milyen ütembe beindultatok nagyon ügyes a fiad. A pecset pedig ha jól emlékszem talán ti is akkoriba kezdtétek mint mi . Tavaly decemberbe, vagy előtte ha jól emlékszem. Bár annyi mindenkivel beszélek hogy keverem néha a dolgokat
- katalyn76
-
Tudd valaki küldeni ilyen kártyák képeit??
- tomger
-
Szerintem szuper a pecs, nem biztos, hogy ilyen jól meg tudtam volna ezt tanítani neki hogy meg is értette volna.
- katalyn76
-
Napirendeztek is már?
- tomger
-
- Szanya1
-
- admin
Az édes-sós nálunk nem nagyon jön szóba... :silly:
- Szanya1
-
- admin
- katalyn76
-
Az a legnagyobb gondom úgye a jelző tanításánál is hogy lehet hogy nem is kell tanítani de nem tudom mivel nem beszél sajnos. Így muszály hoyg kártyával fejezze ki magát.
- Szanya1
-
- admin
Nem tudtok a környéketeken keresni egy gyógypedagógust? Jobb lenne, ha hozzáértő csinálná az új kártyák bevezetését.
- katalyn76
-
Értettem hogy nem a pecs ellen irtad csak neked könnyebb volt mert értette.
Patriknak elég rossz szerintem a beszéd értése ha kérem add ide a ..... akkor ha mutatok arra ideadja de amúgy halvány lila gőze nincs hogy mit kérek.
- tomger
-
Szanya nagyon ügyesek vagytok, ha a szineket 2 évesen tudta. Persze egyeztetni már régebb óta tud az enyém is, de még csak most kezdi odaadni egy többszínű legókupacból azt a színt amelyiket kérem, miután 2. hónapja benn van a tsmt tornasorban, hogy a nagylabdán gördítem előre és mondom neki melyik színűt kérem.
Ha jól emlékszem a nagyfiam is csak középsőcsoportos korában kezdte következetesen jól használni.
- tomger
-
Aztán a következő feladatsorban behoztam azt hogy 5 kicsi 5 nagy tárgy (pl kicsi - nagy autó és kicsi nagy majom, de úgy hogy azok a tárgyak szinte egyformák tényleg csak a kicsi nagyban különbözzön. Na ez már 2 infó amit fel kellett dolgoznia és látványosan lassabban nyúlt a megfelelő tárgy után. Aztán jött hogy 5-5 tárgy párban de piros kék színben.(pl piros és kék autó, piros és kék legókocka, piros és kék müanyagpohár) Na ez nem ment. Akkor visszavettem és csak 5 piros és 5 kék legókockát tettem elé, akkor sem ment. Na ezt csináljuk már jópár hete , most már egyes színpárok mennek következetesen, de tárgyakkal megnehezíteni nem lehetne még szerintem.
Ez a nem pecs variáció a jelzőtanuláshoz és nagyon kell hozzá a TSMT, mert azzal teremtem meg a feladathelyzetet.
- Szanya1
-
- admin
Most volt egy kirakós feladat Emmánál és továbbra is csak a formát nézi. Hihetetlen, hogy nem nézi a mintát. Felfoghatatlan.
Voltunk Bringóhintózni. Tök jó volt.
- tomger
-
3-4 hétig csináltátok és nem ment át?? Kirakós, ez nem hangzik jól. Ez Gergőnek sem megy. Mármint hol nézi a képet a tetején, hol nem, nem egyértelmű. De most az otthoni fejlesztésből kicsit visszavettem, mert úgy érzem kicsit túlzásba vittem már, hagyom kicsit élni.
Most egyébként a letépett fűszálakat rakja sorba a kertben:) -már csak hőemelkedése van- Ezt már tavaly nyáron is csinálta, nagyon szereti...
- Szanya1
-
- admin
Nem, de még most az van, hogy elkér valamit jól (pl. kérem a buborékot, vagy kérem szépen) és ha nem adom rögtön, akkor azt mondja, hogy "kérem tessék!"
A furcsa az, hogy a Thomasos kirakókat ki tudja rakni, ha épp van kedve, sok darabost is, viszont semmi mást. Szerintem a Thomasosoknál már kívülről tudja, melyik darab hova jó.
A fűszálakat?
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Örülök, hogy jobban van már egy kicsit a kisfiad.
*
Nálunk sem jelentkezett soha (legalábbis eddig még nem) a sorbarendezés. Kirakózni - ha hajlandó többnyire figurák szerint szokott : megkeresi pl a Micimackó lábát, aztán az orrát, aztán a kezében lévő köcsög darabjait, aztán mondjuk az ablakot stb. Valamelyik fejlesztő megmutatta neki, hogy keresse a kirakó szélét, mert úgy könnyebb, azóta néha azt is figyeli. De csak azóta kirakózik, amióta foglakoznak vele tehát úgy 4 éves kora óta, de most is csak akkor ha ez a feladat. Nagyfiam sokat kirakózott csak úgy a saját szórakoztatására, Zolika nem.
*
Tegnap voltunk a fehérvári csillagvizsgálóban. Mikor mondtuk Zolikának, hogy hová mennének, nagyon örült, de szinte az első kérdése felénk az volt hogy "...és vannak ott űrhajók is?"
Nagyon szépen viselkedett, megnéztünk a holdat (ő többször is), megkérdezte a bácsit, hogy "... és a Marsot is meg lehet nézni?"
Sajnos a Vénuszt már nem tudtuk megnézni, nem tudtuk megvárni míg átállítják a távcsövet, mert e legkisebbnek már nagyon nem volt ínyére a várakozás, ő minden áron fejjel előre szeretett volna leszáguldozni a lépcsőn, de minimum a kupola nyílásán át a szabadba.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Igen sajnos elég vacak kajákat kapnak. A fiam helyesbítette a korábban írtakat, mert kapnak babfőzeléket, sárgaborsó főzeléket és zöldbabfőzeléket is. Hajrá! :blink:
A bölcsődében nagyon jól főztek, jó kis uzsonnákat, tízóraikat kapott a fiam, teljesen megegyezett az én ízlésemmel, elvárásommal
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én