Autizmus mindennapok
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- sünöcske
-
- Gizmo 12 éves nem beszélő autista
A fa mappás újságtartót a wc-ből lízingelem. Az órát meg tessék átállítani!
Kimni: Hazafelé nem jár a málna!
Edina: Azt a táskát nem haza kellett volna vinni, hanem itt Gödön lerakni!
Következő alkalomig még gyakorolhatsz hastáncot! :whistle:
Szanya: A naplótokat irigylem és főleg azt, hogy Zolika milyen jó helyekre visz benneteket. :laugh: :laugh:
Jól van kiszemtelenkedtem magam, mehetnék dolgozni.
Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Curasso
-
Én bezzeg mindennap járok postára :laugh:
Innen kapom a fizetésem
- Szanya1
-
- admin
Kimni, én csak a szervezéshez biztosítom a felületet. (Illetve inkább Apa.
Sünöcske, nem panaszkodhatom, szervezi a programokat a kisfiú.
- labolen
- 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kisstim: Hú tényleg, bocs az elviharzásért! :blush: A következőn, mindegy hol lesz, igyekszem erre is figyelni!
Este 8-ra értem haza, gyerkőcök fürdése még sehogyse állt... Szóval én megkaptam, hogy hát nem erről volt szó! De látta a férjem, mennyire fel vagyok dobva, ezért elnézte a nagy kimaradást!

Annyira lelkesítő volt látni a sok Én-könyvet, meg naplót, hogy neki is álltam folytatni a mi én-könyvünket. Ha jól emlékszem, ma volt előadás róla? vagy majd szerdán? És Tomger ment rá, még valaki?
Mert a szerencsés eljutóktól kérnék tanácsot, hogy amit eddig összeszerkesztettem, az jó-e.
Sajnálom, hogy nincs legalább az alapokból egy digitális forma, amibe csak bele kéne illeszteni a fotókat, és beírni az adatokat. Mert gondolom mindenkié úgy kezdődik, hogy ez vagyok én. Itt lakok. Ez a családom. Ezt szeretem csinálni. Ebben vagyok ügyes... És csak a fotókat kellene cserélni, meg a szöveget. Szóval, hogy lenne egy alap kapaszkodó, a többit úgyis a gyerek igényeihez kell csinálni. De pl azt, hogy vannak szőkék és barnák, azt mindenkinek bele lehet tenni a könyvébe. (Nálunk most ez aktuális, hogy ő miért barna, pedig zöld hajat szeretne. :woohoo: :laugh: )
- Szanya1
-
- admin
Ez jóóó, én is zöld hajat akarok!!!!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:
Hogy fog örülni a fodrász, ha előállok ezzel! :laugh: :laugh: :laugh:
- labolen
Zöld haj: El is mondja, hogy először a kék festékbe dugja a fejét, aztán meg a sárgába! :laugh:
- mimmo
Köszönöm mindenkinek!
Nálunk Apa nagyon jól helyt állt. Minden gyerek meg volt már fürdetve. A kislányom már le is feküdt. Ádám pedig a hangomra bújt csak elő az ágyikójából. Gyorsan átölelte a lábam, és már szaladt is vissza az ágyába. Hiába, ha elhangzik a varázsige (Jó éjszakát, aludj jól, álmodj szépeket!), azonnal betakarózik és aludni tér. A Picike és a legnagyobb meg épp a másodvacsorájukat eszegették...bár szerintem inkább engem vártak.
Hamar csendes lett a ház, még Apa-komával beszélgettem sokáig és megnéztem Thomast, amíg mindenki aludt. Fel voltam dobódva, cikáztak a gondolataim, így nem voltam álmos. Viszont hetek óta nem aludtam ilyen jól és pihentetően, mint most ezt a keveset. :silly:
Amikor már itthon voltam, akkor jöttem rá az "ikres" és hasonló dolgokból, amiről visszafelé beszélgettünk az autóban, hogy az a P.Csilla által "tananyagnak" (ha jól rémlik: Ö.T.V.E.N.)nevezett dolog része. Az én-könyves előadáson hosszan és sokat beszélt róla. Arról sokat jegyzeteltem, rajzoltam...hogy majd később felhasználjam. Engem akkor nagyon felcsigázott, és "szomorkodtam" is amiatt, hogy milyen bonyolult a kiadás a jogdíjas nehézségek miatt. Pedig rengeteg munkájuk van már benne. És azt biztos megvenném, mert fantasztikus, konkrét és gyakorlatias.
Úgyhogy aki ma délután megy, figyeljen és jegyzeteljen, mert szerintem nagyon jó és hasznos lesz biztosan ma is.
- Curasso
-
Hány perceset használtok és a licitálós oldalon kívül hol lehet még beszerezni?
Megosztom a Delej utcából én pénteken vettem kb 5 kg papírt. Az elme olvasást, Szociális történetek I-II. illetve a babzsákosat.
Szívesen veszem ha valaki megossza velem ezekről az élményeit, tapasztalatait.
Köszönöm
- Szanya1
-
- admin
- labolen
- labolen
Gyakorlás még: este mindig van egy mese az Anna-Petiből. Annak a táblaborító belsején van egy csomó egyszerű arc, sírós, nevetős, mérges. Esti rutinban, felváltva kérdezik a húgával, hogy most ez miért mérges, vagy ez miért nevet. Apa meg mindig mond valami kitalált kis mondatot, hogy azért mérges, mert leesett a fagyija. Vagy azért boldog, mert utána kapott még egy fagyit helyette. Ha ott vagyok én is, be szoktam csempészni dolgokat a napjukból, hogy azért dühös, mert a testvérével összeveszett, vagy ilyesmi, ami velük történt. Mivel már rutin, ez minden este megy legalább 5-5 fejjel.
Szerintem összegezve nagyon jó a könyv, de kezdetben nekem azt mondták, olyan képeket rajzoljak, vagy mutassak neki, amik vele is megtörténhetnek. Ne várjam, hogy tudja mit érez a gyerek, aki eltéved az erdőben, mert (ezt később más miatt mondta is, hogy ő nem téved el). Nem érti ezt a szitut. De a fagyisat igen. Vagy ő nem fél a póktól, de a lufitól igen, akkor rajzoljak egy hasonló képet mint a lufis, és azon kérdezzem az arcot.
- mimmo
- Curasso
-
A gyerekem jól beszél és az alapvető érzelmeket, állapotokat jól ki tudja fejezni és meg is fogalmazza.
Anya huncut vagyok, megbántódtam stb....
Az Anna, Peti nálunk is most megy és a Pisti mesék. (Magyarul elmondom aznap a fiam aznap mit csinált, jól, rosszul viselkedett stb.
- mimmo
- labolen
Jó lett volna, de lehet azt babrálta volna inkább... Szóval jó így.Curasso: Nem értem az első mondatot, mi lesz necces?
Az nagyon jó, ha ilyen ügyesen ki tudja fejezni magát. Más személyek érzelmeit is tudja értelmezni? Nekünk rajzokról, képekről mesékből csak a vidámat ismeri fel, a többit tippeli. Meg korábban nem is érdekelte. 4 évesen tanítottuk meg a szemöldökráncolásra, mert egyszerűen nem volt képes rá. Volt nyugodt, vidám, és kétségbeesett arca. Meg sírt. De sosem volt mérges tekintete.
- Curasso
-
Rágcsálom az elmeolvasós könyvet és azt hiszem 4 szint van benne. A 3-tól kezdődően gondolom, hogy tanítanom kell az új dolgokat.
- labolen
- HáromMackó
-
- Auti kisfiam 10 éves
Lehet, hogy itt is fent van, nem néztem utána
www.nyest.hu/hirek/oxitocinnal-az-autizmus-ellen
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én
- Curasso
-